Bu sokaklardan hep çığlık sesleri gelmiş. İnsanlar acı çekmiş, ama umutları hiç bitmemiş. Canları pahasına direnmişler. Ben de bu kalabalıklardan birindeymişim işte. Önce sloganlar atılmış, sonra çığlık çığlığa kaçılmış bu sokaklarda. Ekmek parasının derdine düşmüş birkaç mavili acımamış yaşlıya, çocuğa. Keza kameralar da buğulu göstermiş her zaman.

Bu sokaklar kırmızıya bürünmüş, beyaza bürünmüş. Yerler kan kırmızı, gerisi sisle kaplı. Ekran karşısından anlaşılmazmış burada yaşananlar. Sadece izlenirmiş, aratmazmış korku filmini. Aynı zamanda kenetlenmiş insanlar. Kan kana karışmış, solunan aynı dumanmış. 

Bu sokaklar dostluk olmuş, aşk olmuş. Bir kez biber gazına maruz kalan tekrar istemiş, plastik mermilere göğüs gerilmiş. Anne babasından izin alamayan çocuklar da unutmamış halkını; desteklemişler onları tencere tava ne bulmuşlarsa. Böyle yenmiş canavarı bu sokaklar.

Bu sokaklar İstanbul, bu sokaklar taksim. Her şeyin başladığı Taksim.
Bu sokaklar İzmir, Gavur İzmir. Her köşesinden çapulcu çıkan İzmir.
Bu sokaklar Ankara. Atamızın mezarına sahip çıkan Ankara.
Bu sokaklar Eskişehir, Adana, Samsun...
Bu sokaklar Türkiye!
( Bu Sokaklar... başlıklı yazı herifinbiri tarafından 4.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu