Nihayetin De Elbette Bir Şeylere Tekabül Edecek

 

Bir sonucun içinde tekabül (yani sonuç itibarıyla, karşılıklı olarak) etmek için yazma çabamın bir tekabül ile karşılaşacağını bilmesem de bilsem de yazıyorum nihayetinde elbette bir şeylere tekabül edecek (o tekabül edilen yer gönüldür biliyorum) karşılaşacak, bir merhaba diyerek işte ben geldim diyecek yalnızlığını paylaşmak için. Hayatta zaten bazen ihtimaller zinciriyle birbirine bağlı değil mi?

Bazen ihtimal deriz bazen tesadüf bazen kader sözle anlatım atmosferi farklı görünse de hepsi aynıdır. Bir düzlemde hayat yolunda bekleyen, bizi alıp ötelere götüren bilirim. Sonuçta yenilgide olsa zaferde olsa veya olmasa da zafer, yenilginin de bir mesajı var kalk ve devam et… Her bir hayalde saklı gönlüm, düşler, hayaller beni bu gönlümle görünce, buyur ediyor sorgusuz sualsiz yalnızlığıma/yalnızlığına çözümüm/çözümsün, işte o an tekabül eden ne ise yolda bekliyor anlıyor ve hissediyorum.

 

Varlığım dediğim mevcudiyetim, dertli mevsimlerin içinde kurumuş yapraklarla dolu yollarda gezinse de, az ileride açan yeşil tazecik yaprakları görünce, heyecandan bayılmamak için kendimi zor zapt ediyorum. Açan yapraklar yokluk diye bir şeyin olmadığını haykırırken, yeniden yaratılışla hayran kalmamak elde mi Rabbimin mutlak güç ve kudretine rahmetine ihsanına keremine… İşte payıma düşen bu âlemde bu hissetmek, içinde gezmek işte yazdıklarımla vardığım ya da tekabül eden sonuç karşılaşma bu, bundan değerli hediye, elmas inci mercan, altın ya da hazine olabilir mi? Olmaz tabi ki…

 

Bir renkle bir sonuç ararken, binlerce renk ve sonsuz sonuç buluyorum Rabbime şükür. Ben tekabül derken Rabbim temennileri diziyor önüme, ben istemeden Rahmetiyle… Tekabül şükürle temennilere dönüşünce bana değil, cümlemize bu şükürle dilekler temenniler has bir kabul oluyor, önümüze biz istemezsek te ihtiyacımızı bilen Rabbimiz veriyor şükür. İşte her bir yolun yanında aydınlık olarak açan ağaçlar, meyvesi yeşilliği gölgesi hayalden öte âlemlere taşırken tevekkülle Rabbimin büyüklüğüne mutlak güç ve kudretinin deliline şahitlik ediyorlar…

 

Yolda attığımız her bir adım bir umman bir koridor basamak bilerek usulca incitmeden basarak yürüyorum. Eskimesin diye, benden sonra gelenlerde yürüsün keyifle diyerek.

 

Yıllar ki başımda çıkan kıllarım adedince uzun ve çok… (Bu arada tarama özürlü olsam da)

Aklımın şubeleri koridorları aydınlık karanlık hecelerle kin nefret yok…

Yerde sekerek gelen taşlar düşerken çukurlara hatta kafama önemi yok…

Sizleri sevmekten firar etmeyi düşünmek yok, bunu düşünürsem yaşayacağım olur ağır bir şok!

İşte tekabül eden sonuç karşılaşma nasıl olur diye düşünerek yazarken, bir adım geride ileride gönüller var muhakkak ki rast gelir diye hala yazıyorum pardon Rabbim yazdırtıyor çok şükür, selamlarımla.

Mehmet Aluç

Not: Bu arada bir şiirinde “Tekabül” kelimesini yazan kardeşim, Faruk Nafiz Kılıçalan’dan ilham olan bu eserim ve yazdığım diğer bir şiirim için kardeşime teşekkürler ediyorum.

 


( Nihayetin De Elbette Bir Şeylere Tekabül Edecek. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 10.03.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.