Hepimiz İbrahim (a.s)'ın kıssasını biliriz. Fiziksel olarak küçük ama manevi boyutta devasa büyük olan bir varlığın yani karıncanın o manalı sözü bizler için çok önemli olmalı.

"BEN SEFERLE YÜKÜMLÜYÜM, ZAFER ALLAH'INDIR."

O da biliyordu, taşıdığı bir damlacık su ile Nemrut ateşini söndüremeyeceğini ama bildiği kesin bir şey vardı "Safım belli olsun, belli olsun ki Cenab-ı Hak beni Cehennem ateşinde yakmasın." O gücü nispetinde sorumluluğunu sırtına aldı ve görevini yerine getirdi. Ya bizler...

* * *

Cenab-ı Hak ne buyuruyor?
"Allah'ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O'ndan bağışlama dile. Çünkü O tövbeleri çok kabul edendir." (Nasr Suresi)

"Talut, orduyla birlikte ayrıldığında dedi ki: "Doğrusu Allah sizi bir ırmakla imtihan edecektir. Kim bundan içerse, artık o benden değildir ve kim de -eliyle bir avuç alanlar hariç- onu tatmazsa bendendir. Küçük bir kısmı hariç (hepsi sudan) içti. O, kendisiyle beraber iman edenlerle (ırmağı) geçince onlar (geride kalanlar): "Bugün bizim Calut'a ve ordusuna karşı (koyacak) gücümüz yok" dediler. (O zaman) Muhakkak Allah'a kavuşacaklarını umanlar (şöyle) dediler: "Nice küçük topluluk, daha çok olan bir topluluğa Allah'ın izniyle galip gelmiştir; Allah sabredenlerle beraberdir." (BAKARA SURESİ / 249)

"Onlar, Calut ve ordusuna karşı meydana (savaşa) çıktıklarında, dediler ki: "Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (BAKARA SURESİ / 250)

* * *

Kısa olarak yazdığım bu hatırlatmalardan sonra soruyorum sizlere,
1) Hakikat yolunda ter dökene, emek harcayana Allah yardım eder mi etmez mi?
2) Allah Müminleri bir takım imtihanlardan geçiriyor, Allah pes edenlere mi yoksa sabredenlere mi yardımcı olur?
Sorularımızı biraz güncelleştirelim.
3) Gaybı nereden biliyorsunuz ki barajı geçemeyeceğiz telaşına kapıldınız?
4) “Oyumu vermek istiyorum amma! Barajı geçemezler” diyeceğine “Sen, ben eşimiz ve dostumuz (hepimiz) oyumuzu aklın yoluna gidenlere verelim ki tek başına iktidar olsun.” desek daha mantıklı değil mi?
5) Bâtılı desteklersen veya haksızlıklara karşı bakan kör olup sessiz kalırsan, huzuru mahşerde ne cevap vereceksin?
Ve son sorum
6) ZAFER YAKINDIR VE ZAFER İNANANLARINDIR. Buna inanıyorsan o halde ALKIŞLAYANLARDAN MI ALKIŞLANANLARDAN MI olmak istersin?
( Zafer İnananlarındır başlıklı yazı onur-alp-dem tarafından 29.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.