Ahmet AYAZ

 ...............................

       Baklava gününde düğün bayram yaşandı dadim de, inanın düğünden bayramdan daha sevinçli bir proğram vardı. 06 Mayıs 2012 günü saat 10.00 da Gaziantep Lisesi Bahçesinde, Gaziantep dışından da  gelen, Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları toplandı. Ben, Gaziantep  Lisesi mezunu değilim ama, tam elli iki yıl önce, çanta koltuğumda giridiğim okula, bugün bir yaşlı olarak girmek beni derecesiz sevindirdi ve mutlu etti. Değerli Dostum Samet Bayrak Bey’e duacıyım. Diliyorum bu şanlı bayrağı elinden bırakmasın. Gaziantep lisesine de, O’nun gibi mezunlar nasip etsin. Şimdi gelelim proğrama;

       Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin Değerli Başkanı Opr. Dr. Samet b

Bayrak Bey’in anlamlı ve özlü bir açış konuşmasından sonra, aramızdan ebediyete göç edenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra sınıflara dağıldık. Bizim sınıfa Hayri İNGEÇ (Mercimek Hayri)yi sınıf mümesili seçtikten sonra, bizik kuşağın değerli öğretmen  ve idarecilerinden Ercan Kubilay, İsmet İnanç, Mehmet Durmaz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Uğur Asım Güzelbey,  konuşmalarını yaptılar. Bu konuşmalar arasında elbette, Mercimek Hayri ile Hayri Girişken’in esprileri proğrama renk katarken, Şatoya gitme zamanı geldi.

       Şatoya girdiğimizde, Ökkeş Kırıcı, Cemal Sevük, Ali Yener, Ejder Çakal, Enver Kömürcü, Yaşar Günez, Metin Tahtacı, Mehmet Yıldırım, Demo Kemal, Mehmet Bildik

 gibi bir çok arkadaşlarla tatlı sohbet edip, anıları tazelerken, Koro şefi Necdet Sevindi Yönetimindeki, Türk Sanat Müziği Korosundaki, koristler ve solistlerin o güzelim şarkıları okumaları bizi gerçekten mest ediyordu. Hele yarım asırdan bu yana bir araya geldiğimiz güzel yüzler ve masalarımızdaki bizlere gülücük atan şişeler, bizlere günü gün ettiriyordu.Daha sonra Türk Halk Müziği,  daha sonra davul zurna havaları çalınırken, bizim iki 25+15 lik delikanlıların oyunlarını burada tarif etmek çok zor. Ancak  sahneyi görenler bilir. Sevgili okurlarım; İnanın o günkü güzelliği, bugün burada anlatmaya kalemim yetersiz kalıyor. Ben bu güzel ve anlamlı günün gelecek yıllarda devamını dilerken, Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin çok değerli Başkanı Opr. Dr. Samet Bayrak Bey’i ve Yönetim Kurulunu canı gönülden kutluyorum. Sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum.

( Baklava Gününde Düğün Bayram Yaşandı başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 7.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.