MONOLOĞ

 

            Şu haberciler de bela arkadaş. Eline mikrofonu alan sokağa fırlıyor. Ne imiş? Halkın bilgisini, ilgisini ölçecekmiş. Libya nerdeymiş. Bunu bilmeyecek ne varsa! Sen benimle dalga mı geçiyorsun? Daha düne kadar kahraman gemilerimiz, feribotlarımız denizi yara yara adam taşımadılar mı Marmaris’e? Eyy, ne oluyor o zaman? Libya’nın, Marmaris’e yakın bir yerde olduğunu bilmeyen mi var!  

 

            Sen benim on sene yabancı dil dersi görüp tek kelime konuşmadığıma ne bakıyorsun? Konuşurum konuşmasına ya her yerde değil. Hem ben konuşsam bile sen anlayabilir misin?

 

            Birde tutmuş Kıbrıs’ın yerini soruyorJ)) Artık yavru vatanımızın yerini de bilmeyelim bari!J)))  Yıllarca “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Veya “Ya taksmim, ya ölüm!” diye boşuna mı inlettik yeri göğü? “Anamur’dan ötede yurdumun devamı var.” diye şiirler mi yazmadık? Biliyorum canım, bilmez olur muyum? Kıbrıs, Girit’in oralarda değil mi? Ben askerliğimi Kıbrıs’ta yaptım. Mersin’den biniyorsun gemiye, doğru Kıbrıs’tasın. Kıbrıs halkı Rumcayı iyi biliyor. Yunanistan’da olmasın, sakın?!  

 

             Bu saçları değirmende ağartmadık. Biz, oylarımızla anayasalar kabul eder, iktidarlar değiştiririz. Bırak bu ıvır zıvırları. Soracaksan adam gibi soru sor. Siyaseti, döviz kurunu, seçim tahminini, Hagi’yı, Emre Belezoğlu’nu Aslan Tepe Stadını, Aziz Yıldırım’ı, Arda’yı, hatta Hürrem Sultan’ı sor. Bu ve benzeri hayati konuları es geç, Kıbrıs’ın, Libya’nın konumuyla imtihan et vatandaşı. Onlar yerlerinde duruyorlar aslanlar gibi. Neyine yarayacak Kıbrıs’ın nerede olduğu? Sanki yerlerini söylesem, sorunlarına çözüm bulacak, ya da oradan alıp başka yere mi taşıyacaksın?! Hiç işte…

 

            Bu güne kadar öğrenemediysen Kıbrıs ve Libya’nın yerlerini, bundan sonra da zor öğrenirsin. İnsanları oyalamaktan vazgeç de işine bak çocuk!

 

            İşin mi yok senin?    

( Monoloğ başlıklı yazı RasimCANBOLAT tarafından 23.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.