TÜRK HALKI HER ŞEYİ GÖRÜYOR VE BİLİYOR

                               Ahmet AYAZ 

                              GAZİANTEP GÜNEŞ GAZETESİ. 24/ARALIK/2013 

          Türk Halkı her şeyi görüyor ve biliyor. Hiç kimsenin, hiç kimseden akıl almaya ihtiyacı yoktur.  Mecbur kalmadıkça, siyasi yazılar yazmayacağım. 1960 senesinden 1980 yılına kadar siyasileri izledim, konuşmalarını dinledim. Yazsam ne çıkar, yazmasam ne olur. Zaten her şey meydanda. Herkes her şeyi biliyor. 1964 yılında Rahmetli Bülent Ecevit Çalışma Bakanı iken  şehrimize gelmiş Kırkayak Parkındaki konuşmasında şöyle diyordu. “Gaziantep Halkı içkiyi çok sever ama, ne yapalım? Hükümet politikasıdır. Tekel Maddelerine zam yaptık. Gazianteplilerde “O zaman üzüme zam yapın” diye bağırdılar. Zaman çok geçmeden İstasyon meydanına Süleyman Demirel gelmişti.

         O da halka şöyle seslendi. “Binen aleyh sayın Çalışma Bakanımız Bülent Ecevit, Gaziantepliler içkiyi  çok sevdikleri için, içkiyi ucuzlaştıracağını söylemiş. Binen aleyh  olmaz böyle şey”  Deyince , ben hemen “Yalan söyleme, Bülent Ecevit öyle demedi”  diyerek bağırdım.  Şunu anlatmak istiyorum. Yukarıda da dediğim  gibi siyasileri çok izledim, çok dinledim. Günümüzde radyo veya televizyon açıp haber bile dinlemiyorum.

       Bugün sizlere, geleceğe ışık tutmak açısından,  Gaziantep’in iki önemli isimlerinden, Rahmetli Hatice Güllü ile Süheyla Tahaoğlu  Hanımefendilerden söz edeceğim. Hatice Güllü son zamanlarda, Ticaret Lisesinin gece bölümünde okurken benim de  İngilizce öğretmenimdi. Rahmetliyi bizim kuşaktan herkes tanır ve sever. Burada başınızı ağrıtmamak için hemen Süheyla Tahaoğlu Hanımefendiye geçeceğim.

       Yanılmıyorsam yıl 1994 yılı  idi. Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Şef kadrosunda, İl Müdür Yardımcılığına vekaleten bakıyordum. İki kızım bir yıl önce üniversite sınavını kazandılar, ben kazandıkları okulu  beğenmemiş gibi davranarak okula gönderemedim. 1994 yılında tekrar kazandılar. Ben masamda oturup kara kara düşünürken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne vekaleten bakan Dr. Hanifi Özsever odama geldi ve canımın sıkıldığını fark edince “Ahmet Bey; Senin canın çocuklara sıkılıyor.  Şu Süheyla Tahaoğlu Hanımefendiyi bir arasana” Dedi.  Dar zamanda adı geçen hanımefendiye yetiştim. Telefonla aramadık yer bırakmadı ve iki kızıma burs temin etti.  Bu arada yanında oturan Özgür Özsoy da bana yardımcı  oldu. Ben  de o burslardan kuvvet alarak çocuklarımı üniversiteye gönderdim ve okuttum. Bahse konu Tahaoğlu Anneler Derneğinin yıllarca başkanlığını yaptı. Anneler İlk öğretim okulunu yaptırdı.  Kendisinin arkadaşlarına vasiyeti  üzerine “Anneler Derneği” devam ediyor. Başkan Ülker Sülker, İkinci Başkan Bilge Kazaz,  Nükhet Bahadır, Ülkü Muhittinoğlu, Özgür Özsoy, Güngör Aydoğan ve Gülseren Kervancıoğlu.  “Anneler Derneği” ni yaşatmaktadırlar. Ben  hafızamdan silemediğim Hatice Güllü ve Süheyla Tahaoğlu Hanımefendilere  Yüce Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. ”Anneler Derneğini ayakta tutan hanımefendilere  de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

        

( Türk Halkı Her Şeyi Görüyor Ve Biliyor başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 24.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.