Yazı Yazmıyorum Sizler Birer Şarkısınız Sizin Şarkınızı Yazıyorum

 

Bana eşlik eden hayata doyumuyla yazmayı Rabbim yardımıyla hediye etti. Rabbimin anlatma gücünü verdiği bu muhteşem gücüyle, yazmaya başladım. Bu yaştan sonra bana yazmak düşmüştü şükür ettim Rabbime binlerce kez. Yaşamak ve okumak yazmak bu üç kelime, bana hediye edilen beklentimmiş, beni beklermiş, bekleterek vardıran buluşturan Rabbime binlerce kez şükür. Yıllarca içimde bekleyen beklentilerim dileklerimle beni beklerken, şimdi sizlerle buluşturuyor. Hayallerim ve ben sizler kısaca biz satırların arasında, gülümserken âleme bir gülümseme bırakmak peşinde olduğumuzu fark ediyorum.


Farkı fark etmek için, farklı bakış gönül açısıyla bakmak gerekir baktırtan gösterten Rabbime şükür. Bundan sonra yazmaya adanmış bu gönül, Rabbim izin verdiği müddetçe yazacak inşallah. Hem kelimeler sözler heceler aşkla yazılmışken, nasıl aşkla yazılmasın ki? Aşkla gece gündüz her an yazdırtan Rabbim iken, nasıl aşksız yazıla bilinir ki? Yazarken kendimi size yazarken sizin gönül dünyanıza evinize misafir oluyorum, bu eşsiz bir lezzet tarifi bulunma ve anlatılmaz ki anlatayım! Gönül gözümle gönlünüzde gezinirken o derin farkı görebiliyorum hayatın değil de hayatı zehir edenlere karşı sabırla yürüttüğünüz çaba sizi ötelere, içinizde sancılar olsa da taşıyarak, hayatı zehir edenlerin ölürken ıstırabını çaresizliğini hissetmemek mümkün mü? Rabbim Kur’an’ı kerim de bize söylerken.


Bu hayatın yaşamanın konusu sabır ve şükürdür bu nimet biz iman edenlere verilmiştir şereftir sonsuz bitmez bir hazinedir. Nereden mi biliyorum hep sabır ettim ulaştım Rabbim yardımıyla şükür. Bilirsiniz elbet sizlerde benim gibi iman iki sınıftır; sabır ve şükür. Buna göre, nasihati kabul eden, kurtulmayı arzu eden ve saadete ermek isteyen kimsenin sabır ve şükrü ihmal etmemesi gerekir. Allahu Teâlâ sabrı, tökezletmeyen bir yol, körlenmeyen bir kılıç, bozguna uğramayan bir ordu, yıkılamayan muhkem bir kale kılmıştır. Zafere ulaşmak sabırdan sonra gelir biliriz. Kur’ân-ı Kerim’de “Sabredin, çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” buyrulmuştur.

 

Yazı yazmıyorum, sizler birer şarkısınız sizin şarkınızı yazıyorum, sizler bir yâren bir dost ve arkadaşsınız bana, bende size… Sizlerle birlikte hayatın anlamını bulmaya çalışıyorum. Bu zordu ve bizler zor olana taliptik. Anlaşılır olmak değil, sizlerin anlamıyla anlamlı olmanın peşindeyim. Kaçan değil, sizlere koşandım. Aferinlerinizle ”keşke” leri söylememek için. Aşk bize yakışıyordu aşka yakışanlardık birlikte, nasıl yazılmasın ki bu eşsiz güzellik?

Mehmet Aluç


( Sizler Birer Şarkısınız... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 12/29/2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.