Öyle geçiyor içimden, demesi kolayda, yazması kolayda içimden geçenleri bir yazabilsem Adem oluyorum bazen cennetten kovulan, Yusuf oluyorum bazen kuyulara zindanlara atılan, Keremlik, Mecnunluk da cabası.
Bazen ben oluyorum benden içeru Yunus gibi.içimdeki harfler kelime olmaya çalışıyor ama kırık dökük kalıyor.Ya başı belli olmuyor ya sonu karışık. Okunmuyor yazdıklarım, duyulmuyor söylediklerim.Ben okuyamıyorum, ben duyamıyorumki başkası nasıl duysun ,okusun. Ya çocuk oluyorum ağlamaktan başka bir şey bilmeyen yada ihtiyar bir piri fani gözleri görmeyen ,dizleri tutmayan.Satırlarım hep satır aralarında kalıyor başı ve sonu belli olmayan . 

Sonra birden ben liğim aklıma geliyor,yaşadıklarım, yaşayacaklarım.En çok da yaşayacaklarım kafama takılıyor. Beterin beteri vardır demiş ya atalarımız . Kaderde yazıldıysa kazası muhakkakdır derdi Yusuf aydın kardeşim yıllar önce şimdi daha iyi anlıyorum kaderi ve kazayı. Kendi aklımca bir çare buluyorum sonra ,hayatın gündüzünde ve gecesinde DUA etmek diyorum kaderide kazayıda yaratan Rabbimize.Konuşmak oluyor, dertleşmek oluyor, halini arz etmek oluyor yada başka bir şey bilemiyorum ama iyi oluyor .

Bazen bir şiir oluyor dua
Redifi, kafiyesi olmasada, harfleri, kelimeleri sahibine gönderiyorsun.Çok okunanların içine ,çok satılanların içine girmesede çokunda yokunda sahibine ulaşıyorsunya o yeter diyorsun.

En çokda göz yaşı oluyor dua
Ahh diyorsun , kızıyorsun gözlerine ve göz yaşlarına mahrum kaldığın zamanlar.Arıyorsun onu sermayesini yitirmiş bir tüccar sıkıntısıyle yada oyuncağını kaybetmiş bir çocuk edasıyle.
Bulunca sevineceğin anı gözlüyorsun gözlerinle, yüreğinle…

Yada bir mektup oluyor dua
Gönderen belli ,adres belli, her şey bellide okumayı okuyamıyorsun yıllarca.Okumak ne kadar güzelse okumamak yada okuyamamak hasret bırakıyor satırları özelliklede satır aralarını.

Kalp oluyor, yürek oluyor, ne bileyim vücudun bir azası oluyor dua
Nasılki engelli yada özürlü diyoruzya kolu, bacağı olmayanlara göremiyoruz kendi özrümüzü yada engelimizi.

Semaya bakmak, arzı seyretmek, yağmur, kar tanelerini seyretmek oluyor dua
İçinden geçenleri yazmak yada yazamamak oluyor.Nasıl çözeceksinki yağmurun, kar-ın sırrını.Gökyüzünü nasıl anlatacaksınki, toprağın üstünü ve altını hangi kelimelerle anlatacaksın.

İçimizden geçenleri içimizinde dışımızında sahibine arz etmek oluyor dua ,dualarımızda buluşmak ümidiyle.
7 aralık 2013 balıkesir

( Dua başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 7.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.