Bizi Harekete Geçirecek Olan O En Güzel Duygu, Hangi Mutlu Rastlantının Sonucunda Bulacak?

 Kudüs'teki İsrail zulmü devam ediyor! Çok sayıda gözaltı var - Son Dakika  Haberler


Sanki çocukluk yıllarımda olsun şimdi olsun donmuş ruhlarımızdaki buzları eritmesi için, çizilmiş olan o acının resmini silmesi için her daim birisini bir şairi beklemiş gibiyim. En dokunaklı şekilde mısralar dünyamızda gezinirken mısraların neler söylediğinden habersiz, hep beklemiş durmuşuz adeta. Oysa mısralar gelecek kahramanın içimizden birisinin adım atmasıyla olacağını söylerken, biz hala kulak ardı atarak ötelerde gelecek olanı hala bekliyor gibiyiz sanki! İşte şiirler mısralar şairler en dokunaklı mısralarla yazarken dokunurken yüreğimize sancılarımıza bizler hala, gülücüğünden söylediğinden habersiziz! İşte dünyanın dört yanında zalimlerin zulmü altında inleyen binlerce bizim gibi duygusu hissi yarınları olanlar ezilirken yok edilirken, bizler hangi yüzle gururla dolaşabiliyoruz bilmiyorum!

 

Bedenimizde ya da ruhumda nasıl bir aksaklık var? olanlara böylesine böyle soğuk davranıyoruz acaba? Buzullar da yetişmedik ya da annemiz bizi buzhanede doğurmadı ve yetiştirmedi! Yoksa bizler tesadüfen aman bana ne isteğimle doğmadım benim bu doğumu bir rastlantı, öyle ise hayatta olanlar benim dışımda bana dokunmayan haliyle dokunmasın gerisi beni hiç ilgilendirmez diyerek bir görev insanı olmayan sorumsuz davranan şımarık bencilce kişiliğinden soyunmuş kişiliksiz insanlardan mıyız diyorum acaba? Bunca zulme rağmen bu aziz Ramazan da ve Kadir gecesinde bir avuç ititrail (İsrail) şereften yoksunların, zulmü altında ölenler varken Milyarlarca insan üç beş dağ eşkıyasından beter gözümüzün içine baka baka insan kanı döküyor bu nasıl oluyor acaba?


Bu gözümüzün içine bakarak bizi duruşumuzla gözden düşüren alay edenleri ne zaman yenerek onları zulümlerinden boğarak, bizi harekete geçirecek olan o en güzel duygu, hangi mutlu rastlantının yardımıyla bulacak bizleri harekete geçirtecek acaba bu kadar duyarsızlığımıza rağmen? Bu şereften yoksunlar kabahatlerini saklamak için şerefsizliğin hakkını vererek ilerlemelerindeki cüreti milyarlarca adı Müslüman olanlara rağmen adım atabiliyor? kendi kendilerine bizleri hiçe sayarak antlaşmalar yaparken, bizler bu bizim için hiç geçerli olmaz dedikçe azgınlıklarıyla binlerce insanı kardeşimizi öldürmelerine seyirci kalıyoruz ben anlamıyorum, anlayanın da çıkacağını sanmıyorum vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Bizi Harekete Geçirecek Olan O En Güzel Duygu... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 5/11/2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.