TANSU  ÇİLLER  ANISINA

Ahmet AYAZ

 

Ahmet AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi 27-7-2023

………………………………………

 

       1993 tarihinde Tansu Çiller’in  Başbakanlık dönemiydi. Hanımdan başbakan mı olur diyenlerimiz de olmuştu. Ne olduysa Alman Markı uçuşa geçti. Öğleden önce 12 TL olan Alman Markı öğleden sonra 18 TL. Akşam 26  Tl olmuştu. Hızla  ilerliyor ve bir türlü  önüne geçilmiyordu. Murat marka  arabası olanlar, arabasını, gecekondu evi olanlar, acele olarak  evlerini satıp  Alman Markı yaptılar. Bunu benim kuşakta yaşayanlar unutmadılar ise iyi bilirler.

       Şimdi burada saygı ile selamlıyorum. O zamanımızın Başbakanı Tansu Çilleri. Hemen harekete geçip, banka faizlerini % 100 Yaptı. Olmadı  % 200 yapınca Alman Markı tabana indi. Bu defa arabasını satanlar arabasız, evlerini satanlar evsiz  kaldılar. Bunu sayın Bakanımız Mehmet Şimşek Beyin de duymasını ve bilmesini istiyorum. Tam iki üç yıl ortalık duruldu, piyasa da alım-satım dengeleşti, ve halkımız dengeli bir yaşam sürdürdüler.

       Bu gün hala bizler Tansu Çillerin ülkemizin sağlıklı yaşam mücadelesini zihnimizden çıkmıyoruz. “Bu  adam buradan gitmedikçe, Banka Faizleri yükselmez” diyen, Sayın Cumhurbaşkanımız da, pahalılıktan yana, tarihe damgasını bastı. Bunu önceki yazılarımda da söylemiştim.  Yarım asrın en pahalılık dönemini yaşıyorum. Ben bir köylü çocuğuyum. Şehri görmezdik, şehirde satılan mal ve hizmetlerin fiyatlarını bilirdik, şehre gidenlere istediğimiz tüketim mallarının fiyatlarını bilirdik, sipariş verirdik. Bir dükkana uğradığımda çayın fiyatını sordum, 395 TL dedi. Bir gezeyim de, gelince 390 Sayar mısınız?  Dediğimde,  dükkanımdan çıkıp da,, tekrar dönüşünüz de fiyat 400 Tl  olur dedi.

Ne olur? Sesimi Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek Beye ulaştırın. 3 TL ye satılan tırnaklı ekmek Gaziantep’te 6.00 TL olmuş, emekli memur maaşına %25 zam yapmışlar. Lütfen, sesime kulak verin de, banka faizleri artırıp, piyasadaki mal ve hizmet alımlarını bir düzene koyun.

Ben buradan eski başbakanız Tansu Çillere selam ve saygılarımı sunarak, sağlıklı bir yaşam diliyorum
( Tansu Çiller Anısına başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 27.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.