Son günlerin en popüler konusu, elbette füze kalkanı, popüler çünkü hem direkt bizi hem de tüm Ortadoğu coğrafyasını ilgilendiriyor. Artı ülke olarak bizim Ortadoğu coğrafyasında güvenirliliğimizi ilgilendiriyor.

Adalet ve Kalkınma Partisinin komşularla sıfır sorun politikasına ne oldu. İki kardeş ülke halklarını karşı karşıya getirmek isteyenler, ne yazık ki başarılı olma yönünde önemli adımlar attılar, hem de Muhafazakâr Demokrat diye kendini tanımlayan Adalet ve Kalkınma Partisi aracılığıyla yapmaktadırlar. Parmaklarını gözümüze gözümüze sokmaya çalışmaktadırlar.

Dışişleri Bakanlık yetkilileri önemli başarılar elde edildiğini, söz konusu uygulamayı lehimize çevirdiklerini söylüyorlar. Bilemiyorum başarı bunun neresinde, bizi Avrupa Birliğine bile almayan, Avrupalılara, Amerikalılara, canlı kalkan olarak görev yapacak ülkemiz.

Topraklarımız üzerinde yeni üsler kuracaklar, belki de bizim evimizden komşumuzun, kardeşimizin camlarına taş atacaklar ve biz diyeceğiz ki, olur mu biz kardeş ülkeyiz, bu füze kalkanıyla ilgili ülke ismi bile yazdırmadık. Biz kardeşlerimize komşularımıza asla kötülük düşünmüyoruz diyeceğiz, çocukları bile kandıramazsınız, böyle bir sav”a çocuklar bile inanmazlar.

Aslında NATO”nun artık varlığının tartışılması gerekir. Bırakın varlığını tartışmak onların yeni hedeflerine yeni zulümlerine aracı olarak seçildik. Varşova paktı var mı artık, NATO”nun muhtemel hedefi artık Müslümanların çoğunluğunu oluşturduğu coğrafyalar olarak belirlenmiştir, kırmızı rengin yerini yeşil düşmanlar almıştır artık.

İran”ın nükleer güce kavuşması en çok kimi rahatsız etmektedir, İsrail”i, Amerika”yı ve Avrupa”yı, ben bir Müslüman olarak rahatsız değilim. Şimdi bu kalkan önce İsrail”i korumak ve dolayısıyla diğer ülkeleri korumaya yönelik değil midir?

 

Mavi Marmara”yı Adalet ve Kalkınma Partisi unutmuş olabilir, ama bilinsin ki vatandaşlar unutmadılar ve unutmayacaklar. Furkan Amerika vatandaşıydı, ama Müslüman’dı, Müslüman olduğu için de Amerika kendi vatandaşına sahip çıkmadığı gibi, yapılan oylamada İsrail”in arkasında durdu ve İsrail”e sahip çıktı. İsrail utanç duvarı çekiyor Filistin”le arasına, kınıyorsunuz değil mi, niye kınıyorsunuz, İran”la aramıza hem de İsrail’i, Amerika’yı ve Avrupa’yı koruma adına çekilmek istenen yeni duvarın (Füze Kalkanını) çekilmesini niye onaylıyorsunuz.

Bu Adalet ve Kalkınma Partisinin idam fermanıdır. Kendileri bu fermanın altına imza atıyorlar, kendi düşen ağlamaz. Ama vatandaş olarak bu Füze Kalkanının kendi coğrafyamızda kardeş ve aynı zamanda komşu ülkelerde yerleştirilmesini istemiyoruz. Yeni incirlikler, yeni Pirinçlikler istemiyoruz. Bu kararın arkasında olanlar, bu füze kalkanını yerleştirmek isteyenler, niçin vatandaşların onaylarını almıyorlar. Referandumlara alışmamız lazım, buyurun referanduma götürün. Ya da bırakın 2011 genel seçimlerini bekleyin, vatandaş kararını versin.

Saygı ve Selamlarımla

( Füze Kalkanı İstemiyoruz başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 29.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.