NOGAYTÜRK

Ramazan NARİN

[email protected]

 

     ATATÜRK ADINA NEDEN CAMİ YOK ?

Bandırma’da HAYDAR ÇAVUŞ’ un camisi var da, sahi neden ATATÜRK Camisi yok? Veya, Türkiye Coğrafyasında kaç tane ATATÜRK Camisi var? Gerçi bende bu soruyu duyunca irkildim ve HİÇ YOK sandım. Öyle ya, şehirlere, okullara, statlara ve pek çok hayatımızda önemli olan yerlere ATATÜRK adını verdik te, camilere neden vermedik?

Bu sorunun muhatabı önce; Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün mirası üzerinde oturanların ve yeri geldiğinde “ O’NUN KOLTUĞUNDA OTURUYORUM, BU GÜÇ  O’NUN GÜCÜ ” diyenlerindir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmamış olunsaydı, acaba kaç camimizden ezan sesi yükselecekti? Ezanların sebebi hikmetinde Bağımsızlığımızın ve İstiklal Savaşımızın hiç mi önemi yok?  Veya bu soru hepimizedir ?

BAŞBUĞ ATATÜRK ve MUSTAFA KEMAL isimlerini yerleşim yeri dahil, okullar dahil, her yerde kullanmışız da, neden acaba camilerimiz söz konusu olunca bu adı esirgemişiz?

Camilerimiz. Allah’ın evi ve islamın ibadethanesi toplanılan yerlerdir. Camiler, genellikle yaptıranın, yapılmasına vesile olan kişinin adını alırlar. Veya islama hizmeti olmuş kişilerin adları veya islamı çağrıştıran isimler camilere ad olarak verilir. Padişah, halife, komutan isimlerinde kullanılır tabii. Cami'nin sözcük anlamı bir yere toplayıcı demektir. Tanrının, doksan dokuz adından biridir. Arapçada Mescid el-Cami deyimi, bir kentin içinde, cuma namazı kılınan büyük toplum yerini dile getirir. Tarihteki ilk Müslüman Cami, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Medine'ye girerken dört gün konakladığı Kuba'da yapılmıştır. Ve bu camiye de Mescid-i Takva adı verilmiştir. Camiler, bir ibadet mahalli olmalarının yanında, müslümanların işlerini gördükleri ve herhangi bir devlet emri veya kararının görüşülüp neticelendirildiği bir yer olarak da kullanılmıştır. Mustafa Kemal’in BALIKESİR’de ki Zağnos Paşa Camiindeki hutbesi de, bu ne’vidir.

Peki, ATATÜRK adı sağlığında değil de, ölümünden sonra yaşatılmak için adı her yere verildi de, neden camilere verilmesinde sakınca görüldü ? Atatürk Türk ve Müslüman degil miydi diye sorulacak olursa, elbette Turk ve Musluman idi.  - Yeryüzünün En Büyük İnsanı : Hz. Muhammed' dir. ” Diyen de, 1920 Meclis-i Mebusanın da Anadolu’nun din alimlerine milletvekilliği görevi veren de, Mustafa Kemal ATATÜRK’ tür. Atatürk, Osmanlının mirasını aldığını ve Misak-i Milli sınırlarındaki mutlak çoğunluğun Müslüman olduğunu bilen ve kendisi de Müslüman olan bir liderdi. Gazilik ünvanını Türkiye Büyük Millet Meclisi vermiştir ve bu unvan, şehitlik öncesinde hem dünyevi hem ahiret ünvanıdır. Gazi Mustafa Kemal birçok İslam ülkesinde, İSLAM MÜCAHİDİ sıfatını da almıştır.

Ama, arkasından gelip kendi devrimlerinde onu kullanıp, sonra da öldürenlerin çoğu Türk ve Müslüman değildi. Üstelik Türk milletini Türk den başka bir şeye dönüştürüp bir mankurt sürüsü haline getirmek işlemi de henüz tamamlanmamıstır. Şimdi Türküm diyenlerinde vicdan muhasebesi yapması zamanıdır. Atatürk'ün, milletimize geri verilmesinin zamanı gelmiştir.

Türkiye’de Diyanet İşleri Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün sağlığında ve 1924 yılında kurulmuştur. 1923 yılında 10.000 olan cami sayımız, 2000 yılında 82.867’dir. Bugünkü rakamı bilmiyorum. İstatistikler nüfusa göre oranladığınızda İRANDAN 3 kat fazla camiye sahip olduğumuzu ve her 345 kişiye bir cami düştüğünü gösteriyor. Cemaat sayısı bilinmiyor bu arada.

ATATÜRK CAMİLERİ,

Benim tespit edebildiklerim ;  1- Bitlis, ATATÜRK CAMİ-İ ŞERİFİ, 2- Mardin-Kızıltepe ATATÜRK Camii, 3- Eskişehir-Mihallçcık ATATÜRK Camii, 4-İstanbul-Kartal Soğanlık ATATÜRK Camii, 5-İzmir-Karşıyaka MUSTAFA KEMAL PAŞA Camii, 6-İstanbul-Büyükçekmece Beykent ATATÜRK Camii,………

Benim tespit edemediğim veya bilgisine ulaşamadığım birkaç tane daha olabilir veya hepsi bu kadardır. Oysa, Ankara KOCATEPE Camisinin adının, GAZİ MUSTAFA KEMAL veya ATATÜRK CAMİSİ olması çok yakışırdı. Veya, Anıtkabir’in karşı tepesine inşa edilen camiye dahi, niye Atatürk’ün adı verilemedi ? 83.000 adet camiden neden sadece 6 adeti, ATATÜRK adını aldı.? Cennet mekan Başbuğ Atatürk’ün adını islamdan uzaklaştıran veya özdeşleşmesine hırslanan ve kendilerini peygamber soyu gören zihniyet nedense, ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUNU okuyor? ATATÜRK Stadında maç seyrediyor? ATATÜRK Bulvarında ikamet edip yürüyor? Ama, ATATÜRK Camisinde namaz kılmayı, devlet meselelerini görüşmeyi kendisine zül sayıyor? Bu zihniyetin tek bir adı olabilir. Oda Siyonizmdir, o da masonizmdir, o da Atatürk düşmanı denize döktüğümüz emperyalizmdir.

Ama, artık hesaplaşma günü yakındır. Biz onların ve hesaplarının farkındayız. Camiler miğferimiz, minareler süngümüz diyerek MANKURT yapmayı tasarladıkları TÜRK’ün aslının, BOZKURT olduğunu cümle alem görecektir. <nogaytürk>

 


( Başbuğ Atatürk Adına Neden Camii Yok... başlıklı yazı NOGAYTÜRK tarafından 9/29/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.