Sen geldiginde herkes farkında olmadan tatlı bir huzura bürünüyor. Küs olanların aklına küslükleri, dargın olanların aklına dargınlıkları, kıranların aklına kırdıkları geliyor ve acaba nasıl affettirebilirimin telaşıyla içten içe muhasebe yapıyorlar. Rahmetinin ışıltısı tüm simalara yansıyıp merhametin gönüllere taht kuruveriyor. Bazen , zaman dilimlerinin sultanı olarak anılıyorsun bazen de rahmet ve merhametin iklimi diye..

 Herkesin gönlünde ve özellikle ruhunda tatlı bir huzur dolanıyor sen geldiginde. Herkes aklını kötülüklerden temizlemeye niyetleniyor ve artık bundan sonra sen gitsen bile hep böyle devam edecekleri ümidiyle yaşamaya niyetleniyorlar. Herkes kırmaktan korkar oluyor. Geldiginde sen ''karıncaya bastım acaba günah işlemişmiyimdir.'' sorusu dolanıyor zihinlerde.  Herkesi ince ve derin düşünme haleti sarıveriyor. 

Sabrı ögreniveriyoruz sayende. Hiç bi yerde hiç kimsenin ögretemedigi kadar , geldigin ilk günden itibaren anlatıveriyorsun bizlere. Uzun zamandan beri bilinegelen ‘Sabreden derviş muradına ermiş.’ Sözünü , Rabbim ‘’-buyrun kullarım artık yiyebilirsiniz.’’ Dedigi an muradımıza kavuştugumuzda anlıyoruz ki aslında sabır denilen kavram çokta uygulanası zor bir şey degilmiş. Sabrın sonunun selamet , huzura kavuşma anı , mutluluk  oldugunu çok geç olmasa da ögrenmiş oluyoruz  vesilenle.

Sen geldiginde herkes herkesin halinden anlar oluveriyor. Filistinde  , Somalide , Gazzede , Mısırda , Lübnanda ; sahurda hiçbir şey yeme imkanı olmadan sahurunu su ile yapıp aynı şekilde sadece su ile iftar açan kardeşlerimizin halini daha da anlar oluyoruz sen geldiginde. Elimizde yeme imkanı olupta yemememiz , yani en büyük sevgilinin istedigi saatte yememiz ; bizlerin açların , yoklugu her gün iliklerine kadar yaşayanların halinden anlamasını kolaylaştırıyor.

Elhamdülillah bu sene de sana yetişebildik. Sana yetiştik fakat seni hakkıyla yaşayabilir miyiz bilinmez ama senin ikliminde yaşıyor olmak bile seni hakkıyla ifa etmenin milimi dahi olsa ELHAMDULİLLAH.. Rabbim seni iliklerimize kadar hissettirip , sen bizlere veda ederken bile sanki senin ikliminde yaşıyormuşçasına , sen hala varmışçasına huzuru , mutlulugu , rahmeti  ve merhameti yaşayabilmeyi bizlere nasip etsin inşALLAH.

( Hoşgeldin Ramazan başlıklı yazı donguselkaos tarafından 12.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.