Mevla’m Zaten Sonsuz Güç ve Kudretiyle Veriyor

 


Hani derler ya önce hayaller ölür bence bu yanlış önce insan ölür sonra hayalleri kendisiyle beraber gömülür mezarına. Öncesi sonrası sessizlik olsa da ölümden sonra susmayacak bir ses var, gerçek olan hiç bitmeyen tükenmeyen bir alem varken, hayallerle insan gerçekleşmeden ölmüş olsa ne fark eder ki? Olmayacak cümleleri saklamak yanında tutmak için zincirlere bağlamak fayda vermiyor ki! Kirpiklerinin ucuna illa istediğimizin bayrağını dikerken bak her defasında gözyaşlarınla yıkılıyor, sen ahirette dikecek bir bayrak dikmek için uğraş gerisini merak etme, nasip eden Mevla sen, bu yolda başarıyla zaferle yolda tutar.

Sen istediğin kadar sessizliği yaşıyorum yazıyorum desende, sessizliğin sesine ses olan Rabbim varken bunu düşünmek çok ama çok yanlış değil mi ey nefsim? Düşlerin parçalanmış kanıyorsa deva olan Rabbim değil mi? Eksik bir şeyler var hayatımızda bunu aramak varken, aramadan sadece kendim için sevinci bulsam beni sevindirmez ki biliyorum bildirten Rabbim bildirdiği için biliyorum…

 

Her bulacağıma kendimi dahil etmem ne kadar bencilce ve aptalca! Her seferinde içimi sevinç yerine ağır taşları doldurtan bu benlik ve bencillik beni geniş dünyada bir darboğazın içine hapis etmesinden bıktırdı kırdırttı yanılttı! Öyle ise eksiklik kesin bende yoksa tam olsaydı böylesine acı vermez beni mutsuz etmezdi neşe ve şenlik! Ben her defasında benim malımdır diye neşeye şenliğe sahip çıkmam beni yanıltırken, edepsizliğimle yerlerde süründürttü, oysa neşe ve şenlik bizlerindi benden önce sizlerin sonra benim, işte eksikliğim! Aşk ve sevgi çöplükte yeşermez ve çöplükte olmaz öyle ise çöpe dönmüş gönlümü temizlemem gerekir ki, fazla olan fikri bencilliği yok etmeliyim ki neşeli ve şenlik içinde sizlerle olayım. Yoksa hep kendimle olmamla kaybedenler kulübünde kaybederken, kaybetmelerin altında ezilirken elimde kalmayan bir şeyin olması beni ahirete hayatında mutlu etmeyecek biliyorum…Karşılık beklemeden yapmak çok zor olsa da, bunu deneyerek başarmalıyım kazanmak için.

 

Yapılan bir işi başka bir karşılığıyla benzeterek yapmak, yani kazancını düşünerek hesaplamak yerine kazancını hesapladıkça hiç bitmeyen bir yolda karşılıksız Mevla’nın rızası için yapmak varken, hesaplamama ne gerek var ki? Mevla’m zaten sonsuz güç ve kudretiyle veriyor öyle ise benim maddiyat dediğimiz parayla hesap yaparak bir şeyler yapmam salaklığımdan dır, şeytanın beni alt ederek kandırarak gülmesi aldatmasıdır vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Mevlam Zaten Sonsuz Güç Ve Kudretiyle Veriyor başlıklı yazı kul mehmet tarafından 9.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu