MİLLETİMİZİN…?
 
Şimdi koca koca,  ünvanlı beyler çıkıyorlar ortaya ve ; MİLLETİMİZİN Bayramı kutlu olsun… veya MİLLETİMİZİN başı sağolsun… falan diyorlar. Garipsiyorum ben de…
 
Rahmetli ERBAKAN Hocamız bu konuda çok hassastı, o da ; devamlı MİLLETİMİZ kelimesini kullanırdı. Talebeleri de, takipçisi elbette. Şimdiki Sayın Başbakanımız ve efradı ve bakanları da, aynı dili kullanıyor MİLLETİMİZİN….
 
Ben de cahallık yapıp sordum geçende bir AKP liye (Salih KAPUSUZ). Sayın Bakanım siz hangi millete mensupsunuz ? Veya kendinizi hangi millete mensup hissediyorsunuz ? diye. Öyle ya, kutlanan bayram o’nun mensup olduklarının bayramı veya o kendisi mensup olduğu bir milletin bayramını kutluyor. Şimdi benim bu durumda, bu ifadeyi kullanan kişinin mevkisi makamı ne olursa olsun bir TÜRK olarak, o’nun milliyetini mensubiyetini bilmem/sorgulamam lazım ki, verdiği mesajı doğru algılayabileyim. Kendisi hangi milletten ve hangi milletin bayramını kutluyor ? Yoksa algılayamıyorum, kimse kusura bakmasın…
 
Şimdi biri çıksa bana dese ki ; yavvv kardeşim sen ne antensiz adamsın, Türkiye sınırları içindeki herkes sayın bakanın muhatabıdır, sen de o’nun milletindensin ! Ben olmadı derim, arkadaş olmadı… Neden mi ? Ben, MİLLETİM diye bir millet ismi hiç duymadım. Sınırlarımız içinde 74 milyon nüfusumuz ve milyonlarca da TÜRK olmayan misafirlerimiz vardır. Şimdi misafirler bu mesajı duymasın tamam onları ilgilendirmiyor, peki…Ama 74 milyon mu MİLLETTİR ?
 
Öyle olsaydı keşke ama, maalesef 74 milyon MİLLET değildir. Neden mi ? Yahu daha dün Van daki kilise Akdamar da AYİN yapıldı, önceki gün de başka yerde yapılmıştı. Onlar bizim milletimiz mi ? Bence değil…Ben onların kilisesinin papazını tanımıyorum ki…
 
Öyleyse lütfen koca koca ünvanlı beyler… İlk olarak mensubiyetinizi koyun ortaya ve çıkıp BEN TÜRKÜM deyin, sonra da TÜRK öksüz değildir, yetim değildir, topluluk değildir, dernek değildir, kabile veya aşiret değildir… sizden fazla da sıfatları da vardır MİLLETİM kelimesinin başına SIFAT’INI koyun yani. Ortaokuldaki TÜRKÇE Öğretmenlerinizi öpüyorum, öğretmiş olmaları lazım SIFAT TAMLAMASI ne demek ? Koyun ki, ben de anlayayım kimin başı sağolsun, kimin bayramı kutlu olsun !
 
Ve Lütfen TÜRK MİLLETİ deyiverin, hasetten bir TÜRK olarak, misak-ı milli sınırları içinde yaşayan asil çoğunluğun ferdi olarak, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’nin gerçek sahibi olan TÜRK MİLLETİNİN bir bireyi olarak ricamdır, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve bütün entelektüellerimizden…entel ve dantellerimizden bile ricamdır.
 
NÜFUS CÜZDANLARIMIZDAKİ <TÜRK> İFADESİ ;
 
Ben, TÜRK VATANDAŞI olarak yüksek beylerden bir şey daha rica edecem. Eyyy bu adı TÜRKİYE olan Devletten, karnı doyan Beyler…Ey BÜYÜKLERİMİZ ;
 
AÇILIM yaptınız, bazı yerler bana hala karanlık. Yarın verin bir ilan. Ve “ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE Memur alınacak, “ deyin. Alın yeterince memuru ve nüfus idarelerine verin bir talimat… 24 saat çalışsınlar ve vardiyalı. İşsizliğe de bir nebze çözümdür bu teklifim. Sayemde bir taşla, iki kuş ta vurabilirsiniz…
 
Sonra, bir HÜKÜMET DUYURUSU yapın. Deyin ki ; Eyyy TÜRKİYE CUMHURİYETİ NÜFUS CÜZDANINI taşıyanlar…
 
“ Şimdiye kadar verdiğimiz rahatsızlıktan, özür dileriz. TÜRK olmayanlara da elimizde başkası yok diye, hep TC NÜFUS CÜZDANI verdik. Ama şimdi elimizde çeşit var, getirin eski cüzdanlarınızı, alın yeni cüzdanlarınızı… Hem de ücretsiz !
 
