Elde var sıfır
 
Gaziantep de Orta öğretim ve İlköğretimde, öğrencilerin sınav sonucu elde edilen başarı seviyeleri, ne yazık ki içler acısı. İki yıl önce  konu ile ilgili yazdığım yazıda da ilgililerin dikkatlerini çekmeye çalışmıştım, ama sonuç sıfır sıfır elde var sıfır.
 
Yapılması gerekenleri, yapmaları gerekenlerin yapmadıkları ortaya çıkıyor. Umurlarında değil deyeceğim canları sıkılacak, zaten umurlarında olsa bu sonucu görmememiz gerekiyor, eğer bu sonuçlar ortaya çıkıyorsa en azından birilerinin en hafifinden ihmali var desek az mı söylemiş olurum.
 
Bu sonucun sebeplerinin irdelenmesi gerekir. Kim irdeliyor, eğer birileri ben irdeliyorum sebeplerini tespit ettim diyorsa her yıl daha da kötüleşen durumun adını ne koyacağız. Bahane kolaydır, hemen söylenecek sözlerin başında Gaziantep”imiz çok göç aldı mazeretini ortaya atacaklardır. Artık bu söylemlerin elle tutulur tarafı kalmadı, bazı sebepler gösterin ki ayakları yere bassın. Alt yapımız yetersiz diyecekler, yeri geldiğinde Türkiye”nin en ücra okuluna bilişim sınıfları açtıklarını söyleyenler, Güneydoğu Anadolu bölgesi”nin, gerek Akdeniz bölgesine, gerekse İç Anadolu bölgesine köprü konumunda olan Gaziantep”in eğitim alt yapısını niçin güçlendirmiyorlar.
 
Eğer zengin aileleri ilgilendiren bir konu olmuş olsaydı şimdiye çoktan çözümlenmiş ve istenen seviye yakalanmış olurdu. Yoksul evine ekmek götürmekten aciz, eğitim sorunuyla ilgilenecek durumdu değil, hem olsa ne yazar, kim dinler yoksulu, o sadece seçime bir iki ay kala değer kazanır, ondan sonra yoksulun kaçı kaç para diye yaklaşırlar olaya.
 
Gelin görün ki eğitim sorundan en çok nasiplenenler de bu yoksul kesimin çocuklarıdır. Okusun da ne yapsın babası işsizse o da işsiz olsun, babası işçiyse, iş bulabiliyorsa o da işçi olsun.
 
Bu sorun varlıklı kesimi rahatsız edecek bir sorun değil, özel okullar, özel hocalar ve dershaneler ne güne duruyor, bastın mı parayı alt yapı üst yapısı güçlü olan eğitim kurumları emrindedir.
 
Bu bugünün sorunu değil ama sorun iyileşmiyor her geçen yıl daha da kötüye gidiyor, iktidar milletvekilleri ne yapıyorlar, niye konunun üstüne gitmiyorlar anlamakta güçlük çekiyorum. Yoksa onlarda bir zamanlar bazı siyasetçilerin dediği gibi, ne kadar az okuyan olursa o kadar kolay oylarını alırız politikasını mı güdüyorlar. Tabiî ki bu düşünce bu yaklaşım geçmişte kaldı, ama bu sonuçlar ortaya çıktıkça insan düşünmeden de edemiyor.
 
Muhalefet etmenin ve muhalefete düşmenin gereği iktidarın yanlış politikalarına alternatifler oluşturmak ve bu yanlış gidişatla ilgili kamuoyunu aydınlatmak ve bilinçletmek değil midir? İktidar Milletvekilleri konuyu çözmede yeterli gayret göstermiyorsa bari muhalefet milletvekilleri konunun üstüne gitsinler, onlar da kendi parti içi sorunlarından milletin sorunlarına zaman bulamıyorlar demek ki.
 
Seçim yaklaşıyor yine milletin kapısına gidilecek ve sorunlarınızı biz çözeriz denilecek.
 
Bugünün işini yarına bırakma demiş atalarımız, bu gün Gaziantep”in eğitim sorunu var ve dünden devam ediyor. Sorun çözecekseniz sorunları bu gün çözün seçimden sonraya bırakmayın.
 
Saygı ve selamlarımla.
( Elde Var Sıfır başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 13.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.