GEÇMİŞİMİZ, GELECEĞİN TEYMİNATIDIR.
(Kulağımıza küpe olsun. Daima uyanık olalım.)
   Geçmişine gereken önemi vermeyip, ilgi duymayan milletler geleceğine yön veremezler. Tarihte bunun canlı örnekleri çoktur. Tarihini benimseyip bilmeyen  ve bunu önemsemeyen ülkeler, coğrafyadaki yerlerine sahip çıkamazlar. Zaten onların vatan sevgisinden bahsedilemez. Tarih bize geçmiş olayları yer ve zaman ile birlikte, doğru olarak bildirir. Onun için tarihimizi çok iyi bilmeli ve ülkemizin tarihî önem arzeden yerlerini, oraları iyi bilenlerden bilgiler alarak, gereken ibretleri çıkararak gezip görmeliyiz. Oradaki şehitlerimizin ruhularını şâd ederek, onlara hayır dualarımızı esirgememeliyiz. Onlar bizleri görürler. Allah kuran-ı Kerim de, şehitler ölü değildirler diyor. Vatanımızda hür yaşıyorsak, bunu onlara borçlu olduğumuzu unutmayalım. Bu tarihî yerleri çocuklarımıza ve gençlerede gezdirip göstermemiz, onlarında buralardan ibret alarak, doğru bilgilenmelerini sağlamak biz ebeveynlere düşer kanısındayım. Ana babalar bunu ihmal etmeyelim.
   Bu vatan kolay kazanılmadı. Çanakkale, İnönü, Sakarya ve Dumlupınar'da uğrunda kan dökerek, yüz binlerce şehit vererek (ruhları şâd olsun). Bu günlere kavuşmuşuz. Vatanımızın kıymetini çok iyi bilelim. Daima birlik, beraberlik içinde hiç bölünmeden, Türk'ü, Kürd'ü, Lazı, Çerkezi, Sünni ve Alevisi bir arada kardeşçe  yaşamalıyız. Çünkü yurdumuz bütün dünyanın gözü üzerinde olan bir coğrafyadadır. Türkiye Türklerin'dir.Türk olarak kalacaktır. Defalarca birçok Avrupa devleti bir araya gelerek, Türklere haçlı seferleri düzenlemişler. Her seferinde de ağır yenilgiye uğrayıp, Türk'ün iman gücü karşısında, boylarının ölçüsünü alarak ve ağır kayıplar vererek geri gitmişler. İşte bunun en canlı misâli Çanakkale Savaşlarıdır. Avrupanın en güçlü devletleri İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere, en büyük ordu ve donanmalarıyla, hedef İstanbul ve Türkiye'yi almak amacıyla, Çanakkale boğazından girmek üzere deniz savaşını başlatmışlar. Kahraman Türk Mehmetçiğinin iman gücü ve Nusrat mayın gemisinin büyük başarısı karşısında hüsrana uğramışlar. Bunu başaramayıca karadan saldırıya geçerek, denizden uzun namlulu toplarla Settülbahir, Conk Bayırı, boğaza bakan tepeleri ve Anafartalar'ı bombaladıktan sonra, Arı Burnu ve Settülbahir sahillerine çıkartma yapmışlar. Bir buçuk yıl süren savaşlar sonunda, Kahraman Mehmetçiğin iman gücü, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuç, değerli subayların ve Ulu Önder Atatürk'ün üstün zekâ ve başarısı karşısında, emellerine ulaşamadan, "Çanakkale Geçilmez" diyerek, daha önceki haçlı seferlerinde ki gibi bozguna uğrayarak, geldikleri gibi gitmişler.
   Bugün hâlâ ülkemiz üzerinde gözü olanlar, bu emellerinden vazgeçmiş değildirler. Bizleri zayıf noktamızı kollamaktadırlar. Eğer o gün Çanakkale geçilse idi, İstanbul alınmış, Türkiye ellerine geçmiş olacaktı. Bugün bizler, cennet vatanımızda hür yaşayamıyacaktık. Millet olarak uyanık olalım. "Su uyur, düşman uyumaz" Ata sözünden hareket ederek, güzel vatanımıza sahip çıkalım. Hiç kimsenin ve ülkenin oyununa gelmeyelim. Tedbiri elden bırakmayalım. Allah yardımcımız olsun. 
( Geçmişimiz Geleceğin Teyminatıdır başlıklı yazı HACI tarafından 29.01.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.