FAKÎRULLÂHMELÂMÎ KISA ÖZGEÇMİŞİ
Fakîrullâhmelâmî (1967- )
Fakîrullâhmelâmî, 1967 yılında İstanbul Eyüp Sultân’da dünyâya gelmiştir. Babası Cemâl Efendi, Annesi, Murâdiye Hanımdır. Fakîrullâhmelâmî 1974 senesinde Eyüp Üç şehitler ilk ve orta okulunda tahsil hayâtına başlamış ve 1979 senesinde ilkokulu bitirdikten sonra aynı okulun, Orta kısmına devâm etmiş, fakât bâzı sebeplerden ötürü okul hayâtını son sınıftan terk etmek sûretiyle bırakmak zorunda kalmış ve 1982 senesinde okul hayâtı son bularak, iş hayâtına atılmıştır. Fakîrullâhmelâmî; esnaf olan babasının yanında, 1982-1987 yılları arasında tüpçülük yapmaya başlamıştır.
1987 yılının Eylül ayında vatanî görevini yapmak için silâh altına alınmış ve 1987-1989 yılları arasında da vatanî görevini tamamlayarak İstanbul'da bulunan âilesinin yanına dönmüştür.
Fakîrullâhmelâmî, 1990 senesinde eşi Selmâ Sadriye hanımla tanışmış ve 1992 senesinde, Selmâ Sadriye hanımla evlenmiştir. Bu evlilikten biri kız biri erkek iki çocuğu olmuştur. Kızı Hilâl Esmâ Hanım, oğlu Alâeddîn Akın Efendi’dir. Babası’nın ve Annesi’nin halvetî tarîkâtine bağlı olmasına rağmen fakîrullâhmelâmîye melâmet yolu nasîb olmuştur. Melâmetle tanışması, doksanlı yıllarda, (merhum) Hüseyin Yurdagüler Efendi adında bir arkadaşı vâsıtası ile oldu ve 1996 senesinde, şeyhi, mürşîdi, efendisi, Hacıoğlu Selâhaddîn Efendi Hazretlerine bağlandı ve bütün derslerini efendisinden okuyup hatmü’l mâkâm oldu ve hâlâ efendisinin sohbetlerine devâm etmektedir. Asıl adı Yahyâ Sâlih Altındağ olan fakîrullâhmelâmî, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşamını devâm ettirmektedir. Fakîrullâhmelâmî’nin şecereleri şöyledir.
-1: Pîr Seyyîd Muhammed Nûr'ül Arâbî Hazretleri.
-2: Ömer Efendi Hazretleri.
-3: Viranofça'lı Elmas Efendi Hazretleri.
-4: Üsküp’lü Osman Efendi Hazretleri.
-5: Hacı Mustafa Efendi Hazretleri.
-6: Hacıoğlu Selâhaddîn Efendi Hazretleri.
-7: Yahyâ Sâlih Altındağ. (Fakîrullâhmelâmî)
Basılmış Eserleri:
Sâlihler Gül Bahçesi
Bu eser, fakîrullâhmelâmînin kendi yazmış olduğu ilâhîlerinden oluşmaktadır. İlk eseridir. 2012 senesinin ocak ayında, halvetî dervişlerinden, babası Cemâl Altındağ Efendi’nin Sponsorluğunda 1000 adet basılmış olup, 500 Adet’ini yayın evine bırakmış ve 500 Adet’ini de kendisine ayırmıştır. Kendisine ayırmış olduğu 500 Adet kitabını, ihvanların ve diğer cânların faydalanması için ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Piyasada yoktur. Tükenmiştir.
Dinle Ney’den
Bu eser de fakîrullâhmelâmînin yine kendi yazmış olduğu ilâhîlerinden oluşmaktadır. İkinci eseridir ve Aralık 2015 senesinde, melâmî dervişlerinden, derviş Hasan Ulu Efendi’nin Sponsorluğunda 500 adet basılmış olup, yine ihvanların ve diğer canların faydalanması için ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bu eseri Piyasada yoktur.
Basıma Hazır Eserleri
Unutamazsın/Şiir.
Cennet'in Gül Bahçesi/Yasavvuf şiirleri.
Gönülden Gönüle Sohnetler 1/Sohbet Makâleleri.
Gönülden Gönüle Sohnetler 2/Sohbet Makâleleri.
Gönülden Gönüle Sohnetler 3/Sohbet Makâleleri.
Kelâm-ı Sâlihiyye/Özlü sözler. (kendime âit).
Melâmet'e Ermiş Hakk Yolcuları (derleme) /Biyografi.
Dinî Hikâyeler (derleme) /Hikâye.
Yahya Salih, EdebiyatEvi'nde 17 eser paylaşmış yazardır. 12 şiir, kaleme almıştır.