DÜNYA'YA GELİŞ GAYEMİZ.
    Yalan dünya; acısıyla, tatlısıyla, ahıyla, vahıyla öbür dünyanın tarlasıdır. Uzun veye kısa geçen bu dönemde, ne ekersek, ahirette onu biçeceğimiz bir gerçektir. Bunun bilincinde olan her Adem oğlu, kendisini bu istikamette her an hazırlıklı bulundurması gerekmektedir. Dünya hayatında şeytan ve nefsin isteklerine dur demesini bilen. Allah'ın yap dediklerini yapan, yapma dediklerinden kaçınan. O'na karşı kulluk görevlerine, ibadetlerine özen gösterenler, iyi bir kul olma yolunda başarılı sayılanlar arasına girmiş demektir.
     Biz dünya'ya yeyip, içip ve yatmak için gelmedik. En şerefli bir varlık olarak yaradılışımızın ve tüm yaratıkların, bizim hizmetimize verilmesinin bir gayesi vardır. Allah'a şükredip, ibadet etmektir. Dünya hayatında insanları ve bütün yaratıkları (Yaradandan ötürü) sevmek, onlarla daima iyi ilişkiler içinde bulunup, kul ve yetim hakkından uzak durmalıyız. Çünkü Allah ben birçok günahları affederim, fakat kul hakkı hariç diyor.
     Dünya'nın güzelliği, nefsimiz ve şeytan bizleri Allah yolundan alıkoymamalıdır. Dünya'da çoluk çocuğun rızkını temin etmek ibadettir. Ancak önce Allah'a karşı ibadetini yapmak şarttır. Namaz vakti namazları, Cuma saati Cuma namazını kılmalıyız. Aksi halde bu yapılan iş ibadetten sayılmaz. Hele Cuma saati çalışmak kesinlikle haramdır. Bu hususlara gereği şekilde uyalım. Dünya hayatı bizleri, Allah'a karşı olan kulluk görevlerimizden uzaklaştırmasın. Müslüman her zaman uyanık olmak ve hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya, yarın ölecekmişsine ahiret için çalışmak ve gerçekçi olmak zorundadır.
      Birde bu dünya'dan ergeç birgün ayrılacağımızı hiç aklımızdan çıkarmamamız lâzımdır. Bunun için arkamızda bize faydası dokunacak eserler bırakmalıyız. Üç kişinin öldükten sonra amel defteri kapanmaz.
1- İmanlı bir evlât bırakanlar. 2- Yol, köprü, çeşme, okul v.s. gibi kalıcı eserler yaptıranlar. 3- İnsanların faydalanacağı dinî, ilmî bilgiler içeren kitap, dergi gibi yazılı eserler bırakanlar.
     Dünya'da acı, tatlı, uzun ve kısa herkesin bir yaşam hikâyesi vardır. Allah insanları kendisine ibadet etmesi için, eşit bir şekilde yaratmış. Ancak takva sahibi olanlar Allah'ın en sevdiği kullardır. Akıl, fikir vermiş, iyi ve kötü olmak üzere iki de yol belirlemiş. Bu hususta Peygamber ve kitaplar gönderip, bizim hep doğru yola gidip, kendisine iyi bir kul olmamızı istemektedir.
    Allah cümlemizi kendisine hakiki kul, Peygamberine ümmet olan kullarından eyleyip, bu dünya'dan imanlı bir şekilde, arkamızda kalıcı eserler bırakarak ayrılmamızı, Cennet ve Cemâlini görmemizi nasip eylesin. Kabir ve cehennem azabından korusun. Dünya'da herşeyin güzel ve hayırlısını versin. Amin.
( Dünya Ya Geliş Gayemiz. başlıklı yazı HACI tarafından 4.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.