Unutmak kolay olmasın şu geçirdiğimiz üç günü ve önümüzde ki üç günü unutmayalım.Az da olsa yaşanlardan pay çıkaralım ve ders alalım.

Akşam haberlerinde gördüğüm manzara karşısında insanlığımdan, müslümanlığımdan utandım! Fabrikanın dağılan ürünlerini yağmalıyorlardı bizim kaçtığımız pis sulara aldırmadan.Üstelik gülüşebiliyordular birilerinin acısıyla …yazık… kanım dondu!

Bizler ki Türk ecdadının torunu. Dedelerimizden hani yardımlaşmayı öğrenmişdik!
O topladıkları mamülleri fabrika sahibine teslim etseydiler. Onlar da dezenfekte ederek, daha düşük fiyata satar ve zararını karşılardı belki . Mübarek günlerde oruç tutmak kadar hayır işlemekte kıymetlidir. Ben o yağmacılarla aynı vatanda kardeşliğimi iade ediyorum !

Şimdi kendimize bakmadan. suçlamaya yer arıyoruz. Devlet babanın elbette yanlış yaptığı noktalar var fakat toprak anaya bizler ne hatalar yaptık. Dereleri nehirleri yok etmek için çok çabaladık. Olmadık arazilere derme çatma inşalar için kimi gün birilerine yalvardık , kimi zaman büyük paralar soktuk araya. Bazen bir oy ile sattık doğayı.

Önümüze bakalım; Önlemlerimizi almalıyız, tedarikli davranmalıyız. En önemlisi doğanın bizimle dalga geçmediğini kavramak. Binalarımızı sağlam zeminlere oturtmalı ve evlerimizde düzgün şartlar sağlamalıyız. Daha önce depremi öğrendik, şimdi sel kendi acısını tanıtıyor. Yaz mevsimi ciğerlerimiz yandı ormanlarca. Ülke geri geri gidiyor sayemizde.

Şahıs olarak belediyelerimizin yaptığı yanlışlarda da sorumluluk taşıyoruz. El birliği ederek yanlışlarını göstermeliyiz.

Yarın çocuklarımızın ileride torunlarımızın yaşayabileceği dengeli ortam istiyorsak. Bütün toplumsal sorumluluklarımızı sahiplenelim.

Bölgemde yarın yeni bir tufan bekleniyor üç gün süreceği düşünülüyor. İlçe olarak tetikdeyiz. Üç gün uykusuz kalan eşim yeni kahramanlıklara doğru yol aldı.

Lütfen afet bölgelerinden duanızı esirgemeyin.

Acımız üstümüzde kalsın. Rabbim unutturacak başka dertlerden korusun


............................( *)
(((''''''
))) ' ?
(((c -
))))>-< ('')


Nazlı TOLUN
( Kolay Unutulmasın başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 11.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.