NOGAYTÜRK

  Ramazan NARİN

[email protected] 

                     AHMAKLARDAN   KAÇMAK  !

                                     Ve

             İMRALI AMERİKAN ÜSSÜ MÜ ?



MESNEVİDEN, alınmış bir özet hikaye ;  AHMAKLIK nasıl bir beladır ?


Hz. İsa, bir gün çok hızlı bir şekilde arkasından aslan kovalıyormuş gibi koşmaktadır. Onu bir adam görür ve ;

- Nereye doğru ve neden bu kadar hızlı koşuyorsun ?  Diye sorar.

Ama Hz İsa  o kadar hızlı koşmaktadır ki, adama cevap bile veremez.

Adam tekrar sormak için, İsa’nın arkasından koşmaya başlar ve yaklaşınca;

-Sen ölüleri dirilten, Körlerin gözlerini açan, Hastaları iyileştiren, Dağları ortadan ikiye yaran peygamber Hz. İsa değil misin ? Neden böyle kaçıyorsun ? diye tekrar sorunca ;

Hz.İsa "Evet ben Allah'ın izniyle ismi azam-ı ölüye okudum. Ölü dirildi" ,Ben Allah'ın izniyle ism-i azamı, köre okudum, gözleri açıldı.”, Ben Allah'ın izniyle ism-i azamı hastalara okudum, hastalar sıhhat buldu.”,  Ben Allah'ın izniyle ism-i azamı dağa söyledim, dağ ortadan ikiye ayrıldı.”,  Aynı Ben Allah'ın adını ahmaklara yüzlerce defa okudum ama ahmaklar hiçbir şey anlamadı, Ahmakların şerrinden kaçıyorum."

 

Bunu niye aldım ve aktardım ? Ben, amatör yazıyorum. Doğru bildiklerimi, fikirlerimi paylaşıyorum. Maddiyat karşılığı, fikir icra edilmediğini biliyorum. Edilirse onun adının meslek olduğunu, iş olduğunu da biliyorum lakin, AHMAKLIK konusunda tereddütlerim var.

 

Bunu aldım, aktardım çünkü önce kendimle hesaplaştım ve AHMAKLIĞI kim yapıyor'u, ahmaklığın kimde olduğunun takdirini,           size      bırakmak istedim. Benim bildiğim AHMAK ;  Aklı olup ta onu kullanmasını bilmeyene, kullanamayana denir. Ahmak, laftan-sözden anlamaz. Sürekli hem kendini, hem de çevresindekileri sıkıntıya sokar. Ben, Allaha şükür aklımı kullanmaya çalışan, doğru gelinilinirse laftan sözden anlayan birisi olduğumu düşünüyorum.

 

Geçtiğimiz günlerde, DTP Milletvekili Fatma KURTALAN, mahkeme önündeydi. PKK kampında çekilmiş fotoğraflarının hesabını veriyordu. Hakim, Fatma KURTALAN’ın beyanını zapta geçirirken “TERÖR ÖRGÜTÜ PKK” ifadesini kullanmıştı. Fatma, hemen atılarak “BEN TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİM. ZAPTI DEĞİŞTİRİN!” diye,  aklınca hakime usul, hakime yol yordam göstermeye çalışmıştı.

 

PKK’nın TERÖR ÖRGÜTÜ olmadığını ısrarla savunan bu zevat, bir siyasi partinin üyesi. Daha önceden de üye oldukları DEP-HADEP v.s partileri kapatılmış. Şimdi içinde bulundukları parti de, Anayasa Mahkemesinde hakkında kapatma davası olan bir parti. Kapatılma gerekçelerinin en önemlisi, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE, terör örgütü dememiş olmaları ve bu örgütle olan organik bağları. Ama, sadece Fatma KURTALAN değil, bütün DTP Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ısrarla bu tutumlarını sürdürüyorlar. Cüretkarlar mı ?Ahmaklık mı ediyorlar bilemem ?

 

Oysa ki; PKK Türk Milleti nezdinde bir bölücü terör örgütü. Yasalarımıza göre suç işleyen ve her gün 20 yaşında Mehmetlerimizi şehit eden, katil bir örgüt. Genel Kurmayımız, ve Türkiye Cumhuriyetinin bütün resmi organlarına göre de, PKK BİR BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ. Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün kurduğu mecliste maaşla görev icra ediyor bu zevat. Meclis zabıtlarına geçen konuşmaları da aynı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün anayasal organları PKK hakkında TERÖR ÖRGÜTÜ derken, bu organlardan birisinin ısrarla ve cüretle DEĞİL demesinden biz ne anlayacağız ? Peki burada AHMAK olan kim ? Laftan anlamayan hakim ve Biz mi ? Yoksa laftan anlamayan PKK mı ? DTP'mi ? BDP mi ?  Burada bir AHMAK var da, ben işin içinden çıkamadım, takdiri sizin ! 

