Hangi ırktan oluşumuz bizim tercihimiz değildir . Bir Türk anne baba yerine bir çingeneden de doğmuş olabilirdim . Çingene oluşum bu memleketi ve insanları sevmeme engel değildi .

Madem ki Türk ve Müslüman bir anne babadan dünyaya gelmişim o halde başta onları ve soyumu sevişim benim en doğal hakkımdır . Fakat ırkımı sevmek bana başkalarını aşağılama ve dışlama hakkını vermez .

İnsaniyete ve İslamiyete yüzyıllarca hizmet etmiş asil bir milletin ferdi olmaktan tabiidir ki onur duyarım .

Türklük bir ırk ve kan bağıdır . Benim ırkımdan olmayana “ Sen Türksün “ deme hakkını hiçbir zaman kendimde göremem . İnsan kendini ne hissediyorsa veya genlerinde hangi ırkın özelliklerini taşıyorsa odur .

Bir Kürt anne babadan dünyaya gelen bir insana “ Sen Türksün “ dayatması yapılamaz . O insanın ırkı yok sayılamaz.

Türkücü İbrahim Tatlıses saçma bir iddiada bulunmuştu da ben de acı acı gülmüştüm . “Babam Arap , anam Kürt … Ben Türk oğlu Türk’üm arkadaş . “

Bu memlekette “ Ne mutlu Türk’üm “ diyen ne kadar mutluysa “ Ne mutlu Çerkez’im “ diyen de o kadar mutlu olmalıdır . Mutluluk Çerkezlikte , Kürtlükte , Türklükte değil adam olmaktan vatan millete hizmet etmekten geçer .

Bu milletin asli unsuru Türklerdir ve bu sebepledir ki devletin adı Türkiye’dir .Türklerin yanı sıra diğer unsurları oluşturan abazası, boşnağı, çerkezi , lazı , gürcüsü ,pomağı,arnavutu,kürdü, çingenesi de bu devletin şerefli vatandaşlarıdırlar . Türklük kavramını bir ırk adı olmaktan çıkarıp ideolojik bir deli gömleği gibi diğer halkların üzerine sarmak toplumsal sıkıntılara ve tepkilere neden olur .

Yakın tarihte Bulgaristan’da Türk soydaşlarımızın isimleri zorla değiştirilmeye çalışılınca beş yüz bine yakın ırkdaşımız Türkiye sınırlarından içeri girdi . Hepimiz sıkıntılı günler yaşadık .

Yunanistan’da yaşayan Türk’lere her sabah okul kapısında “ Yunan’ım , doğruyum , çalışkanım … … “ andının yapılmasını , Bulgaristan’daki ırkdaşlarımızın tarlalarının yanındaki tepelere “ Ne mutlu Bulgar’ım diyene “ yazılı taşların dizilmesini , Kerkük’deki Türkmen kardeşlerimize “ Türk yok Arap var “ uyarılarının yapılmasını hangi Türk kardeşimiz hoş karşılayabilir ?

Bu memlekette herkes kendini ne hissediyorsa öyle yaşamalıdır . Muhakkak ki ırk bir özelliktir ama dışlanmadığı ve ırkçılık yapılmadığı sürece güzelliktir de . Bir kilimin desenleri gibi renkli ve uyumlu ..

Baskılar tepki oluşturur. Hiç kimseyi zorla Türk yapmanın mantığı yoktur . Önemli olan bu vatana , bayrağa , yasalara saygılı ve sevgili olmaktır .
Bu vatanın toprağında sadece Türk atalarımızın kanı değil , Arnavut, laz , Çerkez , kürt , Boşnak kardeşlerimizin de kanı vardır .

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır .
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır .

Ayırımcılık , ırkçılık bu vatana huzur değil kan ve göz yaşı getiriyor .

Din ile , iman ile ilgisi olmayan PKK ihanet örgütünün ilk öncüleri 12 Eylül askeri darbesi sonucu Diyarbakır Askeri Cezaevinde yapılan insanlık dışı zulüm çemberinden sağ kurtulanlardır .

Bir devlet zalim olmaz . Türk subayı adildir ama maalesef ben emektar bir subay olarak Diyarbakır’da tutuklulara yapılan işkenceleri okurken göz yaşlarıma engel olamadım . Sinir sistemim bozuldu .

Kim ne olursa olsun bayrağıma , vatanıma , yasalarıma ihanet etmediği sürece kardeşimdir . Bu memleketin onurlu vatandaşlarıdırlar .

İhanet kimden gelirse gelsin o da cezasını yasalar çerçevesinde görür .

Onun için derim ki “ Ne mutlu İnsan olana !.. Ne mutlu Müslüman olana !..Ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olana ! “

Çünkü bu sokak çıkmaz sokak , çıkışı yok .
( Bu Sokak Çıkmaz Sokak başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 9/26/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu