SİVASTA MÜZİKLİ ŞİİR DİNLETİSİNİN ARDINDAN

                                                                                         Ahmet AYAZ

 

     14-15 Temmuz 2012 günleri Sivas’ta  müzikli şiir dinletisine bir çok değerli şair arkadaşlarım ile davetliydik. Bir yerde bir hareket insanlarımıza  gerekse bir şehri, gerekse bir insanı sevdirir veya nefret ettirir. Ben de bir ilk gittiğimde Sivas’ı sevmiştim. Bundan üç yıl önceydi. Sivas’ta otogara indim, Polis Evine gitmem gerekiyor. Saat sabahın dördü. Bir yağmur ki. Hani yerden mi?Yoksa gökten mi derler ya: Aynen öyle. Bir ticari taksi çağırma çabasında iken, bir ticari  araç ayağımın dibine durdu. Dayı buyur deyince ben Gaziantep’ten bir etkinliğe Sivas’a davetli geldiğimi söyledim. Beni yanına  aldı ve Polis Evinin önüne indirdi. Adını sorduğum da Hızır  olduğunu söyledi. Bana Hızır gibi yetiştin yeğenim borcumuz ne, dediğimde de,  ne borcu dayı diyerek arabasını sürdü gitti. Bu küçük olayı unutamıyorum. Şimdi Asıl dinletiye gelelim.

       Ben burada bu etkinliğe emeği geçenleri başta  Sabiha Serin ve Bekir Âlim  olmak  üzere  herkesi  ve çok değerli Sivaslıları kutluyorum. program süresinde ne bir kimseyi ön plana çıkardılar, ne de görmezlikten gelip göz ardı ettiler. Çok duyarlı ve samimi davrandılar. Ben her şairi, her şiiri beğenmediğim için Gaziantep’te bazı arkadaşlarımın kendini çok beğenmiş dediklerini duyarım. Fakat Sivas’taki bu dinletide oldukça değerli şairler,  çok güzel denecek kadar, güzel şiirler okudular. Kemal Işık ile Sakine Işık hanımefendilerin düetinden söz etmemek mümkün olmaz.  Ali Atar, Celalettin  Tokmak, Baki Yıldırım,  Salih Aydoğdu, Sabiha Serin, Bekir Âlim gibi adlarını hatırlayamadığım niceleri değerli zatlar vardı. Adlarından söz edemediklerim lütfen beni bağışlasınlar. Çünkü bu kadar çok kişiyi akılda tutmak da biraz zor iştir.

       Müzik konusuna gelince, birbirinden değerli ses ve saz sanatçıları programa ayrı ayrı renk kattılar.Âşık Özlemi, Ahmet Dökmetaş’ın sazı eşliğinde  Rabia Ece Aydoğdu,  İsmail Koç. Türk Sanat Müziğinde Abdullah Durgun,  Trakya Türküleri ile Hasan Öztürk  bizlere mutluluk dolu günler yaşattılar. Hele Hafik Gölü kenarında kahvaltıdan sonraki halay, halen gözlerimin önünde canlanıyor. Basbayağı bir köy düğünü gibiydi.  SİYŞAD Derneğinin değerli  ve saygın başkanı Sabiha Serin Kardeşimizin baş çekmesi hepimizi şenlendirdi. Programın bitiminde İLESAM Genel Merkezinden gelen  Hüdai Koçak ile Cemal Tuzcuoğlu telif hakları hakkında bilgi verdiler. Sivas’ta Müzikli Şiir Dinletinin güzelliklerini sizlere  anlatmaya  inanın gücüm yetmiyor. Ancak SİYŞAT’ın Mustafa Altınay İle Ahmet Dökmetaş’a verdiği plaketler beni derecesiz mutlu etti. Dilerim Sivas Kültür Müdürlüğü de, Sabiha serin Hanımefendi ile Bekir Âlim’e bu ciddi hizmetlerinden dolayı plaket verirler. Ben burada sizlere  hoşça kalınız demedin önce,  Sivas’ta dinleti salonunda okuduğum şiir ile SİYŞAD da şair arkadaşlara okuduğum şiirleri paylaşmak istedim. Hepinize selam olsun.

 

E R E N L E R

 

Bilmem haberiniz var mı erenler,
Yetimlere, yoksullara dostum ben.
Türk İslam yoluna gönül verenler,
Yüzüm yerde serilmiş bir postum ben.

Aşk yolunda koşa koşa yorulup,
Zemzem suyu gibi akıp durulup.
Dosttan gelen bir taş ile vurulup,
Fermanımı gökyüzüne astım ben.

Yarasalar başucuma konarken,
Hayal ettim Mevlana’yı dönerken.
Kerem’in aşkıyla Aslı yanarken,
Kor ateşi ciğerime bastım ben.
..
Ayaz’ım ben talihsizin birisi,
Anlatamam, bana kalsın gerisi.
Yüzülürken Nesimi’nin derisi,
Bir ah çekip kaderime küstüm ben.

 

                              Ahmet AYAZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KALEMİN İZLERİ

(Dt.Mehmet Rağıp Güzelbeye)

Ben hakka yürüyorum hayatımın gizinde;
Sihirli bir sevda var kalemimin izinde…

Kimse bilemez benim ateşte yandığımı,
Bakınca göreceksin alevlenen közümde.

Meyim sarhoş etmiyor içtikçe hû çekerim;
Örterim ayıpları astarımda bezimde.

Kimsesizin öksüzün göz yaşında çağlarım.
Hissettiğin hisleri göreceksin yüzümde.

Öz yurdunda bir garip öz yurdunda kimsesiz;
Görünen benim işte derman bitti dizimde.

Hakk diye ağlıyorum karanlık gecelerde.
Sen hakkı göreceksin bir bakınca gözümde.

Çiçekli bahar bitti yaz da geride kaldı,
Ömür bitti bitecek belki bu son güzümde.

Ben hakka yürüyorum hayatımın gizinde;
Sihirli bir sevda var kalemimin izinde….

 

Ahmet AYAZ

( Sivasta Müzikli Şiir Dinletisinin Ardından başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 16.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.