11 Mayıs 2014 Anneler Günü

Henüz sabahın erken saatleri yanı başımda ötüyor saka ve saksıda menekşe güneşe dönmüş yüzünü, sağım solum inanıyorum meleklerle dolu, 4 katlı bir binanın en üst katında 3 oda 1 salon tek yürek evimdeyim, dağlara yaslamışım başımı, bulutlar yoldaşım…

Şimdi ben ağır ağır yazarken yazımı sıcak ekmek kokusu kaplar evimizi yavaş yavaş uyanır duvarlar, mutfakta başlar bir küçük tatlı telaş, birazdan ben hazırım diye seslenir çaydanlık düdüğünü öttüre öttüre huzuruna çağırır bizi, muhakkak kalkmıştır annem, şöyle bir salınmıştır evimizde, gelip tek tek bakmıştır odalarımıza, bulamayınca beni yatağımda demiştir muhakkak, “Şiiri tuttu yine

Baş ağrısı gibi görüyor annem şiiri,” Tutu mu bırakmıyor melet” diyor, o şiiri öyle biliyor şiirlerimi sırf benden ötürü seviyor, aslen babam da yazarmış eskiden, omuzlarına geçim yükü binmeden önce, şiirler yazmış annem e, şiirle feth etmiş gönlünü lakin şimdilerde ne şiir ne türkü bir biz varız ellerinde.

Birazdan tamam olur sofra, muhakkak çaylar ince belli bardakta, yanında sımsıcak ekmek dumanı üstünde, sizin diyarda var mıdır böylesi bilmem ama bizim buralarda hep sıcaktır somunlar, annemin elleri gibi babamın göğsü kadar. Soğuktur memleketimiz yaz kış hep dağlarında kar, babam çınar gibi adam, gövdesi gölgesinden büyük, kökleri tarih kadar, bir baktı mı güneş doğar geceye yıldızlar çekilir huzurundan ondan sebep hep aydınlıktır ufkumuz…!

Annem, yumuşacık elleri, hep bir telaş kokan yüreği, sımsıcak başı ile her gün baştan aşağı yoğurur bizi, suya değse elleri şifa olur kaynağı, ekmeğe değse katık olur lokma lokma, bir tebessümü yeter içimde ki insanı ortaya koymaya, insanlığımızın oyasıdır Annem.

Ve işte hazır kahvaltı,

Gölgesinden büyük babam ağır adımlarla geliyor yanıma, kapı arasından bakıyor şair evladına, dokunmuyor lakin bizde ayrı yemek demek ayrı düşmektir ondan sebep usulca sesleniyor  “ sonra devam et, hazır kahvaltı” tamam diyorum sessiz sakin, kalkıp dağların sadrından sığınıyorum göğsüne, sarılmak ne büyük hediye ve süsü küçücük bir öpücük bilir misiniz ?

Ben en çok  başımı göğsüne yaslayıp ruhunu dinlemeyi seviyorum onun, ruhunda dinlenmeyi.

Mutfağın kapısını aralıyor, 20 yıldır kaynayan demliğin davetine icabet ediyoruz, küçük odadan fırlıyor küçük kardeşim, evimizin en küçüğü, hep küçüğü, hiç büyümeyeni.

Bardaklar ince belli, sofra orta halli, muhabbet baki….!

Sevdadır aile ve süsüdür Anne bir evin…

Yüreğimin süsü Annem…Seni bir gün değil her gün seviyorum.

 ILGAZ 

( 11 Mayıs Anneler Günü başlıklı yazı Ilgaz tarafından 11.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.