‘’Unutma ki, ‘ hiçbir aşk düşünceye uzak değildir /hiçbir yıldız göğe.'(A.Sayar)

İnsanı kendi çukurundan çıkaracak olan kendi umutsuzluğudur…”(Alıntı)

 

 

Sadık bir teni var göğün, saldırılarına maruz kalsa da bulutların nakşı özlemin sesi var yağan yağmurda ve tebessümler yüklü bir kâinat bahşetmişken Yaratan kullarına…

Semazen imgeler taarruzda.

Mevla’ya olan sevgisi Mümin’in ve yaşadığı kadar yaşattığı umudunu, aşkını o yaldızlı yolda…

Semada raks eden bir yıldız olmak da var/mış hani kıpraşan her uzvunda yerin göğün ve işte saklı sandukası renklerin de en haşmetlisi ile sarıp sarmalanmışken masumiyet.

Mevsim suskun.

Yaşantılar yaşananlar hem ölgün hem şaşkın.

O minval ki:

Kalemin sektiği bir yere konan bir göğe d/okunan şairin naif yürek sesi.

Kaskatı kesilmiş bir cümbüş hercai gülüş ve yamalı güneş yâdı dünde saklı mevsimin ve insan olmanın asla değil haşmeti bilakis aciz varlıklarına konan kuşlar misali sere serpe duygular bir serenat adeta mehtabın doğuşu ve yıldızların aşkla şevkle özlemle göğe d/okunuşu.

Bir servet ki sonsuzluğun muadili olan umut ve hayaller.

Bir meal ki onsuzluk:

Yoktan var edene müteşekkir her canlı hatta cansız varlıklar bile Rabbini zikredip de atom tanecikleri ile dönenirken inancın kucağında niyazların bucağında.

Hüzün bazen kasıtlı bazen kasıtsız.

Sersem sepelek uzanmış kimi ihtiras yüklü benlikler asla da yerçekimine karşı gelemeyen gel gör ki: ihlaslı ruhlar ve müşfik dokunuşlar her zaman yerçekimine karşı gelen ve işte kâh tevazu kâh tevafuk yüklü her Mümin’in de ayakları kesilirken yerden sevecen ritmi ile inancın ve buldukları huzura kefil doya doya da yaşarken cenneti adı dünya olan o izafi durakta nasıl da meyleder ruhlar sonsuzluğa ve İlahi Aşkın kıvancıyla da zikrine denktir fikri her insanın ve bir derviş edasıyla salındıkları kadar da alınmazlar asla savrulan namlarda savrulan zanlarda soluksuz dönüktür ruhları yüce Mevla’nın Makamında saklıdır dualar ve niyazına sadık Müminler.

 


( Allah Sevgisi... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 19.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.