Babannem derdi ki: “Ayağının altına kara çalılar dolamaya çalıştıkları vakit sevin. Bil ki; bir köşede başarılarından haz almayan var , mutlu ol. Demek ki; birilerini rahatsız edecek kadar iyi işler yapıyorsun. Unutma ; meyve veren ağacı taşlarlar. Taşlandığın anda gülümse . her taşa gül geç …Bırak yaratılanların çeşitliliği artsın, iyiyi ve kötüyü zaman haklamasını bilir, doğru bildiğin yoldan taviz verme”

Alem kadın vesselam , güngörmüşlük alim yapiyormuş insanı demek ki.

Düşünüyorum da babannem ne kadar haklı ..
İçinde bulunduğumuz zaman diliminde magazinel yaşamayı ne çok seviyoruz. İlla da şöhret peşindeyiz. Tabi reklamın iyisi kötüsü olmaz!

Aslında arife tarif gerekmez fakat yine de örnekleyelim;
Adı niteliklerle anılan birinin sırtına bas , ismini keyfe keder çıkarlarına merdiven yap, Sözlükten çalınma akça pakça kelimeler ekle kimliğinin başına . Az biraz duygu sömürüsü serpiştir ortalığa. Biraz laf kalabalığı olmalı enteresanından . Beyin fırtınasını eksik etme, soslu tarafından. Etrafa da biraz çamur sıçrat ahenk niyetine. Hoppala yeni canlı çeşitimiz huzurlarınızda . Vatana millete sunulmaya hali hazır. Haydi bakalım ver yansın.

Öylesine çeşitlilikdir ki;
Ruhu insanlık banyosundan nasibini almamış ise, ar ölçüsünden süzüp geçmediyse tatminler; çizilen yolu mübah sanarlar. Karakterin oluşmasına kumaş yetmediyse zavallıcık ne yapsın.

Yağmurlar bile çıplaklığından utanır, bu tipler dillerine ahlak elbisesi giydirmezler.
Egoları tatmin adına istedikleri maskeyi seçebilirler. Ak da olur , karada farketmez. Tek önemli olan prim yapabilmek. Kör inançları uğruna başı boş kara çalılar gezdirirler. Küçük hesaplar peşinde koşarak.

Meyveye ha taş atmışsın ha kaya elini yorduğunla kalırsın. Ne demişler taş yerinde ağırdır.
Kişinin aynası işidir. Eğer çalıntı değilse!

Magazinel demiştik değil mi? Malzemesi; bolca tuzlu çerez.
Ara sıra böyle enteresan çeşitler olmalı, iyi eğlence çıkıyor. Sadece gülüp geçiyoruz …

Babannemim alimliğinden başladık mevzu uzadı,
Eh bizde bu saçları değirmende sarartmadık:)

Nazlı Tolun

( Çeşitlilik başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 28.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.