B.

KADINA ŞİDDET VAR DA ERKEĞE YOK MU ?

Erkek ve kadın bir elmanın iki yarısı gibidir . Yüce Yaratıcı her iki cinsi de birbirlerini tamamlamaları için yaratmıştır . Bu nedenledir ki evlenme tavsiye edilmiştir . Neslin devamı , toplumun düzeni ve insanların maddi manevi doygunlukları için evlilik sığınılacak en güzel liman ve yaşanacak en güzel dünyadır .

İnsanlığa mutluluk getiren dinin tebliğcisi o güzel insan evlenmek isteyenlere en etkili reçeteyi yazmıştır . İnsanı evliliğe götüren sebeplerin başında "yalnızlık, bakımsızlık , kadınsızlık-erkeksizlik " vardır . Evlenmeden önce aranan nitelikler ise güzellik, zenginlik,asalet (soy) ve inanç durumu (din) gelir .

İnsanlığa en güzel yaşam biçimini öğreten o yüce Elçi (selam olsun) "Siz dindar olanı tercih ediniz " buyurmuştur. Çünkü gerçek dindar kişide "Allah korkusu,sabır, şükür ve itaat etme " gibi güzel huylar bulunur .

Güzellik, asalet ve zenginliğin önünde bu güzel ahlak yani adına din dediğimiz yaşama şekli olunca kurulacak olan yuvanın deprem sigortası daha baştan yapılmış sayılır .

Gelelim son günlerde kamuoyunda fazla irdelenen bir konuya ; kadına şiddet meselesi ...

Kadını dövülmesi sadece yurdumuzda değil dünya genelinde yaşanan acı bir gerçektir . Ama biz bu konuya kendi penceremizden bakacak olursak bu şiddetin temelinde eğitimsizliğin yanı sıra ekonomik faktörlerin de ön planda geldiğini görürüz.

Artan ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçlara yetmeyen bütçeler .. Doyumsuzluk,şükürsüzlük , sabırsızlık ve daha bir sürü şey evlerdeki huzurun bozulmasınaki en büyük etkendir . Ekonomide bir kural vardır "İhtiyaçlar tatmin edildikçe şiddetini artırır "

İhtiyaçları arka arkaya sıralayan kadının dili uzamaya başlayınca erkeğin psikolojisi bozulur. Ayın sonunu getiremez , kadına laf yetiştiremez ve o zaman dili uzayan bir kadın karşısında eli uzayan bir erkek ortaya çıkar.

Evinin ekonomik sorumluluğunu taşıyan bir adamın iflas psikolojini bir düşünün . Bir erkeğe kadının fiziksel gücü yetmediği için yüzü gözü şişmez ama bir dinamit gibi patlamaya hazır fünyesi çekilmiş bir bomba gibi erkek, en küçük bir gerilimde patlar .

Ortaya çıkan manzara " yüzü gözü kanamış,hırpalanmış bir kadın , ağlayan çocuklar ve suç işlemiş zavallı bir babanın perişanlığı "

Hocalarımız bize savaşı , her türlü diplomatik ilişkinin aciz kalması ,başka bir seçenek kalmaması sonucu oraya çıkan bir zorunluluk olarak öğretmişlerdi .

Siyaset , dikkatle indirilmesi gereken un çuvalına benzer . Bu çuvalı kadın ve erkek birlikte dikkat,sevgi ve sabır ile indirirler . Eğer itina edilmez de çuval patlarsa kadında surat erkekte şefkat ve merhamet bırakmaz .

Şiddet, iki ucu keskin bıçak gibidir. Yalnız kadını değil erkeği de yaralar .

( Kadına Şiddet Var Da Erkeğe Yok Mu başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 16.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.