Bilmem kaç mevsim kaç sene yoksun.. Kaç bahar yaşarız olmadığın. Ya sen; baharı müjdeleyen çiçeklerin pembeliğine şahit olacak mısın senelerce. Ya da güzün hüznüne tanık olabilcek misin? Şu an güneşle el ele eylülü kurutuyoruz farkın damısın?
Sahi takvim var mı olduğun yerde? Takvim yapraklarının önemi kaldı mı sence?

 


Kim bilir karşılıklı oturup ne zaman çayımızı yudumlarız. Belki de uzunca bir süre daha ayazlara meydan okuyup, gecenin körlerine inat kadehlerin dibine varıp sevda türküleri çığıramayız sokaklarda.. Analardan gizli gizli trenlere binip kaçar mıyız canımız sıkıldığında… yakın zamanlarda çok zor ..hiç sanmıyorum..
Umut diyorlar da ..kalem kırılınca umut neylesin be gülüm..

Geçen hafta şenlikler vardı evlerde adına bayram dediğimiz. Tebessümler donuk, gözlerin nemi saklı idi. Eksikliğin ve yoksunluğun hissedildi her odada. Herkes birbirine seni sordu, aynı cevaplar aynı beş harften oluştu “kader”…

Biliyor musun bu kez benim için kimse kavga etmedi. Kimsenin inadı tutmadı “ille de bu gece bizdesin” diye. Sebep güçlü rakipleri; sen yoksun diye.. Bu kez salıncaklara gitmedik, çarpışan arabalara da binmedik. İnanır mısın meşhur hımbıl oyunumuzu bile oynamadık. Tüm zevklerimizi rafa kaldırdık yokluğunda.. Sahilde gezmenin bile tadı yok inan.

Of of düşünüyorum da; sen geldiğinde dans edemeyebilirim belki, o vakte kadar epey yaşlanmış olurum yakışık almaz deli abla hallerim. Saçımda ki beyazlar izin vermez gençlik ateşiyle yaşadığımız çılgınlıklara.

Ah kader çok erken aldı seni, deli akan kanın yaktı tüm biriktirdiğimiz hayallerimizi.
Sahi söylesene; parmaklıkların ardı bu mevsimde çok soğuk mu?

Keşke diyorum; buralarda olsan da uslu uslu oturmaya razıyım.
Özledim be kuzen.. ben yoksunluğunda senden beter mahkum

 

Canım kuzenime..

 

Nazlı Tolun

 

( Yoksunluğun başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 9/29/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.