1 Kuvvet, Merhamet, Adalet Ve Özlenen İnsan...
Korkaklar daha saldırgan ve daha acımasızdır genellikle. Korkaklıklarını saldırılarıyla gizlerler çoğu kere.
 
Gerçek manada kuvvetliler, merhamet ve adalet sahibidirler. Kuvvet gösterisinde bulunmazlar, zayıfı horlamaz, mazluma dokunmazlar. Cesaretlerini zalimlere karşı sınarlar. Yılmazlar haksızlara hadlerini bildirmekten.
 
İnsanı insan kılan onlarca güzel özelliklerden birisi de merhamet hissidir. Merhameti yoksa, o kişi insan değildir. İnsanın insana, insanın diğer varlıklara merhameti, insanın belki de en isani tarafıdır.
 
Kuvvet ve cesaretini ulu orta, rastgele değerlendirmek, akılsızlık kadar kısmen ahlaksızlık alametidir de.
 
Akıl, ahlak, merhamet, kuvvet ve cesaret, manalı bir birliktelikle insanı yüceltir. İnsanı sevilen, sayılan, örnek bir varlık halinde kıymetlendirir. İnsanın kıymeti, maddi zenginliğinde değil manevî zenginliğindedir.
 
Manevi zenginlik, maddi değerleri yontar, düzeltir, estetik özelliklere kavuşturur. Bir tarafı bilgi, kuvvet, cesaret, bir tarafı ahlak, adalet, merhamet şeklinde tezahür eyleyen insanlar özlenen insanlardır.
 
Özlediğimiz güzel özelliklere sahip özlenen insanlarla özlediğimiz özellik, güzellik ve erdemlere kavuşmak temennisiyle...
 
 
Fikri HAKLI
 
 
( Kuvvet, Merhamet, Adalet Ve Özlenen İnsan... başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 9.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.