EDEBİYAT ÖĞRETMENİM GÜNDÜZ BERKER İLE

Bugün 24 kasım Öğretmenler Günü...Gönül sayfamda sakladığım kıymetli öğretmenlerim...

Şu anda kırmızı kaplı hatıra defterim,siyah beyaz resimlerim elimde.. Özlemle anıyorum sizleri; .yüreğim buruk,gözlerim dolu dolu...

Polatlı da ilkokula başladım. Öğretmenim gözlüklü ,daima gülen yüzüyle ders anlatırdı.Yanlış hatırlamıyorsam adı Zeki ’ydi.Hecelerle ,sayılarla tanışmam ve okumaya sökmem...

Biliyor musunuz bazen kaçamak yapar kalemlerim bebeğim olurdu.

Babam asker olduğu için sürekli aynı yerde kalmamız mümkün değildi. Bu kez ilkokul ikinci sınfa Erzurum-Aşkale de devam ettim. Buralarda kış çok sert geçer ; öyleki okula giderken soğuktan eldivenin içinde bile ellerim sızlar,kirpiklerim buz tutardı.

Sınıflarda o zaman soba kullanılır ,öğretmenimiz, erkenden gelip yakar;

sıcağı görünce acıyan ,karıncalanan minik ellerimizi ovardı.Oradaki Öğretmenlerim ...Kenan Kayserilioğlu, Naciye,Osman, Eşref ....ve şu anda aklıma isimleri gelmeyen değerli eğitmenlerim...

Vatan ,bayrak,Atatürk sevgisini ilk anlatan ,öğretensiniz..

İnanır mısınız ; Öğretmenlerimiz ve biz 23 nisan hazırlıklarına ocak ayında başlar,şiirler,folklor,şarkılar müthiş bir gösteri olurdu. 

           Vee... beşinci sınıfı Erzincan’da   bitirdim.Bana arkadaşlığı,kendime güveni ,her zaman iyilik yapmayı aşılayan canım öğretmenim.

Ortaokula ise Hayrabolu ( Tekirdağ ) da başladım.Fransızca Öğretmenim hep "Benim kızımsın "derdi. Türkçe Öğretmenim,Ayhan Bey,elişi ,resim öğretmenim Türkan Hanım...

Müdürümüz Sait Esircan ise tatlı sertti. Her sene 19 mayıs için beden öğretmenimizle neşeyle çalışırdık.

Sonra...sonra Orta okulu Üsküdar Kız Lisesi’nde bitirdim ve orada liseye başladım. Matematik Öğretmenim Nurilhayat Sarı hatıra defterime usulca şöyle yazmıştı bana...

Yıllar sonra beni ararsan çok sevinirim...diye noktalamıştı.

Lisede iken , tarih öğretmenim Zahide Cem bizlere tarihi ,Atatürk ü öylesine sevdirdi ki...

Yazılı sınav sonuçlarını sadece okumakla yetinmez kağıtlarımızı incelememiz hatalarımızı görmemiz için bize dağıtırdı.Seneler önce elimde çiçekle İstanbul,Bağlarbaşı’ndaki evine gitmiş onu bulamamanın hüznüyle geri dönmüştüm.Şimdi telefon numarasına ulaşamıyorum ne yazık ki...

Coğrafya öğretmenim Namiye Özpınar ... Yıllar sonra telefon numarasını öğrenince aramış bir kez onunla konuşmak nasip olmuştu.Kendimi tanıtınca o kadar mutlu olmuştu ki ; ben de o da heyecandan ağlamış,gözyaşlarımızı tutamıştık.Ne yazık ki bir daha onunla da görüşemedim.

Çok sevdiğim Fransızca öğretmenim Semiha Hanım ,Hayrabolu Lisesi’nde ki Fransızca Öğretmenim meğer onun öğrencisiymiş



" O kızım dediğine göre ,sen de bundan sonra torunumsun " diye sarılmıştı bana.

Şu anda nasıl , iyi mi hiç heber alamadım.
Cebir Öğretmenim Osman Alispah ; öldüğünü üzüntüyle öğrendim.

Müzik dersini moral dersi yapan öğretmenim Ayhan Şenyuva. Gözleri ışıl ışıldı.Solfejler,notalar bize hiç zor gelmezdi . Koro çalışmalarımız neşeyle sürerdi.

Seneler önce kanserden öldüğünü arkadaşlarımdan duydum.

Edebiyat öğretmenlerimiz her zaman etkinlikler,yarışmalar düzenler bizleri hep ileriye daha ileriye götürmek için uğraşırlardı.

O zamanlar ben de şiir yarışmasına katılmış ikinciliği kazanmıştım.Ödülüm Madam Bovary ( Gustave Flaubert ) adlı romandı.İnanın özenle hala saklıyorum içindeki yazıyla.

Bana edebiyatı sevdiren,işte bu öyküleri ,şiirleri yazdıran değerli öğretmenim Gündüz Berker’i uzun yıllar sonra bilgisayar aracılığı ile buldum.

Beni hemen tanıması" Neşeciğim" diye  yanıt vermesi o kadar güzel bir duygu ki anlatamam. Henüz telefon numarasını,adresini alamadım ama,en kısa sürede ziyaret edeceğim.Özlemle ,sevgiyle saygıyla ellerinden ,yanaklarından öpmek istiyorum.

Ben sizleri hiç unutmadım canım öğretmenlerim. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA



NEŞE KIZILYAR
( Ben Sizi Hiç Unutmadım Canım Öğretmenlerim başlıklı yazı Neşe KIZILYAR tarafından 24.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.