Çok basit, yeni nüfus cüzdanlarınızda TÜRK ve TÜRKİYE adı geçmeyecek. İstediğiniz ne ise o yazılacak. Hani olur ya, Ermenisinizdir, ERMENİ diye yazılacak. Hani olur ya KÜRTSÜNÜZDÜR, kürt diye yazılacak. Yetti mi ?
 
Yetmediyse, zaza mısınız ? kırmanço musunuz ? veya her ne iseniz o da yazılacak. Yetti mi ?
 
Yetmediyse aşiretinizin adı da yazılacak, öyle ya karışmasın. Ağalar darılmasın. Yetti mi ?
 
Yetmediyse ananızın da… adı yazılacak. Neden ANANIZ ? Bütün dünya soy takibini ERKEKTEN babadan yapıyor diye, biz de sizi BABA SOYLU, BABA SOYİSİMLİ yapmıştık, özür dileriz yanlış yapmışız, fazla faşistmişiz…
 
Dünyada bir YAHUDİLER vardır anadan soy takip ederler, bir de peygamber soylular… Siz de ananızı YAZDIRIN Kİ, yarın SEYYİD olduğunuzu rahatça söyleyin. Çünkü, bizim nüfus idarelerimiz, her ne kadar babadan soy ismi yazarak kütük tuttuysa da (artık kütük-mütük yok),  SEYYİD (hz. Muhammed soyundan gelenler)  olduklarını söyleyip seyyid olanlar, rahatça el-etek öptüremediler. Bundan sonra her ne iseniz kendinizi koklatma, ayaklarınızı yıkatma hürriyetini bile veriyoruz size. Yaşasın özgürlük..! İsteyen anasının, isteyen ;  babasının adını yazdırsın…Bitti mi… ?
 
Bitmedi elbet. Bizim eski cüzdanlarımızda, bir de DİN hanesi vardı, orda da herkese İSLAM yazdık. Evet bu konuda da faşizan davrandığımızı kabul ediyoruz. Biz faşisttik. Ama artık, sosyal demokrat mı dersiniz, komünist mi dersiniz ? dinci mi dersiniz fark etmez… biz sayenizde verdiğiniz %50 oylarla, ÖZGÜRLÜKÇÜYÜZ.
 
Yaratıcının yeryüzüne 128.000 adet PEYGAMBER gönderdiğini, bunların bazılarını kitapla şereflendirdiğini, artık kabul ediyoruz. Biz önceden, tek bayrak-tek vatan-tek millet derken çaktırmadan tek peygamber ve tek kitap ta demişiz… Bu konudaki faşizmimizden de vaz geçiyoruz. O din hanesine, ister ateist, ister dinsiz, ister İslam, ister Hristiyan, ister Musevi ne istiyorsanız yazdırın serbestsiniz… Hatta işbu 128.000 adet peygamberin hangisini kabul ediyorsanız, onu da yazdırın. Dini şu, peygamberi şu da diyebiliriz veya KİTAPSIZ da, fark etmez. Yetti mi ..?
 
Yetmedi elbet. Şimdi ola ki Hristiyansınız…Ordodoks musunuz? Katolik misiniz ? veya Hristiyanlığın hangi kolundan, mezhebinden, hangi yolundansanız, kiliseleriniz ayrıdır sizin, kilisenizin adına varıncaya kadar yazdırın. Yetti mi ..?
 
İSLAM lar kıskanmasın, dinler arası dialog içindeyiz isterseler (Türkiye’de 82.000 camii var, 82.000 de yolda) camilerinin adını yazdırabilir veya hangi cemevinde ibadet ediyorsalar oranın adını…
 
Biliyoruz ki yetmedi, özgürlük sınırsızlık demektir. İslam dinindensiniz mesela ? Peygamber adında sorununuz pek yok Allahtan. Hz. Muhammed yazdırın yeterli amma…Hz. İbrahimin HANİFLİK dininin ÖN İSLAM olduğunu, KIZILELMA nın dininin HANİFLİK olduğunu hatırlatmayacağız size. Mezhepleriniz var. Doğru ya, Hanefi misiniz ?, maliki misiniz? Hambeli misiniz? Şafii misiniz ?  Yazdırıabilirsiniz…Yetti mi… ?
 
Yeter mi, yetmedi tabii ki. BİN yıldır ne ulemalar, ne hocaefendiler, ne şeyhler, ne dervişler, ne evliyalar gelip geçti ve hala yaşayanlar da cabası…o muhteremlerin mezarlarına gidip onları Allah’la aranıza aracı koymak derdinden de sizi kurtarıyoruz. O mezarları da paylaşıp evliyanızı da yazdırabilirsiniz. TARİKAT yol demekmiş madem, Allaha gittiğiniz yolu da yazdırın. Yazdırın ki, nerede yürüdüğünüz belli olsun. Nurcu musunuz ? Süleymancı mısınız? Şii misiniz ? Alevi misiniz ? Suni misiniz ? Ehl-i sünnet misiniz ? Vehabbi misiniz ? Fetullahçı mısınız ? ….V.d.  şeyhinizi ve şıhınızı da yazdırın…Yanına EHL-İ TARİK diye de yazdırabilirsiniz o zaman. Yazdırın ki, dünya İslamın zenginliğini görsün ve korksun !!!
 
