Değerli kaleminden güzel bir şiir okudum. Kutluyorum. Selam ve dua ile.
Annenin ak sütü başlı başına şiir, yazı, konu ve dünya kadar kitap_kalem eder ki, o ak süt evladı, evlat yapar, insanı diğer varlıklardan ayırır.
Ana sütü içmişlere ve dizinin dibinden ayrılmamışlara ne mutlu ki rahat çocukluk geçirmişlerdir, ya anasızlar dediğiniz gibi dünyanın hor görüleni, garibi, aç kalmışıdır.
Sevgi; sen nelere kadirsin ki dünyaya baka gözler hep seni soruyor, önünde diz çöküyor...
Şiire çalışmaya tebriklerim saygım selamlarımla Adem Bey.
Maşallah.
Bir an ne diyeceğimi bilemedim Mehmet Bey, ben de yarın yazacaksınız zannettim, şimdi sayfada görünce inanın sürpriz oldu bana.
Hızınız, düşenceleriniz, hayata geçirişiniz takdire şayan şiirlerde dostlu pekişmesini yaşatmanız, onore etmeniz çok güzel. Çabalarınız, sosyal alışverişiniz gıpta edici güzellikte.
Bu arada sayfama girip gözlemlediğinizi şiirin içeriğinde fark ettim, gülümsemeden edemedim. Harikasınız ne diyeyim.
Bir gönülde ve bir kalemde yer bulduysak ya da gönüllere misafir olduysak ne mutlu bana/bize.
Dostlukla, saygıyla, içtenlikle selamlıyor, çok teşekkür ediyorum.
merhaba demek istedim
çok teşekkür ederim
neden diye sormayın
ama çok teşekkür ederim.
dünya hala yaşanılır bir yer/miş.
sonsuz sevgimle asil yüreğinize.
inancıma ve sevgime sahip çıkmanın verdiği huzurla yazıyorum.
canım gönül dostum
Üniversite yıllarımdan hatırlıyorum yıllardır muammadır Ayasofya konusu, Cami olarak ibadete
açılsa elbette iyi olur, ama bir başka düşüncemde, ibadetimizi edecek çok güzel camilerimiz
var çok şükür, o nedenle çok da takılmamak lazım diye düşünüyorum, Ayasofya bir tarihtir.
Değerli hocam, şiirleriniz çok güzel, ama son zamanlarda sizde sadece şiirinizi paylaşıp gider
oldunuz, kanaatimce işleriniz yoğun, ancak çok genç ve başarılı şairlerimiz ilave oldu sitemize
örneğin henüz yirmili yaşlarda Güşta rumuzlu bir kızımız var. Sayfalarda keşke biraz zaman
bulup da gönül alabilseniz.
Tebrikler
Selam ve saygılar
Kimseyi bu kadar yürekten çağırmayın böyle kendinizde kaybolup severseniz karşısında birini göremeyen sevgili ağır ihanetiyle gelir! Bu doğal bir kanundur kendinden çıkan cennetten düşer. Adem'de böyle düştü cennetten! Gelelim şiire tamamen duygu şelalesi gibi aktı yürek oluklarına çok güzeldi. Kutlarım hocam, selam ve saygılarımla
dost emeğine yüreğine sağlık selam ve saygılar
Şems deyince aklıma geldi bir yerlerde okumuştum. Şems çocukluğunda ele avuca sığmaz, boş tabutlar içinde yatarmış. Babası bir gün yavrum senin bu afacanlığın başına iş açacak demiş. O da cevaben baba, Bir tavuk düşün kuluçka olmuş, sahibi altına tavuk yumurtalarıyla birlikte bir ördek yumurtası koymuş. Zaman gelmiş hepsi yumurtadan çıkmış. Tavuk yavruları gezdirirken su kenarına yolu düşmüş, ördek yavrusu hemen atlamış suya, tavuk feryat ediyormuş yavrum gitme boğulacaksın diyormuş. Babasına döner tavuk nereden bilsin o yavrunun istidadı suya göredir. Ellerinize yüreğinize sağlık Sevgili Bacım. Hayırlı akşamlar
:) Yani aslında adaşım da beni yemeğe sevdalıymış, yeyin gitsin :)
Kutlarım
Sevgilerle
:)
Ne güzeldir dostluklar
Ne güzeldir sarılmalar
Kutlarım
Bu şiiri okuduktan sonra bana
Gel desen
ben de gelirim :)
İçten duru bir deniz gibiydi şiir. Dalgaları şaha kalkmış
Ama kıyılarda durulmuş.
