B.





Toplumu ve aileyi temelinden sarsan korkunç bir ilişki .
Allah’ın hoş görmediği , zararlı olduğu için yasakladığı iğrenç bir eylem .
Gözle,elle,dille, vücutla yasal sınırları aşmak , birkaç saniyelik hayvani zevk için her şeyi berbat etmek .
Öyle ki bu hakkı sadece kendisinde görmek ve başkalarının annesiyle , kız kardeşiyle gireceği ilişkiyi baştan reddetmek .
Zina , bir kanser virüsü gibi aileyi ,toplumu çürüten korkunç bir hastalık .
Bir dava adamı der ki “ Helal daire her zevke kafidir “
Bu dairenin dışına çıkıldığında evlat , ihanet eden anneyi ,babayı affetmez . Karı koca arasındaki sevgi,sadakat, güven biter .
Kanser ilaçları etki yönünden en ağır ilaçlardandır . Ama bu ağır ilaçlar insanı ölüme götüren , çürüten bir süreçte tereddütsüz uygulanır . Saçlar dökülür , vücut şok geçirir .
İnancımızda “zina” suçunun ispatı çok ağır şartlara bağlanmış ve tanı konulduğu anda en ağır ceza uygulanmıştır . Çünkü amaç aileyi ve toplumu kurtarmaktır .
Zina suçunda olayı bizzat gören dört şahit bulunması veya o kişinin itirafı şarttır .
Tarihte çok az uygulanmış ‘recm’ taşlayarak öldürme cezası çağdaş kafalara ters gelse de , vahşice sanılsa da zinanın bir toplumda yayılması esas büyük vahşettir .
Arap yarımadasında zinanın , vahşetin kol gezdiği sefil bir toplumda yeni din öyle müthiş bir inkılap yapmıştı ki çukurdaki insanlar zirve insanlar , gökteki yıldızlar haline geldiler .
Bir gün Hazreti Peygamber(sav)’in huzuruna iki büklüm bir adam girdi .
- Ey Allah’ın elçisi ; Allah’ın hükmünü tatbik et , beni temizle !
- Seni niçin temizleyeyim ?
- Zina ettim ey Allah’ın elçisi !
- Zinanın ne olduğunu biliyor musun ; belki sadece temas ettin .
-Hayır Ey Allah’ın elçisi ; zinanın ne demek olduğunu biliyorum . Bir erkeğin helaliyle meşru olarak yaptığı bir şeyi ben , bana haram olan biriyle yaptım .
Allah Resulü bir başka yol araştırır :
- Acaba sarhoş mudur , bakıverin !
Ağzını koklarlar :
- Hayır ey Allah’ın elçisi , sarhoş değil …
- Cinnet emaresi var mı , deli olmasın .
- Hayır delilik işaretleri de yok …
O güzel ve merhametli insan der ki “ Dön geriye git , tövbe et . Allah’ın affetmeyeceği günah yoktur . “
Bu şahıs nakledildiğine göre Maiz isminde bir sahabidir . Adam perişan bir şekilde dışarı çıkar ve bir iki dakika geçmeden tekrar içeri girer .
_ Ey Allah’ın elçisi ! Hadd-i şer’i yi (uygulanacak cezayı) tatbik et ve beni temizle .”
- Dön …Git ! Rabbine tövbe et !
Olay bu şekilde dört defa tekrarlanır . O merhametli güzel insan her seferinde ona tövbe kapısını açık bırakır . Fakat Maiz , cezanın uygulanmasında ısrar eder . Recm cezası uygulanmak üzere bir meydana getirilir . Başına , vücuduna taşlar yağar . Bir ara can acısıyla kaçmak isteyince topluluktan biri bir kemik parçasıyla kafasına vurur. Maiz yere yıkılır ve biraz sonra ruhunu teslim eder .
Bu manzara Efendimize (sav) nakledildiğinde o güzel gözleri , yağmur yüklü bulutlar gibi doldu .
Nebiler Nebisi şöyle buyurdu :
- Bana haber vermeli değil miydiniz ? Belki vazgeçecekti …İtiraftan vazgeçseydi şüpheli şeylerde hadd (ceza) tatbik edilmeyecek ve Allah ile arasında olan bu günahı belki Allah affedecekti . Aradan birkaç gün geçtikten sonra Efendimiz (sav) Maiz ile ilgili olarak şöyle dedi :
- “ O öyle bir tövbe etti ki eğer haraç alan bir mümin dahi bu tövbeyi yapsaydı Allah affederdi . “

İslamiyet merhamet dinidir . Apaçık ve kesin olmadıkça en ağır cezayı uygulamaz . Fakat zina gibi insana ve topluma karşı işlenecek
en iğrenç suçu da cezasız bırakmaz .
( Çağın Kanseri : Zina başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 6/17/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.