B.




Gazetedeki haber beni yıllar öncesine götürdü .

“ Bir zamanlar güneydoğudaki bir ilimizde Hamido namıyla bilinen bir sabıkalı yaşarmış . Nerede olay olsa altından Hamido çıkarmış . Polisler ve savcılar da Hamido’yu görmekten usanmışlar .
Gün gelmiş bir olaydan sonra sanıkları toplayan polis hepsini karakola ve daha sonra da Hakim’in huzuruna getirip dizmiş .
Aralarında Hamido da var ama ilk defa sanık olarak değil de tanık olarak dinleneceği için çok memnun ve gururlu .
Hamido öyle afralı , tafralı ki şişinmesinden , havasından yanına yaklaşılmıyor .
Şahitlerin dinlenmesine geçilince Hakim sormuş :
- Ne gördün ; anlat bakayım .
Hamido anlatmaya başlamış :
- Hakim Bey ! Ben herkesin tanıdığı muteber bir insanım . Bana dokunmayana ben dokunmam . Ağnadın mı Hakim Bey ?
- Devam et , konuya gel !
- Ben aşağı mahallede yaşarım .Kimsenin tavuğuna kış demem . ..Ağnadın mı Hakim Bey ?
- Namusu her şeyin üzerinde tutarım … Ağnadın mı Hakim Bey ? Üzerimde devamlı taşıdığım bıçağımın hakkı için yalan söylemem …Ağnadın mı Hakim Bey ?
Hamido hayatında ilk defa suçlu olmak yerine şahit olarak mahkemeye gelmenin zevkini çıkarır . Hakim “ Bırak bunları …Sen ne gördünse onu anlat “ dedikçe bir türlü konuya girmez ,saçma sapan şeyler anlatarak her cümlesinin sonunda “ Ağnadın mı Hakim Bey ? “ sorusunu patlatınca sonunda Hakim’in de sabrı taşar .
Hakim katibe dönerek “ Yaz , der ; tanık olarak dinlenen Hüseyin oğlu Hamit Yılmaz ‘ın kendi ifadesiyle de ikrarda bulunduğu üzere “ bıçak taşıma “ suçundan Türk ceza Kanununun … maddesi gereğince 6 ay mahkumiyetine karar verilmiştir .”
Hakim , neye uğradığını şaşıran Hamido’ya döner :
- Ağnadın mı Haaamidd ?
Gazetedeki haberde Adana’nın Ceyhan ilçesinde durdurdukları kamyonların şoförlerinden silah zoruyla para gasp eden üçü tutuklu çetenin tutuksuz yargılanan dördüncüsüne Hakim sormuş :
- Sabıkalı mısın ?
- Hakim Bey , benim bu olayla bir ilgim yok ama benim yedi sülalem sabıkalıdır .
Hakim , duruşmaya verilen aradan sonra tekrar kürsüye çıkıp yedi sülalesinin sabıkalı olduğunu söyleyerek övünen tanığı , sanık olarak tutuklamış .
Yaa işte böyle ! .. Ağnadın mı Yahya ?
( Yedi Sülalem Sabıkalı başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 9.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.