Balıkesir'in yetiştirdiği ünlü  Çizer ve Yazar  Hasan AYCIN'ı Ramazan'a iki gün kala Köyü Aslıhatepecik köyünde  Şair-Yazar Cevat AKKANAT, Işıklar köyü Muhtarı ve yerel gazetede makaleler yazan Nafiz Alper GÜNEŞ,  Aşkar dergisi öykü editörü Hasan KAYA  Ve bendeniz Hüseyin TOKMAK ziyaret ettik.

Yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuktan sonra Aslıhantepecik köyüne vardık. Sevğili Hasan AYCIN bizleri Köyün girişindeki Okulun karşısına bekler bulduk. Tanış olduğu kişilerle olduğu kadar, ilk kez tanıştığı kişilere de aynı sıcak muhabbeti gösterebilen bir insan Hasan AYCIN. Köydeki kahvehanenin balkonu bizim sohbetimiz için biçilmiş kaftan. Çay,kahve ikramından sonra sohbete başlıyoruz Konudan konuya geçiyor, doyumsuz sohbetin tadına varmaya büyük özen gösteriyoruz.  Fikir, kültür, sanat, edebiyat, şiir… Birbirini takip eden konular… Olumlu olumsuz pek çok husus..Balıkesir’in meşhur âlim ve sanatkârları: Hasan Basri Çantay, Gönenli Mehmet Hoca, Dursubeyli Mehmet Ruhi Turan (Sarı Hoca)  Bandırmalı Ali Hoca, ve diğerleri  Bu aziz şahsiyetlerin millet için ortaya koyduğu eserler ve bu eserlerin şimdiki ve gelecek nesillere aktarımı için yapılması gereken çalışmalar… Hatıraların yazılması, eserlerin yazılması, gerektiğini anlatıyor Üsdât Hasan AYCIN. Velhasıl, Hasan Aycın, acılı, sızılı ve dertli bu konuda. Bütün has sanatçılar gibi, Hasan Aycın’ın da tezgâhında pek çok iş vardı. Sorularımız üzerine bunlarla ilgili bilgiler verdi bize. Keloğlan ile Nasreddin Hoca’nın aynı vak’a etrafında anlatılacağı eser, bunlardan en ilgi çekici olanı. Bu eser hakkında ayrıntılı bilgi vermiyoruz, zira ortaya çıkıp yayınlandığında görülsün isteriz.  Ayrıca 10.10.2010  Dünya Balıkesir'liler günleri çerçevesinde Balıkesir Kuva-yı Milliye Müzesi Sergi salonunda  açtığı sergi de kendisine yardımcı olunmadığı  ve çektiği sıkıntılarını bizlerle paylaştı. Yaklaşık 4 saatlik bir görüşmeden sonra Üsdât Hasan AYCIN'dan izin alarak ziyaretimizi sonlandırdık. Ziyaretimizden ötürü müteşekkir olduğunu belirterek, bizi uğurladı sözün ve çizginin üstâdı.  Doyumsuz sohbetleri ile Aslıhantepecik Köyünden mutlu  bir şekilde ayrıldık.

        Hasan AYCIN kimdir:

Yazar ve Çizerimiz Hasan AYCIN 20.09.1955 yılında Balıkesir Aslıhantepecik köyünde doğdu. İlk çizgisini 03.02.1978 yılında Yenidevir gazetesinde yayınladı. Daha sonra Milli Gazete, Zaman, Yeni Şafak, Mavera, Yönelişler, Aylık Dergi, Yedi İklim, İslâm, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, Mavi Kuş, İnquiry, Kardelen, Kayıtlar, Kitap Postası ve Kudüs dergilerinde çizgi yayınladıktan sonra,   halen Hece, Hece Öykü, Yedi İklim, Mostar, Birdirbir, Genç Doku ve Kurani Hayat dergilerinde çizmeye devam ediyor.

 

Eserleri,  Bocurgat, Gece Yürüyüşü, Asa, Kulbar, Ahzan, Nun, Zılal, Gözgü, Kırk Hadis Kırk Çizgi, Kudüs Ey Ey, Sayha, roman olarak Esrarname, Sahipkıran, Masal olarak Alpembecik  Gülpembecik, söyleşi olarak Güneşin Altında Konuşmalar, Anlatı olarak da, Müşahedat ve Hayata Merhaba dır.   

( Çizginin Bilgesi Hasan Aycın'ı Köyü Aslıhantepecik'te Yazar Ve Şairlerle Birlikt başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 11/4/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.