FATİHA-İ ŞERİF'E VE ESRARI.
   Fatiha-i Şerif süresini gören Hızır Aleyhiselâm, Onun içinde birçok hikmet ve esrarın olduğunu sezmiş. Allah'tan onu kendisine vermesini istemiş. Allah C. Celâlüh, Onu Ahirzaman peygamberi Hz. Muhammed ve ümmetine vereceğim deyince, o zaman beni O peygambere ümmet yap der. Allah bu isteğini kabul eder, onu Hz. Muhammed'e ümmet yapar ve Fatiha süresini okuma şerefine nâil olur. İçindeki hikmet ve faziletlerden yararlanıp, bereketlendikten sonra vefat eder. Fatiha-i Şerif Kuran'ın ilk süresi ve anasıdır. Bu sürenin birçok isimlerinin olması, büyüklüğüne delâlet eder ve namaz onunla başlar. Büyük müfessirler Fatiha-i Şerife duasının her kelimesinin Arapça harf sayısına göre hikmet ve faziletini şöyle tefsir etmişlerdir.
  -Elham 5 harftir; bu kelimeyi okuyan kul için, beş vakit namaz sevabı yazılır.
-Düllâhi arapçada 3 harftir, evveline ilâve edilince sekiz olur. Cennetin kapılarıda sekizdir. Buraya kadar okuyan kul için cennetin sekiz kapısı açılır. hesap sorulmadan ve azapsız bir şekilde istediği kapıdan girer.
-Rabbilâlemin 10 harftir, evveline eklenince 18 olur. Âlemler onsekiz bindir, buraya kadar okuyan kul için, onsekiz bin âlemin sevabı yazılır.
-Rahman 6 harftir, evvelkine ilâve edilince 24 eder. Gece ile gündüz 24 saattir. Buraya kadar okuyan kul için, gece ile gündüzün sevabı yazılır.
-İrahim 6 harftir, evvelkine ilâve edilince 30 olur. Allah ramazan ayını 30 gün halk etmiştir. Buraya kadar okuyan kul için, Ramazan ayında oruç tutmuş sevabı yazılır.
- Mâliki yevmid din 12 harftir, evvelkine eklenince 42 olur, farz, vacip,sünnet, 2 de kuşluk namazı ile hergün 42 rekât namaz vardır. buraya kadar okuyan kul için, bu 42 rekât namazın sevabı yazılır.
-İyyâke nâbüdü 11 harftir, evvelkine ilâve edilince 61 olur. Mevlâ yer ve göklerde 61 deniz halk etmiştir. Buraya kadar oluyan kula bu denizlerin damlaları miktarınca sevap yazılır.
-Ve iyyâke nestâyin 19 harftir, evvelkine eklenince 80 olur. Bir kimse iftira ederse ve şarap içerse cezası 80 sopadır. Buraya kadar okuyan kulun bu cezaları afolur.
-İhtinas sıratâl müstekıym 19 harftir, evvelkine eklenince 99 olur. Kuran da Allah'ın adları 99 dur. Buraya kadar okuyan kula, bu isimlerin sevabı yazılır.
-Sıratâllezine en amte âleyhim 15 harftir, evvelkine eklenince 114 olur. Kuran süreleri 114 tür. Buraya kadar okuyan kula bu sürelerin sevabı yazılır.
-Gayrilmâgdûbi âleyhim velâd dâllin. 10 harftir evvelkine eklenince 124 olur. Buraya kadar okuyan kula 124 bin peygamber sevabı yazılır. 
-Peygamberimiz, âmin 4 harftir bunu diyeni Allah C.Celâlüh-ü. dört nevi belâdan emin kılar diyor. 1-İmanın zâil olmasından. 2-Arasatın korkusundan 3-Sırat köprüsünden. 4-Cehennemde ebedi kalmaktan buyurmuştur. Not: Yukarıdaki harf sayıları arap harflerine göredir. Kaynak: Fatiha-i Şerif ve Esrarı adlı risâledir. Hzırlayan: Abdül Kadir Kaplani. 12.9.1968
   Kıymetli 10 Günler: Ramazan ayının son 10 günü. Muharrem ayının ilk 10 ve Zilhicce ayının ilk 10 günü çok kıymetli günlerdir. Kim bu günlerde oruç tutarsa, Allah c.c ona 10 ikramda bulunur. 1-Ömrü bereketlenir, sıkıntı görmez. 2-Malında ziyadelik olur. 3-Ailesi muhafaza olur. 4-Günahlarına kefaret olur. 5-Hasenatın da kat be kat fazlalık olur. 6-Ölümü kolay olur. 7-Kabri aydınlık olur. 8-Mizanda sevapları ağır gelir. 9-Cehennemden kurtulur. 10-Cennet derecelerinde yükseliş olur. Not: Zilhiccenin 10 nu Kurban Bayramıdır. Kişi kurbanı kesene kadar oruçlu olabilir. Orucunu kestiği kurban etiyle açar. Tam gün oruçlu olmak, 4 gün Kurban, 1 günde Ramazan Bayramının ilk günü olmak üzere yılda 5 gün haramdır.
 
( Fatiha-i Şerife Ve Esrarı. başlıklı yazı HACI tarafından 13.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.