SEVDA BİRİKİNTİSİ


işim gücüm
tezgahısın gönlümün !!
dokurum
çıplak kanat ,her saatım
motif motif her karesinde
sen eşsiz sanatım !!! 

**** Sen çıkıp gittin ya gönlümden; öyle bir saha açıldı ki bilemezsin !! Vay anasını be; ne büyük bir alanı işgal etmişsin bedavadan ve yaşamışsın her şey beleşten !!!
**** İkide bir adres değişikliği bildiriminde bulunsan da fark etmez !!! Senin daimi ikametgahın yüreğimdir !!! 
**** Ne kadar vadi var !! Ihlara vadisi, Murat vadisi,Kelebekler vadisi .... ve Kurtlar Vadisi !!!! Bir bana has vadi bulmalıyım... Adını İNZİVA VADİSİ koymalıyım !
**** " Gözlerimde tüten hasretimsin sen !!"... Gelse var ya dumandan göremeyecek özlediğini !!
**** Sana sevdam ; alemi kapsar !!
**** Açtım kilidini Yaşam Sandığımın !!! Ne de intizamlı kat kat katlanmış hüzünlerim !!! 
**** Benim bahtımda tahta oturmam yokta ; senin bahtın olup tahtıma oturttum ya !!!! 
**** Alacaklarımı talep etsem ; ödemek için sadece aralarsın bacaklarını... Desene öbür tarafa kaldı alacaklarımın tahsilatı !!!
**** Yüzerim yaşam sarnıçım da akşam üstleri !!! Hiç bitmez suyu, akan gözyaşlarımdan .. Ve üstte hep biter güz gülleri !!!


Mor ışıkların gölgesinde
kayıp giden hızlıca 
kıyametler koptu kızılca
Göğüs kafesi bölgesinde !!!! 


    

  HİCİVSEL BİRİKİNTİLER

*** "Önemli olan insan kalmayı becermektir !!!" .. Adam cümleden " kalmayı" çıkarmış.. Kafasını insan becermeye takmış !!
*** İnsanlıktan nasibini almamış adam; atlayarak geçti onca saf olmuş cemaati.. İmamın tam arkasında durdu namaza ...Ulan; o kadar rezaletini imama yakın olmakla mı temizleyeceksin yani !!! 
*** "Anan ölesi Ömer
Baban ölesi Ömer
Yetim kalasın Ömer
Benim olasın Ömer !! "... Sadist ya !!! Adamın anasına,babasına ölüm dile !! Sonra git gelin ol !!! Vicdansız !! Nasıl mutlu olacaksa !!!
*** " Gel yıldızlar da oturalım; bakalım dünya'daki resmimize !!!" ..Garibim, hayalcim benim !! Dünya'da; Evi barkı yok ! Kiraya bile çıkamıyor oysa !!
*** " Gözüm karadır !!" dedi ,delikanlı.. Adam; kaşlarını çattı :" Heytt be !!" diye haykırınca; kaçtı delikanlı ... Meğer sadece gözlerinin rengi karaymış !! Yürekse nanay !!!
*** "köprüden geçti gelin !!" ; " köprüden geçene kadar ayıya dayı de !!".. Gördünüz mü köprüler ne kadar işe yarıyor !!! Gelinler geçiyor; dayı oluyor ayılar !!
*** Orada oturmuşlar kim kime !!! Artmış çayın demi... Gelmiş bardakların dibi !!!Çal kemençeci çal... Benden de dımdımalar !!! 
*** Şu yaş günlerinde; nedense hep bir ingilizce cümle eşliğinde (İngilizce bilmem hiç..) " İyi ki doğdun !!" diye alkışlar yapılır ; peşine de " İyi ki varsın " denir ya !!! Vallahi doğmuştur ki var; iyi mi olmuştur kötü mü olmuştur bilmem .. Var mıdır; yok mu dur oda Allah'ın takdiridir .. Ona da karışmam,temennide bulunmam!! Benim bildiğim insanlar doğar,büyür ve ölür !!! Bazıları da yaşarken ölüdürler !!!!
*** Adınıza DELİ koysalar bile ; istemezmiydiniz her gün BAYRAM olsun !!
*** Şu bayram,bu bayram... Bilmem ne bayramı !!! Bana ne ; günlük bayramlardan !!! En iyisi olmalı her gün bayram !! O kadar çok ki benden olan !!!
***" Ben sensiz yapamam,yaşayamam !!! ".. Korkmuş,üzülmüş; ama çaresiz ayrılmışlar !! Eşinin kolunda , kıvrakça yürürken rastlayınca ,; " Oh be !! Kurtuldum" demiş içinden ve koşarak kaçmış oradan !!! 

Vurdular adamı
ve aşkı ,kahpece !!!
uzanmış yatıyor
kanlandı
çalıların dibi !!! 




Cart curt ,tava tıngırtısi
tırı vırı ile olmaz
borazan öyle çalınmaz !!
alıp geleceksin topunu tüfeğini
ve topunuzu !!!
nasıl patlatıyorum
görün de bakın ;topunuzu !!!


                     GÜZEL SÖZ BİRİKİNTİLERİ

** Şeref,haysiyet, gurur sahibi onurlu insanlar ; çarparak kapattıkları kapıyı bir daha asla çalmazlar !!
** Yalan dolan; riya ile başardığınızı sandıklarınız; bir gün başınıza yıkılacaktır !!! 
** İster davul çal, istersen zurna !!!  Ama sakın çalma !!! 
** Bırak ;davulunu, zurnanı, iğneni,süpürkeni,diplomanı,velhasıl mesleğini !!! İştigal sahan insanlık,adamlık,hanımefendilik ise koşarak gel !!
** Kız ve delikanlı evlendi !! Oldular akıllarınca karı-koca !!!! Yakındır kocakarı olmaları .. Haberiniz ola !!!
** Kendi emlağını parselletip emlakçısına pazarlatanlar; mal mülk bittiğinde rezil bir yoksulluğa mahkum olacaklardır !!!
** Gönlünü parselezasyona açık hale getirenler ; kaç para sizin parseliniz !!! Ne kadardır net kullanım alanınız !! Emlakçınızın irtibat adresi nedir !!
** İnsan kendini ezberciliğe alıştırırsa; hiç bir fikir üretemez !!!
** Gelip,geçmek,durup poz vermek içindir köprüler !! Üzerinden aşağıya atlamaya da yararlar bazen ; işin sonuna gelindiğinde,çaresizlikler de !!! Ve ayıları dayı yapmaya yararlar ..Kırmadan kullanmak gerekir !!
** Sağdan denedin,soldan denedin, yüz yüze söyledin; slayt,film gösterdin !! Hala anlamadıysa;boş ver koy arkasından, salla gitsin !!!
** Kahramanlıklar; iyi insan olmakla aynı kefeye konulamazlar... Kahramanlık vakaalara has, iyilik ve iyi insanlık genele şamildir !!!
** "OLMAZ OLASICALAR !!" sınıfına mensup olanlar; olmasaydılar Dünya nüfusu bir hayli azalırdı !!! 
** Terk edilmeden, terk edebilenler daima önde olurlar ve kovalanırlar !!!
** " Seni seviyorum hayatım!!" sözünü geçmişinizde 3-5 kişiye söylemişseniz; artık alışkanlıkla her önünüze gelene söylersiniz !!! Bence; söyleminizi değiştiriniz !!! 
** Aciz olan ve acze düşenle uğraşmak edepsizliktir, sadistliktir. Ceremesi yerle yeksan olmaktır !!!
( Yaşam Heybemden Karışık --8-- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 5/2/2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.