Saadet Partisi Kongresi


Saadet Partisi kongresini yaptı, Sayın Numan Kurtulmuş yeniden Genel Başkan seçildi, hayırlı olsun diyorum. Yapıldı yapılmasına da istenmeyen olaylar oldu ve hiç de şık olmadı. Yakıştıramadım doğrusu, ama çıkarlar söz konusu olunca bu tür nahoş hareketlerde olabiliyormuş demek ki, Sayın Numan Kurtulmuş üçüncü turda seçildi.

Şimdi sanırım Milli görüş yeniden bir parçalanma sürecine girecek gibi, şu an görünen manzara da o var. Dilerim olmasın, ancak olursa bilinsin ki kaybeden Erbakan tarafı olacaktır. Makul ve mantıklı düşünülürse Sayın Numan Kurtulmuşa bir fırsat verildi ve Sayın kurtuluşun rüştünü ispat etmesi beklenmeliydi. En azından bir seçim geçirmesi gerekirdi, Sayın Kurtulmuş partiyi yenileştirmek ve geniş bir tabana hitap etmek istiyor, bunun ne zararı vardır. Sayın Kurtulmuşa vermek istemiyorlardı, 80’ine merdiven dayamış, Sayın Kutanla zaten bir duraklama veya gerileme dönemi yaşandı, yok olma eşiğine doğru hızla düşüş gösteriyordu ki, Sayın Kurtulmuşla bu durağanlık aşılmaya çalışıldı ve Sayın Kurtulmuş ölü toprağının Sadet partisi üzerinden atılmasını sağladı.

Sayın Erbakan ve ekibi saltanatı sürdürmenin peşinde olduklarından sürekli kukla bir parti başkanı seçmenin peşin delerdi, ta ki mahdum Erbakan yetişip saltanatı ele geçirene kadar milleti oyalamak istiyorlar görüntüsü veriyorlardı, ne yazık ki son kongre bunun ispatına yetti.

İkinci liste de Sayın Erbakan’ın aile efradı yönetime gelecekti ve Sayın Numan Kurtulmuş eli kolu bağlı partiyi mahdum Erbakan’a teslim edene kadar bir vesayet yönetimi ile partiyi yönetecekti.

Bakın şimdiye kadar Sayın Numan Kurtulmuşu yere göğe sığdırmayanlar, Sayın Erbakan’la ters düştü diye şimdi tu kaka edecekler. Şimdiye kadar iyi idi de şimdi mi kötü oldu, ne yazık ki bu Emevi saltanat geleneğinin güncel yansıması olarak ortaya çıkıyor. Sayın Erbakan ve çevresel ekibi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül için de aynı yaklaşımı sergilediler. Sayın Tayyip Erdoğan Gençlik Kolları Başkanıyken iyi idi, İstanbul İl Başkanı iken iyi idi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken de iyi idi, ne zaman ki, Parti Başkanı olmak istedi, o zaman aleyhinde sözler söylenmeye başlandı.

Dün ak dedikleri eğer bu gün lider olmak istiyorsa o artık karadır yaklaşımı hoş ve şık bir bakış ve yaklaşım kesinlikle değil ve İslami de değil. Ayrıca bunlar daha dünkü çocuk diyorlardı, ama Fatih Sultan Mehmet Han söz konusu olunca 21 yaşında şunları şunları yaptı çağ açtı çağ kapattı diye övgüler dizenler 50 yaşında lider olmak isteyenlere de bunlar çocuk diyerek görev almalarını engellemek istediler.

Bunun açıkçası herhalde şu, Milli Görüşü ben kurdum benim arazim üzerinde ben izin vermedikçe kimse bir şey ekemez, ekenler benim adımla ekecek ta ki benim varislerim bu tarlaya sahip çıkana kadar.

Hesap gününde savunulacak şeylerse buyurun savunun ve ektirmeyin, nasılsa hesabınızı vereceksiniz. Ama insani ve İslami değerlerin sahibi Allah’tır, kimse tapusunu çıkaramaz.
( Saadet Partisi Kongresi başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 13.07.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.