Aşağıdaki yazı 27.07.2008 tarihinde, İstanbul & Güngören İlçesi'nde günahsız, masum vatandaşın, haince patlatılan bombaların ve hunharca yapılan caniliğin sonucunda, 17 ölü, 135 yaralı olması üzerine yazılmış bir yazımdır. Allah bu hunharca saldırıyı yapan, insanlık dışı canileri islâh eylesin.
CANA KIYMAK HARAM'DIR. (Bunu yapanlar canidir.)
    Halkı bir sebep olmadıkça, Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. (İsra:33). İnsan yeryüzünde Allah'ın halifesidir. İlâhî emanetleri yüklenmiş ve ibadetle sorumlu kılınmıştır. Bu değeri ve görevi nedeniyle yerde, gökte ve her ikisi arasında bulunan her şey insan için var edilmiş. Canlı ve cansız bütün varlıklar, insanın hizmetine sunulmuştur. Allah insan bedenine verdiği canı, geri almayı melekleri vasıtasıyla kendisi üstlenmiştir.
Allah'tan başka hiç kimsenin, bir insanı yaşama hakkından mahrum etme yetkisi yoktur. Bu sebeple insanın canına kıyma en büyük günahlardan sayılmıştır.
    Bütün cinayetlerin sonu pişmanlık ve hüsrandır. Çünkü cana kıyan manen huzursuz olur. Dünyada vicdan azabı ve ahirette bunun cehennemde, sonsuza dek cezasını çekecektir. Dinimiz cana kıymayı insanlık suçu saymıştır. Kuran-ı Kerim bir insanı öldürmenin, bütün insanları öldürmek gibi günah olduğunu bildirmiştir. Mümin Allah'ın bu yasağını asla ihlâl edemez, imanı buna mutlaka gereken engeli koymuştur.
 
    İslâm dini nefreti, öfkeyi, şiddeti, cinayeti, toplumun bozulmasına sebep olan, ahlâksızlık ve benzeri her kötülüğü yasaklamıştır. Bunların yerine; saygı sevgi, hoşgörü, kardeşlik, iyilik ve yardımlaşmayı emretmiştir. Allah-ü Teâlâ; bizi, ailemizi, milletimizi, memleketimizi ve tüm insanlığı, her türlü kazadan, belâdan, müsibet ile afetten, şeytanın, düşmanların şerrinden ve bütün menfur saldırılardan esirgeyip korusun.
 
                          EY! GÖZÜ DÖNMÜŞ, CÂNİLER.
Nasıl kıydınız? O savunmasız, günahsız ve masum insanlara,
Elbet bunun cevabını vereceksiniz, Allah düşürecek sizi dara.
Dünyada bunun azabını varsa, vicdanında mutlaka çekeceksiniz,
Allah katında bu caniliğin cezasını, cehennemde göreceksin.
 
Allah'ın verdiği yaşama hakkını, çiçeği burnunda sabilere de vermediniz,
Ahirette Allah'ın bu yaptığınız katliâmın, hesabını soracağını bilmediniz.
Birçok anne babayı, çocuğundan edip, onları derin acıya ve yasa boğdunuz,
Bazı gözü yaşlı çocukları, bu genç yaşta, ana babasız, öksüz ve yetim koydunuz.
 
Elbet yaptıklarınız yanınıza kalmayacaktır, bunun hesabı yüce adalete verilecektir,
Yüce Türk Milleti bu terör belâsının, birlik beraberlik içinde üstesinden gelecektir.
Ölenlere Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz, hepsinin mekânı cennet olsun diyoruz,
Kanları yerde kalmayacaktır, yakınları ve Türk Milleti olarak, buna söz veriyoruz.
 
( Cana Kıymak Haramdır. başlıklı yazı HACI tarafından 12.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.