Nazire Çok Yaşa Vatanım...




ÇOK DEĞERLİ ÂDEM HOCAMIN SON ŞİİRİNE NAZİRE…

 

VAR OLUNUZ.

 

 

 

Düş yakamdan düş, ey düşman ey nifak sokan kimse bu ülkenin çatısı altında toplanmış öylesine asil bir milletiz ki…

Yâdımda saklı gülüşün mevsimlerden de revnak çatısı iken sonbaharın ve göğsümde dalgalanan ay-yıldızlı bayrağım ömrümü verdiğim sevginin ve bu kutsal vatanın uğruna bir minvalde bir sekmede saklı esen deli rüzgârım çünkü ben ateşim çünkü ben vatan aşkına bandığım kadar kalemi uğrunda canını verecek kutsal vatanın her adımında eşlik eden adımla Türk olmanın gururu Türkiye’nin de sevdalısıyım.

Düş yakamdan ey gafil.

Düşmez kalkmaz bir Allah mademki içine düşülesi aşkı ben zafer bildim bir başıma yaptığım savaşı kanarken hücrelerim ve kanarken yaram yüreğimdeki mabedi bana sunan Rabbime şükürler olsun ki bu sevdanın yandaşıyım.

Bir şiire mahal verdi mi de tek bir duygu.

Yüreğin sükûnetinde saklı aşkın uydusu.

Bir asker.

Bir tabur dolusu dilek.

Bir asker.

Şanlı şerefli mazisinde ülkemin elbette neferler gerek bu bayrağı taşımanın verdiği gururla ve huzurla baş koyduğumuz yoldan da yok iken dönüşümüz.

Dünüm var.

Ülküm var.

İyi ki de ÜLKEM var.

İndinde özgürlüğün semaya kanat açan ruhum var.

Ne bir eskiz ne bir enkaz ne de bir harabe:

Başım dimdik yürüdüğüm kadar huzurun rahlesinde…

Osmanlı’ya dayanan soyum ve ulu önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ve istikamette adımlarken de hayatı, enginlere tekabül eden bir sevdadır benimki çünkü benim ben aşkın rüzgârı benim ben TÜRKİYE’ME de kurban olsun bedenim, benliğim ve Türk olmanın gururu ile yaşadığım kadar yaşattığım ikbalim.

Bir içimlik ise şiir bir ömürlük ne ola ki?

Bir zaferse yaşamın idamesi nefsi ölü bir günün kerameti.

Günlerim gecelerim beni bana yaşatan beni bana sunandır can memleketim güzel insanım tevazu yüklü ruhumun kabristanında açan güller misali yediverenim en çok da şehit olmanın verdiği gururla solmayacağım kadar da sökmeyeceğim apoletlerimi.

Ben bir neferim.

Ben bir ülküyüm.

Ülkemin önderi ülkemin koruyucu yüce Rabbin indinde önce Allah sonra da yaşattığım kadar vatan aşkını varsa yoksa toprağına zimmetli bir neferim itirazım düşmana isyanım zalime ve mazlum yüreğimle canım feda ülkeme…

 


( Nazire Çok Yaşa Vatanım... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 23.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.