B


Dünyadaki en mükemmel yaratık olan ,en güzel şekilde yaratılan insanoğlu aklını , Allah’ın emrettiği doğrultuda kullanmadığı sürece kişisel ve toplumsal ilişkilerinde daima olumsuzluğa ve mutsuzluğa mahkum olmuştur . Sonra bu akıbetin suçlularını aramaya başlamış ve kabahati hiçbir zaman üzerine almak istememiştir .

Gönüllerin doktoru yüce Muhammed (selam olsun ) “ Aranızda sevginin artmasını istiyorsanız selamı yayınız “ uyarısında bulunmuş ama bizim toplumumuzda “Selamünaleyküm “ (Esenlikler üzerinize olsun ) duası gericilerin parolası gibi görülmüş ve bu selamı vermekten utananlar selam yerine Avrupa’lının selamını bile kullanmaz olmuşlardır .

Komşuluk ilişkileri bitmiş , bir apartmanda yaşayanlar birbirlerini tanımaz olmuştur . Aracının yandığını söyleyen komşuyu dinleyen güngörmüş hanım olayı yarım kulakla dinledikten sonra damadının yeni araba aldığını söylemekle yetinmiştir .

Ticari alışverişlerde güven bitmiş , söze sadakat kalmamış , teminat verilen çek ve bonolar dahi tarihe karışmıştır . Banka kredi kartları güvenilebilecek tek sigorta olarak kalmıştır .

Yabancı hayranlığı kültürel bir yozlaşma getirmiş , Türk musikisi yerine on beş , yirmi notadan oluşan değişik bir müzik türü ortaya çıkmış , işyerleri yabancı isimlerle adlandırılmış , selamlaşma , güleryüz , teşekkür , hoşgörü ve tahammül (tolerans) Kaf dağlarının ardına uçup gitmiştir .

Kuşlara yürüyüş şekilleri dağıtılıyormuş . Vaktinde gelen kuşlar beğendikleri güzel yürüyüş şekillerini paylaşmışlar . En sona karga kalmış . Demişler ki “ Hadi bakalım , sen de bir yürüme şekli beğen . “

Karga , önce güvercinin salınarak yürüyüşüne bakıp beğenmiş sonra bir de serçeninkine bakmış , onu da beğenmiş . Her ikisinin de yürüyüşünü taklide kalkınca acayip bir yürüme şekline sahip olmuş.. Karganın yürüyüşüne dikkat ederseniz görürsünüz ki ne zıplıyor , ne salınıyor , çirkin bir hoplama ile yürüyüp yer değiştiriyor .

Kula (insana ) teşekkür , Allah’a şükür azalmış , ihtiyaçlar çoğalmış , kazanılan paranın bereketi kalmamış bir dünyada insanlar ,insaniyeti arar olmuşlardır .

Bundan yüz sene evvel Almanya gezisinden dönen Mehmet Akif’e sormuşlar “ Almanya’da neler gördünüz ? “
Vakit dar ,koca şair kapıya doğru yönelirken ayak üstü cevaplamış “ Adamların işleri bizim dinimize benziyor , dinleri de bizim işlerimize benziyor . “
( Kaybolan İnsanlık başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 22.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.