Balıkesir'li Yazar ve Şairler kitapları ile edebiyat dünyasına damgasını vurdular. Balıkesirli yazarlardan Yusuf Akgül  Türk edebiyat dünyasının en önemli kitabı "Dede Korkut Destanı'nı" Türkçe nazıma çekmek için 20 yıldır uğraşıyordu. Yazar Yusuf Akgül Kurgan Edebiyattan çıkardığı bu önemli eser ile edebiyat dünyasınında büyük bir beğeni kazandı. Yusuf Akgül ayrıca bir helikopter kazasında hayatını yitiren Büyük Siyaset Adamı Muhsin Yazıcıoğlu'na adanan" Şiir  Şiir Muhsin Başkan "isimli eserini Lütfi Şehsuvaroğlu ile birlikte Berikan Yayınevi 2012 yılında yayınlanarak edebiyat dünyasına kazandırdı. 

     Balıkesir'in yetiştirdiği büyük yazarlardan Cevat Akkanat edebiyat dünyasında büyük bir yankı uyandıran" Gelenek ve ikinci yeni şiiri" kitabını Okur Kitaplığından yayınladı. Cevat Akkanat'ın Lika Kitaplığından yayınlanan şiir kitabı "Korku Islığı" edebiyat dünyasında pek duyulmayan  bir olay ile sıra numarası verilerek yayına verildi.

    Balıkesir Lisesi öğrencisi Melek Taguşar'da "Aşk Kent" isimli şiir kitabını Enes Yayından  çıkardı. Marketçi olan Kadir Bayata Yankı Yayınlarından çıkan " Yangın yeri"  şiir kitabını.  Şair kitabını market önünde imzalıyor sılagonu ile Balıkesir halkına imzalayarak tanıttı.

     100.Yıl Endüstiri Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Mustafa Efe'de Dedesi olan Kuvay-i Milliye kahramanlarından Saçlı Efe'nin  anılarını anlattığı "Saçlı Efe" isimli tarihi kitabı yayınladı, Bu kitap Edebiyatçı ve Tarihçiler için baş ucu kitabı olmuştur. Dursunbey'de Öğretmenlik yapan Bayram Yandım'da Martı yayınevinen çıkan "Düşlerde Sevgi Kırıntıları" şiir kitabı ile büyük beğeni kazanmıştır.

     Bandırmalı Salih Can ise Sokak Kitaplarından çıkan   " Ermeni Usulü "  kitabını ABC kitapevinde imzalıyarak Balıkesir'de yayınladı. Balıkesir Yoğurtçu Camii İmamı olan Yaşar Kutlu'da Liva yayınlarından çıkan" Hazan Çiçeği"  isimli şiir kitabını yayınladı. Rahmi Kula Anadolu Lisesi Öğretmeni Filiz Altıok Durak'da Eser Ofset Yayınevi tarafından basılan "Eylül Filizleri" şiir kitabı ile büyük yankı getirdi.

     100 Yıl Endüstüri Meslek Lisesi öğretmenlerinde İsmail Sarıçay eser bakımında yoğun olan Yazarlarımızdan olup eserleri " İciklerde Düğün (Selvili Gelin)", "İşkence Medeniyeti" ,"Sidas", İciklername" ve" Canbaz ile Gambaz'dır".

      Fatih İlköğretim Okulu Öğretmenlerinde Mustafa Keser'de Taner Ofsetden çıkan " Ellerinin Eldiveni Ellerin " şiir kitabı ile ses getirmiştir. Şair Halil Karacan'da "Gönül Pınarımdan Sevdalar" şiir kitabını Ay Yayınlarından edebiyat dünyamıza kazandırmıştır.

      Dr.Mehmet Ali Yolcu'nun "Balıkesir Yöresi Manileri", Aydın Ayhan'ın "Balıkesir'in Kimliği" kitapları Balıkesir Belediyesinin katkıları ile basılmıştır. Aydın Ayhan ve Hasan Âli Göksoy'un hazırladığı "Kendi Yurdunda Esir Olmak İşgal Yıllarında Balıkesir" ve Balıkesir Üniversitesinin düzenlediği Uluslararası Mehmet Âkif Ersoy sempozyumunun kitabınıda Balıkesir Valiliği tarafından  yayınlanmıştır.

     

( Balıkesirli Yazar Ve Şairlerden Kitap Yağmuru başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 5/24/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.