YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE DIŞ GÜÇLER

 

Zordur yoksulluk, takdir-i ilahi der geçerizde hakikaten zordur. Beklide zor kelimesi bile tam anlatamaz bu durumu.Yaşanmayan hayat bilinmeyen hayattır deriz ya ,yoksulluğu yaşamak dahada zordur. Hele hele birileri sebep oluyorsa dahada zorlaşır.

 

Yoksulluk tarihimizin hiçbir döneminde yolsuzluğun sebebi ve gerekçesi olmamıştır.Hattizatında yolsuzluk yapanlar ,yoksullar değil hayat standardı bir hayli yüksek olanlar olagelmiştir.İstisnai olarak açlıktan ekmek ve baklava çalanlar müstesna.

 

Biz millet olarak kanaatkar bir milletizdir. Dinimizde bunu emreder. Fakat (bir lokma ,bir hırka) dinimizin bir prensibi değildir. Helalinden kazanmayı , çalışmayı,doğru ve dürüst olmayı ,tasadduku emreder.Yolsuzluk yapmadan  yoksulluğu aşmayı örnekleriyle bize anlatır.

 

Kolaycılık , bir şeyleri bir yerlere havale etmek, bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi hususları benimser olduk ne hikmetse.Dün baş tacı yaptıklarımızı bu gün yerin dibine batırır olduk, oysa bizim en güzel düsturlarımızdan birisi vefa, dostluk vebenzeri düsturlarımızı unutuverdik. Dış güçler yapmıştır, falancalar, filancalar yapmıştır diyerek kahramanlığımızı ıspatlamaya çalışıyoruz. Merhum Hoca Nasrettinin tabiriyle bizim hiçmi günahımız yok.

Dış güçlerin görevi tabiî ki bize düşmanlık yapmak ,bizi yıkabilecek her türlü argümanı kullanmak olacaktır.

 

Rahmetli A. Karakoç üstad ben bilmem büyüklerimiz bilir demişde , büyüklerimizde nedense bir türlü bildiklerini iş işten geçtikten sonra söylüyorlar.Batının ilmi, fenni, sanatı vesaire başımızın üstüne lakin yanlışlarını görüp kavrayamıyoruz. En iyi askerimizi, polisimizi, mühendisimizi, din görevlimizi gönderiyoruz, oğlumuza alacağımız gelini, kızımızı vereceğimiz damadımızı dışarıya soruyoruz, hatta eşlerimiz ulaşabilse akşam yemeğinde ne yapacağını dışarıdan öğrenecek ondan sonrada yok canım bizde kabahat yok her şeyi dış güçler yapıyor. Gülermisin, ağlarmısın.

 

Velhasıl bir duruşumuz olmalı (kıyamda) durduğumuz gibi dimdik.

Yönümüz belli olmalı kıblemiz gibi.

Bıçak sırtında durur gibi olmamalıyız.

Doğrudan yana olmak zorundayız.

Kötülerle uğraşırken, kötülüğün kendisini ihmal ediyoruz.

Aslolan bataklığı kurutmak olmalıdır.

Elimizi taşın altına koymak derizya

Lafta kalmamalı

VESSELAM.

03.01.2014  BALIKESİR


( Yolsuzluk Yoksulluk Ve Dış Güçler başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 6.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.