( Bayşad)  Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği  Şubat 2011 yılında kurulan ve  ilk yılında Balıkesir ili ve Türkiye çapında bir çok edebiyat ve şiir etkinlikleri ile adından çokca  bahsettirdi. Şubat 2011 yılında   Mustafa Kuvancı  (Başkan), Muhammed Çakır, Mustafa Keser, Yusuf Akgül, Nihat Karayel, Harun Topal, Taşkın Sarıca v.s edebiyat sevdalıları tarafından kurulmuştur.

Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği Kazdağları şiir akşamları ile Altınoluk'da gerçekleştirdiği şiir akşamlarına,  Türkiye'nin en önemli şairlerini etkinliğine getirmiştir.  Cemal Safi, Ali Akbaş, Yakup Deliömeroğlu, Lütfü Şehsuvaroğlu, Halil Karacan, İsmail Göktaş, Emine Cin, Atiye Danış ve Türkmenistanlı Şair Rahman Deveci gibi ünlü şairler ve Bayşad'a kayıtlı Şairler Sevgi Salman, Nazlı Tolun, Yusuf Akgül, Taşkın Sarıca, Mehmet Özkan,Yaşar Kutlu, Filiz Altıok Durak, Beyhan Tokmak vs. şairlerin ve Altınoluk sakinlerinin büyük katılımı ile Kazdağları Şiir Akşamları yapılmıştır.

Bayşad; Balıkesir konulu ve ödüllü Tarihi, Doğası, Kültürü ve İnsanıyla Balıkesir konulu şiir yarışmasına Mustafa Kuvancı Başkanlığında Yusuf Akgül, Filiz Altıok Durak, Mehmet Özkan ve Nihat Karayel'in jüri üyeliğinde . Ülkemizin bir çok ilindenden birbirinden değerli Şairlerinin  geniş katılım ile Balıkesir'imizi en iyi anlatan şiirler içersinden;  Hasibe Gezgin'e ait "Hancı"  şiirini seçerek 1.nci ilan etmiştir.

Bayşad Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği Eylül ayında www.sendeyaz.net. de yazan Şair ve Yazarlar ile Hotel Basri de gerçekleştirilen bir etkinlik ile bir araya gelerek yenilen yemeğin ardından, Şairlerin okuduğu şiirler ile tanışma etkinliğini yaptılar.

(Bayşad)  Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği Ülkemizi büyük üzüntülere sokan Van Depreminede duyarsız kalmayarak, Üyelerinin büyük katılımı ile yaklaşık 100 Koli Giyim eşyası, Çocuk bezi  maması, çadır ve erzak yardımında bulunmuş ve yardımların Van' daki vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlamışlardır.

(Bayşad) Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği 5 Aralık 2011 de Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezinde ; Balıkesir'in yetişdirdiği en büyük âlimlerden biri olan Hasan Basri Çantay ölümünün 47.yılında Bayşad'ın katkıları ile anıldı. Hasan Basri Çantay'ı anma etkinliklerine Balıkesir halkı büyük ilgi göstermiş, Oturumu  Y.Doç.Dr.Zeki Çevik  Başkanlığında , Araştırmacı Yazar Aydın Ayhan; Gençlik yılları, Gazetecliği, Mücadelesi.   İlahiyatçı-Araştırmacı yazar Mustafa Sarı ; Toplumculuğu ve Öncü aydın oluşu.  Eğitimci-Araştırmacı-Şair. Dr.Mehmet Özkan;  İnanç dünyası ve Kur'an Meâli. Ve Öğretmen-Yazar ve Şair Yusuf Akgül;  Edebiyat anlayışı ve Şairliği. Y.Doç.Dr.Zeki Çevik'de; Büyük Millet Meclisindeki Faliyetlerini anlatarak konuşmacı olarak panele katıldılar. Konuşmacılar Hasan Basri Çantay Hocanın Eğitimciliğini, edebiyatçı yanını, siyasi yaşamını, din adamlığını, gazeteciliğini, Vatan sevgisini, dernekçiliğini ve yazarlığını konusunda katılımcılara bilgi verdiler. Hasan Basri Çantay etkinliklerinin her yıl yapılmasına Bayşad öncülük edeceğini açıklamıştır.

(Bayşad) Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği bünyesinde bulunan Şair ve Yazarların eserlerinin ve özgeçmişlerinin bulunduğu Şehr-i Şiir, Bayşad Şiir Seçkisi veya Güldestesi adıyla bir Antolojiyi hazırlamaktadır.

                                                                                                                      Hüseyin TOKMAK

( Bayşad Durmak Bilmiyor. başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 16.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.