İçimdeki servetin güzellik dokusunu, satırların baş ucunda nakışlanışını ifadeleyiş rıhtımındayım. Haziran ayının yazlık, kavurucu havası iken her yıl, içinde ıslandığım, yağışıyla sırılsıklam olduğum o güzelim ve mis kokulu, sarmaş dolaş gezinen yağmur ile başbaşayım günün içindeki güzel gün ile. Sel gibi yerlerde dolaşan, demir parmaklarının örgüsü arasından bel kıvırarak aradan kaçıştığı yağmurlu güzel bir gün içerisindeyim. Havanın sinirlenip, canının öylesine sıkıldığı gün ortasında şimşekler ve gök gürültüsünün bir bestekarın bestelemiş olduğu bir müzik havasınlayım. Sesime ses ver dercesine, senfonisine kaptırmış müziğini seslendiriyordu.

Ve, o güzel yağmurlu havada kısık bir ses havasıyla, dudak mırıldanışım başlar oldu. İçimden gelen ilham kaynağım ile dostumun yanına varana kadar, birkaç şarkı ve eskilerin parçasını mırıldandırdım. İçime bir anda yağmurun güzel kokusuyla mutluluğu sinmişti, birden umutlandım ve sevincin yüzlerimde gezindiğini farketmiştim. Bir de aklımda tasarlamış olduğum ’’ MUTLULUK ’’ adlı bir şiir oluştu. içeriğinde ise;

Dost; ağlarken, gülüşürken,
Severken sevinirken,
Hayatı paylaşırken,
Mutluluk senin olur.
Mutsuzluk bitmiş olur.

Bazen aç, bazen tok iken,
’’ HUZUR ’’ dolu günlerin var iken,
Hayat ne güzel, ne güzel?
Dostluk senle sonsuz iken,
Mutluluk sonsuz olur,
Umutlar hep seni bulur.

diye içimden geliştirdiğim böylesi bir şiir ilhamım oluştu. Bana bu ilhamın kaynaklığını yazın; eşsiz benzersiz, akışı su olan güzelim yağmur ve yağmurlu hava vermiş oldu. Gezindik durduk dost ve arkadaş birliğiyle derken, bir anda kendimi evde buldum. Biraz ders uğraşımı derken, yağmurun usul usul yağışı, beni daha çok sevindiriyor ve mutlu ediyordu. Masam; pencerenin kıyısında sessiz sedasız bekleyişler içiresinde beni bekliyordu. Ve pencerenin bir gözünü açtım, yamacında oturup suallerin sorguların ve birde cevap anahtarına bakınıyordum.

Rüzgarın esişiyle içeriye uçuşan yağmur damlacıkları, yüreğimin sesini oluşturur gibiydi. Yüreğime ilham kaynaklarını serpiştiriyordu ansızın. Kolumun üzerine yağmurun tanecikleri konuyordu, etkisinden ve kolumun üzerinde gezinmesinden hoşlanıyor ve haz alıyordum. Ne güzel bir hava ve o havanın güzelliğiyle üzerime sıçrayan apayrı bir güzellikte olan yağmurun tanecikleri...

Her şey ne güzel bu havanın etkisini sardığı anlarda. Hayatımın elvanı değişti bir anda. Hava ne güzel? Günortası geçişen zamanın akışı ne güzel diye içimden sesleniyordum. Zamana ve yağmurlu güzel güne ayak uyduruyordum. Bazende kendisinin bana eşlik edişini hissediyordum. Çünkü ben ona aşık olmuştum, oda aşkıma karşılık yazdığımın ilham kaynağını oluşturdu yüreğimde. ’’ İkimiz bir fidanız, güller açan dalıyız. ’’ Hesabı oluştu ikimizde de.

O bana avuç açtı, bense kendisine yüreğimin akışını vermiş oldum. Sanki bir sevdiğim vardı karşımda, benimle güne yakıştırılan iki sevgili gibiydik sanki. Günün o yağmurlu havasında zamanın bitmeyeceğini hissetmiş iken, vaktin nasıl geçtiğinin farkına varamadım. kaptırmıştım kendimi, deli dolu bir insan gibi. O günkü havada aşkını sundu, aşkının sunuluşuna karşılık aşkını yaşatmış oldum kendisiyle.

Gün öyle, zaman akışında gelip geçmişti, birgünlük havadaki aşkın etkisinde. Tesiri sarmıştı her tarafa. Kiminde güzellik duygusunu yarattı, kiminde ise belki de hüzün, belkide meraklı bekleyişler içerisinde güneşli gün yüzüne kavuşmasını. Öznellik duygusu mevcuttu her insanda. Gün karardıkça karardı, yağmurlu hava birazda olsa soluklanmak için bekleyişe geçti. Yüreğimdeki sesin etkisiyle selamlayıp, elveda sözcüğünü seslendirerek kendisine ayrılık vaktinin geldiğini ifadeledim. Oda el sallayarak elveda aşkım dercesine yoluna devam eder oldu. Yüzümde tebessümler oluştu bir anda, kalbi kırık sevdalı misali bir dahaki sefere beklemek düşüyordu kendisini, dört gözle bekliyor olacağım artık.

Yüreğimden bir parçanın koptuğunu hisettim hüzünlü gidişiyle, belki kısmet olur tekrar görüşürüz dedim içimden, belki de ebdiyeten buluşmamakta olabilir dedim sessiz sedasız soluğumla. Elveda, elveda sevgili yaşanan güzel gün. Selametle kalasın bensiz yaşadığın diyarda. Bir umutla seni tekrar bekliyor olacağım, belki bu diyarda, belki başka bir diyarda. Sen sağ, bense selametle kalalım ey sevgili güzel gün, ey sevgili sevdiğim, ey sevgili bana yaşatmış olduğun güzel günlü güzel sevdiğim.


08.06.2009
~~ MEHMET TAŞ ~~ ( romantik63 )
( Yaza Kış Havasıyla Bakmak başlıklı yazı mehmet-tas tarafından 6.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.