Bunları neden serbest bırakıyoruz biliyor musunuz ey milletimiz ?, Şimdi biz orta doğuda Amerika’dan sonra lider ülke oluyoruz ya, İran, Irak, Fas, Tunus, Mısır, Suriye, Libya gibi İslam ülkelerindeki asileri destekleyip, Amerikalı abimizle birlikte Müslüman olup olmadıkları belli olmayan diktatörleri yıktırdık ya… bu arada çaktırmadan MEZHEP VE TARİKATLARI DA inceledik. OBAMA nın da KADİRİ Tarikatından olduğunu öğrendik.AAA Sanırız ki, işbu yüzden İSLAM BİRLİĞİ kurulmamış bugüne kadar, herkes bi tarafa çekmiş. Biz nasıl 90 sene, din İSLAM diye dayatmışız onlar da mezhepleri dayatmışlar. Bizim ülkemizde bari… din-mezhep-tarikat çatışması etnik çatışma azınlık-çoğunluk çatışması çıkmasın istiyoruz. Özgürlükçü olmaya karar verdik, Bizi anlıyorsunuz değil mi ?
 
MİLLETİMİZSİNİZ,  MİLLET SİZSİNİZ, ŞİMDİ HEPİNİZİN ORTAK ADINI SÖYLÜYORUM, MİLLETİM…SEÇMEN MİLLETİM ! Artık sizi MİLLETİM olarak değerlendiriyoruz. Bunun kıymetini bilin ve Nüfus idarelerine koşturun. Bundan sonra, şucuymuş, bucuymuş kürdistanmış, ermenistanmış istemiyoruz ona göre. Kavga yok, kardeş kardeş yaşayacaksınız…Siz MİLLET olacaksınız, biz DEVLET olacağız...!
 
TERÖRE ve BÖLÜNME PARANOYALARINA (çok bilmiş entel ve danteller öyle diyor ya) SON.  Kimse komplo teorisi üretmesin artık. Bu devlet bizim, millet te sizin ve sizsiniz…
 
TÜRK olmaktan çıkacakların adı DİASPORA…Alın size bir genel merkez binası. Kurun lobilerinizi.  Aman, birbirinizin elinden de tutun. Sayınız yetiyorsa meclise de girersiniz, yetmezse biz doğumu teşvikleriz, çocuk başına para da veririz… siz de üreyiverin artık…DEVLET-Çİ olabilirsiniz serbest, MİLLET-Çİ de olabilirsiniz…Ama sakın diasporanın etnik milliyetçiliğini yapmayın. MİLLİYETÇİLİK yapmayın, onu yasakladık.MİLLET-ÇİLİK serbest, MİLLİYET-ÇİLİK yasak. Öyle ulusalcılık gibi şeytani isimler de aramayın, zararlı çıkarsınız. ULUS-ÇULUK serbest çünkü. Ama şunu da unutmayınız ki ;  uluslar arası hukukta diasporanın devletten toprak vatan isteme hakkı yoktur ona göre…Onu da, bizden sonra gelecek başka iktidarlar yapsın. Gönlünüzü rahat tumanız için şunu da söyleyebiliriz. Bakarsınız Türkler de etnisete de DİASPORA olurlar…Eşitlik olur. BELİNİZE kuvvet, saygılarımla ey MİLLETİMİZ ! “
 
Bahaneyle, DEVLET adına kim konuşacaksa konuşma metnini bile yazıverdik böylece. Bizim anladığımız dil bu diye…Bu da bizim, DEVLET-Çİ lere kıyağımız olsun..!
 
İşbu, nüfus kağıtlarındaki din ve milliyet hanelerinin değişikliği benim YASAMAYA teklifimdir. TBMM’ i ilk açıldığında bu teklif TBMM Başkanının önünde olmalıdır. Serbest bırakalım bunu. Ama bir süre koyalım… BİR AY-İKİ AY gibi. Görelim bakalım mevlam ne eyler ? Sapla samanı da ayırd etmiş oluruz böylece. Ve kimse de bir daha kimsenin soyu ve sopuyla uğraşmaz. 74 milyondan ne çıkarsa razıyım ben. Hatta nüfus kağıtlarını değiştirenlere bir ÖDÜL de düşünüyorum. Yani kafa kağıtlarında TÜRK çok yazarsa bilin ki, TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR.. ! öyle deriz ve olay biter.


12-EYLÜL-2011 <NOGAYTÜRK

Ramazan Narin


( Milletimizin... başlıklı yazı NOGAYTÜRK tarafından 12.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu