Balıkesir’de Edebiyat Dünyasının önemli isimleri, güzel yurdumun her şehrinden koşarak gelen şair ve yazarlarımızın “Nisan yağmuru” gibi şiir yürekleriyle 10 Eylül 2011 tarihinde Balıkesir’de bir araya gelerek gönülleri fethettiler.

Ev sahipliğini üstlenen Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği BAYŞAD Başkanı Mustafa Kuvancı’nın www.sendeyaz.net‘in  sahipleri Adem ve Zekeriya EFİLOĞLU ve www.edebiyatgalerisi.net’in sahibi aynı zamanda BAYŞAD Akçay-Zeytinli Temsilcisi Emine PİŞİREN, Şair ve Yazarlarının buluşmasını sağlayarak bir ilke imza attılar.  

Türkiye’nin dört bir yanından yüzün üzerinde yazar ve şairin katıldığı program hafta sonu gerçekleşti.

Artık sanal edebiyatının gücünün ve varlığının okur üzerindeki olumlu etkisinin en somut örneğine şair ve yazar gönül dostlarımızla tanık olduk.

Ayrıca Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan’ın desteğiyle gerçekleştirdiği “Tarihi, doğası, kültürü ve insanıyla Balıkesir” konulu şiir yarışmasının ödülleri de dereceye giren şairlere programda takdim edildi. Şiir yarışmasında birinci olan görme engelli Türkçe öğretmeni Hasibe Gezgin’in ödülünü Balıkesir Vali yardımcısı Selda Dural verdi. Hasibe Gezgin ödül alan şiirini Bayşad üyesi şair Beyhan Tokmak’la birlikte okudu ve salondan büyük alkış aldı.

Bayşad onur üyesi Av. Turgut İnal ve Mustafa Sarı’nın yanı sıra birçok davetlinin de katıldığı edebiyat etkinliğimizde gözlerimizin yaşarmasına neden olan bir de hoş sürpriz yaşadık. Yılların eskitemediği Emekli öğretmen ve şair Orhan Ülkülü (90) salona gelerek böyle bir etkinliği gerçekleştiğimiz için Türk Şair ve yazarlarına teşekkür edip, kendi yazmış olduğu şiiri okudu.

Bayşad yönetim kurulu başkanı Mustafa Kuvancı etkinlikle ilgili:

“Balıkesir’de yazarlar ve şairleri bir araya getirme, sanat, kültür ve edebiyat adına bir şeyler yapma çabamız devam ediyor. Bugün farklı siyasi görüşlere sahip yüzün üzerinde şair Türkiye’nin dört bir yanından kalıp Balıkesir’e gelerek ‘edebiyat, sanat, şiir’ ekseninde buluştular. Şiirin evrenselliği, sanatın güzelliği bizi bir araya getirdi. İnternet ortamında, iki ayrı web sitesinde yazan şair ve yazarlar, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği’nin konuğu olarak, Bayşad üyeleriyle buluşmaya ve tanışmaya geldiler. Dostlukların pekiştiği, sanatın, şiirin gücüyle gönüllerin birleştiği bir program gerçekleştirdik. Özellikle programımıza katılarak burada kendini bulduğunu ifade eden genç şairlerimizin olması, doğru yolda olduğumuzu bize göstermiş oldu. Bu etkinliklerimize devam edecek ve Balıkesir’de özellikle gençlere şiiri, sanatı sevdirmeye, bu alanda merakı olan gençlerin elinden tutmaya gayret edeceğiz.”

Sendeyaz Net Sitesinin Kurucularından Yazar Zekeriya Efiloğlu, M.E.Yurdakul’un Kurtuluş Savaşı öncesi yazdığı dizeleriyle gönül tellerimizi titretti:“Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et; Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet,Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir” diyerek birlik-beraberlik-dostluk duygularının nasıl bir sinerjiyle büyüyeceğine şair yürekten seslendi.

Adem Efiloğlu ise yaptığı konuşmada “Burada değişik illerden insanlarımız var. Bizi birleştiren ana öğelerin başında edebiyat ve yazılarımız geliyor. Yaşadığımız sürece yazmaya devam edeceğiz ve bu tür organizasyonlarla da sizlerle daha çok birlikte olacağız” dedi.

Edebiyat Galerisi Net’in Kurucusu BAYŞAD Balıkesir Akçay ve Zeytinli Temsilcisi gazeteci ve yazar Emine Pişiren’in de katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada; “Bizler yüzlerce şair ve yazar sanal dünyada bir kütüphane kurduk. Türk Edebiyatının gönüllü elçileriyiz. Amacımız edebiyatı daha fazla okurla buluşturmak-sevdirmek-yaşatmak ve unutturmamaktır. Edremit’te bir Lisenin Müdürünün konuşmasını ‘lise son sınıf öğrencilerimiz bir dilekçe dahi yazmayı bilmiyorlar, yarışmalar ve etkinliklerle belki edebiyatı gençlerimiz severler de öğrenirler’ sözleri bizim daha sıkı bir araya gelmemiz gerektiğini düşündürdü.” Sözleriyle üzerimize düşen sorumluğun önemini vurgulamış oldu.

Balıkesir’de Otel Basri’de gerçekleşen tanışma toplantısında birbirinden leziz yemek ziyafetinden sonra dost yürekler dostça söyleşip,ayrıca www.sendeyaz.net sitesinin 2.yıl dönümü de pasta kesilerek kutlandı. Daha sonra katılan şair ve yazarlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Kısacası Balıkesir şiire ve edebiyata doyamadı. Ve Balıkesir şair ve yazarların yürek sesleriyle inledi.

Teşekkürler BAYŞAD Yönetim Kurulu ve Şair/Yazarları

Teşekkürler Sendeyaz.Net ve Edebiyatgalerisi.Net Şair/Yazarları.

Bir sonraki etkinlikte buluşmak dileği ile.

 

Şiirle Kalın

 


Emine PİŞİREN

Edebiyat Galerisi Net

Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni

 

( Balıkesir Şair Ve Yazarların Yürek Sesleriyle İnledi başlıklı yazı BelkiBirGün tarafından 21.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.