Kutlarım çokça :)
2
Kardeşim insan, insanı sevince kavuşacağı günler uzar. İnsanları sevdiğin kavuşamadığın için aylarda sanki hep temmuzdur. Sen kardeşim edebiyata insana karşı büsbütün sevdalısın kelimelerinden sözlerinden belli. Ufukta tüm kavuşacağın seni alıp mutluluk diyarına götürecek gemi yaklaşırken, sen sevinçten gidiyor seni almadan gidiyor sanıyorsun. Sevdiğin için kâinatı çok heyecanlısın. Hani biz şair ve yazarlar insanlar birbirini severken, bacalardan aşkın kokusu yayılsın âlemi sarsın isteriz, lakin bu hemencecik olmuyor. İşte çok insan sevince, mesafesi uzak olduğundan bu tutsaklığına kızar gibi oluyor. Bizler sevdiğimiz için şiirler yazılıyor, kilimler dokunuyor güller açıyor, emeğine gönlüne sağlık yıldız kardeşim, tekrardan iç dünyamda kardeşimin muhteşem eseriyle gezintiye çıktım, selamlarımla.
Allah razı olsun.
Kalp kalbe karşıdır derler. Bugün benim de içinden sana bir şiir yazmak geçmişti ve yazdım da ( Görmüşsündür ) Sanki içime doğmuş böyle bir güzelleme yapacağın.
Ben kendi hesabıma baktım benim biricik atışmanım çok yalnız kalmış, kallavi fesi koydum kelleye, kasaturatı yerleştirdim kemere, ıskarpinlerin topuğunu ezip düştüm yollara. Hiç yalnız bırakır mıyım atışmanımı? Biz ne güne duruyoruz burada di mi ama)))
Evet şimdi ana mevzuya gelelim ve ciddi olalım.
Bu sitede bana kalırsa özellikle de atışma dalında hiç kimse senin eline su dökemez.
Hani fena şiir yazmam tamam da bir günde üç kişiye birden şiir ? İşte onu mümkün değil yapamam. Yani ben kalem şairiyim sen ize ozansın. O bakımdan asıl usta sensin bana göre ve helal olsun. Çok takdir ediyorum ozanlığını.
Hakkımdaki övgülerin için sonsuz teşekkürler ediyorum ama seninle birden fazla görüştük biz.
Biri Üskidar- Asked ve devamında Katibim kafedeydi, di...
Sevgi hep hüzünle mi gelmelidir? Ya da sevgi ile hüzün et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütün müdür?
Selam ve sevgiler.
Bayıldım şiire.
Yani ne öyle aşkından çöllere düşüp bizim Ferdi gibi önce Düden Selalesi, ardından Side plajında avuç avuç kumu ağzına doldurma var, ne mis gibi '' Köstebek'' adını verdiğimiz tünel açma makineleri varken Ferhat misali kazma ile dağ delmeye çalışmak var, ne de Keloğlan misali köyünün fıstık gibi güzelleri dururken padişahın kızına talip olmak var.
Tamamen gerçekçi bir şiir. En çok da bu tarafına bayıldım zaten.
Can-ı gönülden tebriklerimle.
Selam ve saygılar.
Harikaydı yaa....
Hüzün yaşlandıkça ruh gençleşmiş.
Düşünceyi de sinek kaydı traş ederek yolun karşısına geçmeye kararlı bir şiirdi.
Karanlığın zengin tonu fevkalade vurucu ve akılda kalıcı bir tasvir olmuş, ironinin kullanımı hayat bulmuş.
Kutluyorum Çokçana Üstadım,
Selam ve saygılarımla.
çağatay
Yahu Sevgili Gökoğlu sizin hüzün şiirleriniz bile sempatik ve kadifemsi. Okur iken insanın hiç üzülesi gelmiyor :))
Bi defa sayfa her seferinde güzel bir uğur böceği ile karşılıyor bizi, sizin profil resminiz zaten sevimli bir çocuk. Bu ön algı ile iyimser bir gözlük takıyorum sizi okur iken ister istemez.
Diğer taraftan hüznü çirkinleştirmeden, karartmadan yazabilmek de ciddi bir yetenek. " öldüm biitim, mezarıma gelme istemem, yandım mahvoldum, ... vayyy Allah kahretsin seni.. bir daha yüzünü görürsem lanet olsun bana...." vs vs gibi imgeler mısraları sevimsiz kılıyor bence. Sizin şiirlerinizde hakikaten hüzün dahi sevecen mesajlar veriyor.
Kara toprak algım daha bir dingin şu an :)
Kutladım Çokçana,
Selam ve saygılarımla.
çağatay
İnsanı her daim ayakta tutan iki kolon gibidir sevgi ve vicdan! Şiirin akışında yön bulmuş hüzünlü satırların arasında umutta vardı! Kutluyorum sevgili arkadaşım, anlamlı dizeleri... Selam ve sevgilerimle hep
Ne güzel, şiirin içinde bir dünya vardı! İnsanı içine çeken varmak istediği noktada eğlendiren ve yüreğiyle ortada duran entelektüel bir şiirdi! Kutlarım sevgili hocam, selam ve saygılarımla
dost emeğine yüreğine sağlık selam ve saygılar