Balıkesir'in en eski camisi olan Yıldırım (Eski) Camisinin modern Din Adamı Mustafa Sarı mesleğinde 44. yılını doldurarak imamlık görevinden emekli oldu.

           Yıldırım Camisinin ve Balıkesir Halkının sevgisine mazhar olan Mustafa Sarı 1947 yılında İvrindi İlçemizin Ayaklı köyünde dünyaya geldi. İlk okulu köyünde okuyan Mustafa Sarı. Orta ve Lise eğitimini Balıkesir İmam Hatip okulunda yatılı öğrenci olarak okudu. Orta Okul ve Lisede Edebiyata olan yatkınlığından dolayı okula gelen dünya klasikleri ve Türk edebiyat klasiklerini kendi söylemi ile 1200 kitaba şöyle bir göz atmış!.

          Edebiyat dergilerini kısıtlı olan parası ile abone olarak takip eden Mustafa Sarı Hoca 1968 yılında İmam olarak Aydın İli Nazilli İlçesi Bereketli köyüne İmam olarak atandı. Daha sonra Balıkesir-İvridi ilçesi Karaçepiş köyü, Ayşebacı Köyü, Askerlik dönüşü Yenice Köyü, Merkez Şamlı camii, Tepebaşı camisi, Maltepe Camisi, İbrahim Âğa camisi, Kızpınar Camii, Zağnospaşa ve Yıldırım(Eski) camiilerinde İmam Hatiplik yapan Mustafa Sarı  Ankara üniversitesi İlahiyat Fakatültesini bitirip, Aynı Üniversitede  Yüksek lisans eğitimini Kelam ve İslâm felsefesi üzerine yapmıştır.  

          Mustafa Sarı Hocanın İmamlık mesleği yanında Öğretmenlikte yapmıştır. İlk öğretmenlik vazifesini Ankara Köstence Orta Okulunda yapan Hoca Balıkesir 23 Nisan İlköğretim okulu, Altuğ Koleji ve Merkez Endüstüri Meslek Lisesinde Din dersi öğretmenliği yapmıştır.

          İyi bir edebiyatçı olan Mustafa Sarı. Hasan Basri Çantay konulu panellerde panalist olarak görev yapmış ve Balıkesir ve İlçelerinde yayınlanan gazetelerde dini makaleleri yayınlanmaktadır.

           Modern bir din adamı olan Mustafa Sarı ayrıca Yurt dışında Hollanda'da Din görevlisi olarak görev yapmıştır. Arapça, Farsça, Fransızca ve Flamanca dillerini bilen Hocamıza emekliliğinden dolayı (Bayşad ) Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğinde düzenlenen tören ile Mustafa Kuvancı ve Genel Sekreter Yusuf Akgül tarafından Kuyumcu Cengiz Ertalay'ın katkıları ile alınan Altın bir madolyon hediye edilerek Emekliliği ve Bayşad'a üyeliği ödüllendirilmiştir. Mustafa Sarı Hoca'ya emeklilik hayatında başarılar dilemişlerdir.

( Sarı Hoca Emekli Oldu başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 23.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.