 

İMRALI  ADASI ve CEZAEVİ  AMERİKAN ÜSSÜ MÜ ? 

 

PKK terörbaşı, ABD tarafından ülkemize teslim edilen 35.000 kişinin katili bu adada mahkum. Ada, denizden ve en yakın karadan büyük koruma altında. Güya avukatları gidebiliyor sadece adaya. Fakat bende bir kuşku uyandı. Sakın bu ada ve adanın cezaevi tıpkı GUANTALAMO gibi bir Amerikan üssü ve cezaevi olmasın. Çünkü adayla ilgili tek bir kare resim görmedik yıllardır. Adaya gidip gelen Türk yetkili de yok son zamanda. Amerika ile imzalanmış ama güvenlik nedeniyle kamuoyuyla paylaşılmayan bir takım özel anlaşmalar olduğu söyleniyor. Sakın bu anlaşmalardan birisi de, İMRALININ Amerika’ya tahsisi olmasın ?  Çünkü bu katil, adada o kadar rahat ki, avukatları veya birileri aracılığı ile, Türkiye’yi ilgilendiren meselelerde yazılar yazabiliyor, mesajlar gönderebiliyor ? Televizyonlarda serd ettiği görüşleri alenen okunuyor, söyleniyor. Birileri de o'na sürekli sayın diyebiliyor.

 

Vallahi hiç kimse kusura bakmasın ama, ben o bölücübaşı katilin, yarın kurulması düşünülen KÜRDİSTAN için Devlet Başkanı sıfatıyla orada beslendiğini ve semizlenmesini izin verildiğini düşünüyorum. Allah göstermesin ve öyle bir gün olursa benim canımı alsın ki, ben bu şerefsiz katilin Ankara'da kırmızı halı serilerek bandoyla karşılandığı günü görmek istemiyorum.  Eğer öyle değilse, İMRALIDA Türkiye Cumhuriyeti hakim güçse, İmralı denizden ve karadan görüntülenebilmelidir. Cezaevi sorumlularının kimler olduğu, hatta bu katilin yaşamı ibret için gösterilmelidir. Şehit ve gazi aileleri de bunu istemektedir. Aksi takdirde bu şüphe artarak devam edecektir.

 

KURTLAR VADİSİ diye bir dizi var biliyorsunuz. Bu dizi güya milliyetçi falan ? Ama dizide MURO isimli bir PKK' lı KÜRT " Lanet olsun içimdeki insan sevgisi..." diyerek hem ihanetini hem de vebalini öyle bir sempatik yapıyor ki, veya BU ADAM SAYESİNDE  dizi neredeyse PKK'lıları içleri insan sevgisiyle dolu komik adamlar gibi gösteriyor. Reytinglerine bakınca, KİM AHMAK'ı ?  burada da sorguluyorum. Diziciler mi ? TV Kanalları mı ? Yoksa biz izleyiciler mi ?  Sahi kim AHMAK ? 

 

AHMAK veya AHMAKLAR, Türkiye Cumhuriyetinin bölünemeyeceğini bilmesi lazım gelen bölücüler mi ahmak, PKK mı ahmak ? DTP'mi ahmak ? Yoksa AHMAK BEN miyim, BİZ miyiz ? Kim kimi aldatıyor? Veya biz, kendimizi mi aldatıyoruz ?

 

En iyisi ; BELADAN ve ahmaklardan kaçıp, akıllılar yanına bir an önce sığınmak ama, çok ihtiyacımızda  var ama, önce yapmamız gereken ;  kimin ahmak, kimin akıllı olduğunu tespit etmek gerek gibi geliyor bana. Hani, kim nereye koşacak bilelim ! Koşmayacaksak ta bilelim.!  Arkadan koşacaksak ta bilelim.! Değil mi ?  <NOGAYTÜRK>

 

 

( Ahmaklardan Kaçmak Ve İmralı Amerikan Üssü Mü... başlıklı yazı NOGAYTÜRK tarafından 10/2/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.