Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (Bayşad) ve Edremit Belediye Başkanlığının ortak düzenlediği II.Kaz Dağları (İDA) Kültür Ve Sanat Şöleni, ”Barış, Şiir, Müzik ve Edremit” başlığı altında Edremit Kazdağları ve Ülkü Tepe Amfi Tiyatrosunda halkın büyük katılımı ile Şiir ve Murat Göğebakan konseri düzenlendi.

Balıkesir’den gelen Şair ve Yazarlara, Bandırma Engelliler Derneği üyeleri Havran’da buluşarak Ünlü Şair Halil Soyuer’i mezarı başında Dua’lar ile anıldı. Bayşad Başkanı Mustafa Kuvancı, Ünlü Şair’in mezarı başında  yaptığı konuşma ile ünlü Şair’i katılımcılara anlatı. Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde buluşmadan sonra, Edremit  Belediyesinin tahsis ettiği  araçlar ile Kazdağlarında bulunan Sütüven’e hareket etti. Sütüven’de bulunan Hasan boğulduya giden katılımcılara Şair M.Seyit Sütüven’in hayatı ve şiirleri anlatıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Kuvancı, M.Seyit Sütüven’in hayatını, şiirlerini ve Hasan boğuldunun hikayesini anlatmak üzere  Eğitimci İbrahim Oluklu’ya söz verdi. Eğitimci Oluklu, Hasan ile Emine’nin acıklı hayat hikayesini katılımcılara anlatarak,aydınlattı ve Ünlü Yazar Sabahattin Ali’nin  yazdığı kitap ve Şiir ile Hasan boğuldunun tanınmasında büyük bir katkısı olduğunu anlattı. Yazarlar Kazdağlarında güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.Edremit Belediyesinin Ülkü Tepe’de yaptırdığı ve Dünyadaki en büyük Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen II.Kaz Dağları (İDA) Kültür Sanat Şölenine katılan Yazar ve Şairler, Ülkü Tepe Amfi tiyatro kitaplarını düzelenen imza günü ile  halk ile buluşturdular. İmza törenine katılan  Şair ve Yazarlar,  Halit Bilen, Mustafa Yaman, Hikmet Haşlak, Emine Pişiren, M.Ferit Yıldız ve Filiz Altıok Durak kitaplarını imzalayarak halk ile buluştular.

Edremit Belediyesinin Amfi Tiyatroda düzenlediği muhteşem geceye Ayla İzgi ve Yusuf Akgül’ün sunuculuğunda başlandı. Gecenin açılış konuşmasın yapan, Bayşad Başkanı Mustafa Kuvancı,  Edremit Belediyesi'nin değerli başkanı Av. Tuncay Kılıç'a ve Kültür Müdiresi Özlem Dağlı Hanım'a, Belediye Kültür müdürlüğünün özverili personeline, ulaşımda kahrımızı çeken şoför arkadaşlarımıza, Edremit Otel personeline, Bedrana Prodiksiyon firmasının sahibi Metin Bey ve ekibine, Hasan Boğuldu'daki tesiste 85 kişiye yemek ve çay yetiştirmek için koşuşturan personele, özellikle her sıkıntımızda ulaştığımız ve çözüm bulduğumuz Ali Eroğlu'na ve Gamze hanıma sonsuz teşekkürlerini sundu ve şiirini okumak üzere ünlü Şair Ahmet Tevfik Ozan’ın şiiri ile program başladı. Adem Yeşil, Adem Torun, Ali Özkanlı, Ayşe Paslanmaz, Dr.Hüseyin Balkancı, Dilaver Ayyıldız, Filiz Altıok Durak, Hikmet Haşlak, Dr.Mehmet Özkan, Mustafa Berçin, M.Ferit Yıldız, Mustafa Yaman ve Mustafa Keser’in şiirleri Amfi Tiyatroyu dolduran vatandaşlar tarafından, büyük bir alkış aldı. Edremit Belediye Başkanı Av.Tuncay Kılıç, etkinliğe katılan Yazar ve Şairlere plaket ve çicek verilmesinden sonra yaptığı konuşmada,Şair ve Yazarlar ile Sanatçıların her zaman başlarının üzerinde yeri olduğunu, her zaman destekleyeceklerini söylemesi programa katılanların büyük alkışını aldı..

Halk oyunları ekibinin, yöresel türküler ve ezgilerle yaptığı oyunlar, halkın büyük beğenisini sağladı. Gece Ünlü Sanatçı Murat Göğebakan’ın muhteşem konseri ile sona erdi. Amfi Tiyatroda bulunan seyirciler Şiir ve Müziğe doydu.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü Prof.Dr.Abdullah Soykan'a  ve İl Kültür Müdürlüğünün  çalışkan memuru Numan Özel'ede verdiği destek ve yardımlar için minnettarız.

( Kazdağlarından Ülkü Tepeye Şiir Ve Müzik Rüzgarı başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 9/10/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.