SAÇMALIYOR MUYUZ ?

AKP’ nin davalı olmasından, kapatılma davasından sonra yetkili ağızlardan hiç te ummadığımız beyanlar, sözler ve garip icraatlar ortaya çıkmaya başladı ? "HAYVANLAR KAFA TOKUŞTURARAK ANLAŞIR" “ Fikrin bittiği yerde, medeni davranışın bittiği yerde, kavga ve şiddet başlar. Bu bize yaklaşmamalı. İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuş anlaşır. Biz tokuşa tokuşa anlaşan bir nesil, gençlik istemiyoruz.”

Bunları diyen, yazık ki Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı sayın Çelik’tir. Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayları değerlendirirken “İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa anlaşır. Tokuşan gençlik istemiyoruz” deyince üzerime alındım ve bu sözler benim tarafımdan anlaşılamadı… Benim bildiğim o söz; Hayvanlar KOKLAŞA KOKLAŞA’ dır. Ama, bakan mecaz yapacak ya, kendisini insan karşıdakilerini HAYVAN yapacak ya, bu sözü de değiştirerek kullanmaktan çekinmemiş.

Eğer, bu sayın bakanımıza bir brifing verme şansım olsaydı, kendisinin başbakanı ve genel başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da, pek çok kere kafa tokuşturarak erkeklerle selamlaştığı, sabit olan bir konudur. Lütfen iyi izlesin!

Bende kafa tokuşturarak selamlaştığımdan, bilebildiğim kadarı ile bu şekil TÜRK töresidir ve Karadeniz’e özgüdür. Avrupalılarda da vardır kafa tokuşturmak. Kuzeyliler ve Finlandiyalılarda kullanır bu selamlaşma şeklini. Avrupalılara bunu sorduğunuzda; TAMPERA ve TÜRKO bölgelerinden geçen bir selamlaşma şekli olduğunu söylerler. Benim Avrupalılarla da işim yok. Ama bir erkeğin, kadınsı şekilde bir erkeği öpmesini yalamasını, kucaklamasını, hoş bulmuyorum.

Bu konuda, eski DSP-Milletvekilimiz ve Sağlık Bakanımız Dr. Güven KARAHAN’ ı anmak istiyorum. Ne zaman yanına yaklaşsam, latife bahabında benden kafasını kaçırır ve yeter yahu derdi. Kafamıza vura vura bir hal oldunuz! Ben de; iyi ki vuruyoruz, sizlerde ulusalcı milliyetçi oldunuz diye ona takılırdım. Kulakları çınlasın.

Lakin bugünlerde MHP ve Ülkücü Fikriyatın yıpratılması için AB’ilerinden emir alanlar, Zülfikar kılıçlı Ömer U’yu MHP ye yamayamayınca, bula bula ülkücülerin de kullandığı kafa tokuşturmayı, eleştiri hedefi yaptılar. Fikri olmayanların, fikir sahiplerini eleştirmek için kullandığı bir metottur zikir ve şekilcilik. Bakanda Fikrin bittiği yerde… diyerek söze başladı ama, kendisinin de fikrin bittiği yerde olduğunu göremedi sanırım. Bunu HAYVANLARIN YAPTIĞINI söylemek, Bakana yakışmadı. Kınıyorum ve şiddetle protesto ediyorum. Kem söz sahibine aittir. Ama altında yatanı, Türklüğü küçültmek, erozyona uğratmak gayesini anlıyorum. Solcu, devrimci veya kendisini ülkücüğe karşıt gören fikirlerin ülkücüleri eleştirecek bir söz bulamadıkları zamanlarda, sarıldıkları bir jargondur bu kafa tokuşturma eleştirisi.

Fikri biten veya olmayan İKİ sol yazardan örnek verelim; Örneğin; Zafer AYDIN isimli bir köhne solcunun sol gazetede yayınlanan yazısında dediği gibi. “….Bahçeli harekette hayırlı bir şey yapmak istiyorsa şu kafa tokuşturmayı bir genelgeyle yasaklaması lazım. Kabul, bu kafa tokuşturma işi sağlık açısından faydalı, bulaşıcı hastalıkların önüne geçiyor. Hem erkeği yalap şalap öpüşmeden kurtarıyor, milliyetçilerin “delikanlılığına” halel gelmemiş oluyor; ama bu ölçüsüz tokuşturma işi nedeniyle beyin sarsıntısı geçirmemiş ülkücü kalmayacak gibi…” saçmalamış yani!

RADİKAL Gazetesinin; Sol JARGONU>> Türker ALKAN yazısında ; “Son günlerde mi ortaya çıktılar, yoksa ben mi son günlerde farkına vardım, bilmiyorum. Ama yolda sokakta gözüme çarpıyor. Saçlarını jölelerle garip biçimlerde sivriltmiş gençler kafa tokuşturup duruyorlar. Tokuşturma sırasında sivriltilmiş ve sertleşmiş saçların birbirlerinin gözüne gireceğinden korkmuyorlar belli ki. Bildiğim kadarıyla kafa tokuşturma MHP'lilerin selamlaşma biçimidir. Yumurta tokuşturmak gibi bir şey olmalı. 'Kimin kafası sağlammış görelim bakalım' diye mi yaparlar, bilmiyorum. Yanlış anımsamıyorsam MHP Genel Başkanı bir açıklama yaptı, "Yeter artık bırakın şu kafa tokuşturmayı da bilgisayar öğrenin" dedi, ama dinleyen yok. Gençler takır takır tokuşmaya devam ediyorlar.

Milli Eğitim Bakanı’ da bu solcu jargona özenmiş olmalı ki, Ülkücü fikre söyleyecek bir şey bulamayınca FİKRİ GELMEDİ ! ve bunu buldu, Lakin HAYVAN benzetmesini, iade ediyorum. Ve bu benzetmeyi sayın liderine de lütfen yapsın ve yanına gelip gidenleri öpsün ve yalasın diyorum. HAYVAN benzetmesini yapınca Tayyip Erdoğanın bu yol arkadaşına olan tepkisini, gerçekten merak ediyorum. Ha, sayın bakan biliyorsa o hayvanların adını da söylesin. Kafa tokuşturan hayvanların adı nedir? Genel kültürümüz gelişir en azından. Yumuşak tavır ona, sert tavır ülkücüye ait olsun. Gocunduğumuz bir şey de yok… HER ŞEY TÜRK İÇİN ! TÜRK TARAFINDAN ! TÜRK’E GÖRE ! <NOGAYTÜRK>

( Saçmalıyor Muyuz... başlıklı yazı NOGAYTÜRK tarafından 9/24/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.