Bu nasıl bir iş, düşündükçe midem bulanıyor. Söz konusu olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ve ÖSYM. Şu rahatlığa bakar mısınız, adamlar babalarının çiftliği gibi kullanmışlar, iddialar doğruysa iğrenç bir tezgâh kurulmuş ve 10 bin TL den başlıyormuş piyasa, sınav tarihine yakın 1500 TL’ye kadar inmişler.


...
Akıl almaz bir sahtekârlık, akıl almaz bir vurdumduymazlık. Bunun açığa çıkmasının akabinde Sayın Ünal Yarımağan’ın talihsiz beyanatı da tuzu biberi oluyor. Kazanamayanların şikâyetleri mealinde bir şeyler söylüyor. En azından daha temkinli davranması ve ifade etmesi gerekirdi, Bir an önce görevden alınması gerekir, bir kurumun Başkanı olmak basit bir olay değildir, hele fakir fukaranın gözü işe girmek için KPSS sınavlarındayken, bu kurumun böylesi hoyratça çalışmalar sergileyeceği kimin aklına gelebilirdi. Boşuna dememişler insanoğlu çiğ süt emmiş diye. Güya, rüşvetin, adam kayırmanın ortadan kaldırılması için uygulamaya konulan, merkezi sistemle yapılan KPSS daha vahim hatalarla gündeme oturdu. Başkan olmak personelinin yanlışlarını görmemeyi veya görmezden gelmeyi gerektirmemesi gerekir. Ayrıca sınav soruları hazırlama komisyonu üyelerinden birinin KPSS dershanesinin olması da asla af edilecek bir konu değildir. Olmaz bu kadarı da, bunun mutlaka zapturapt altına alınması gerekir. Bununla da yetinilmemesi ve ilgililer hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması lazımdır.

Savcılık ve ilgili denetim kurulları da iyi ki var da, bu böyle sürüp gitmiyor, şaşır Allah, düşür Allah, çekirge bir sıçrar iki sıçrar sonunda yakayı ele verir.
Ele verir vermesine de geçmiş yıllarda da bu tür yolsuzluklar ve uygunsuzluklar olmuşsa, hakları yenen insanların vebalini kim kaldıracak. Acaba yalnız KPSS de mi, yoksa LYS’ de de mi aynı şekilde yolsuzluklar yapılmıştır. İlgili kurumların bu konuda soru işaretleri bırakmayacak şekilde inceleyeceklerine inancımız tamdır. İlgili tüm kişilerin dershanelerle ilişkilerinin de gözden geçirilmesi gerekir.

Fakir fukaraların dershanelere döktükleri paraların ve Umutların haddi hesabı yoktur, ekmek bulamayan insanlar ne yapıp yapıp ekmeklerinden keserek gelecek kaygıları nedeniyle dershanelerin yollarını aşındıra dursunlar, öte yandan birileri de göz açıklar kulübüne üye olsun ve umutları yıksınlar,

İğrendim ve bu iğrenç durum oruç ağız midemi de bulandırıyor, inşallah istifrağ edip de orucum bozulmaz.

Saygı ve Selamlarımla
( Midem Bulanıyor başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 5.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.