Hepimizin bir işi, bir görevi, bir ödevi, bir ya da yapmakla sorumlu olduğu bir veya birden fazla uğraşı var. Bu uğraş ile vakit harcarken yolda, otobüste, minibüste, iş yerinde, önünüzde yada arkanızda yürüyenlere veya beklerken etrafınızdakilere isteyerek ya da istemeyerek kulak vermişliğimiz vardır. Neler neler duyuyoruz değil mi? Kimi kurtlar vadisinin Muro’sunu anlatır, kimi Aşkı Memnu’nun Behlül’ünü, kimi dün akşam ki maçın golünün ofsayt olduğunu düşünür, kimi kardeşinin hastalığını, diğer yandan arkadaşına anlatır tosun delikanlı ; aldığı ücretin az olduğunu, paranın yetmediğini daha fazlasını hak ettiğini. Ya saçları kızıl olan alımlı kız, telefonda kimi kime şikayet ediyor acaba, nefes almaksızın hararetli hararetli ? Sevgilisini en yakın kız arkadaşına mı? Yoksa sevgilisine evdekileri mi?
Ya bizim çaycıya ne demeli? Almış eline sayısal loto kuponunu, çekilişe kadar umutlu yaşamakta, çıkmazsa da önemli olan yarışmaya katılmaktı edasında diğer haftaya taşıyor ümitlerini. Emekli amcalar önlerinde ki çaydan son yudumu da aldıktan sonra, hükümeti yıkıp, yerine emeklileri daha da savunan yeni hükümetin tayinini yapıyor.

Yani kısaca kimse hayatından memnun değil. Herkes yaptığı işi çok, aldığı maaşı az buluyor. Daha büyük ev, daha modelli araba istiyor. Tuttuğu takım hep yensin, hem de en az üç atsın istiyor, izlediği filmin sonu hep mutlu bitsin istiyor. Bulaşıklar makineye kendi girsin, çamaşırlar makineden ütülü çıksın istiyor. Radyoda hep istediği müzik çalsın, sevdiği dizinin dibinden ayrılmasın, hep ilgi, hep şefkat göstersin istiyor. Bu güzellikleri daha uzatmamız bildiğiniz üzere mümkün.

Ama madalyonun öteki yüzünü düşünen yok, sabah gidecek bir işiniz, dolayısıyla alabileceğiniz bir maaşınız olamayabilirdi. İş ve maaş olmayınca başını sokacak bir ev bulamayabilirsin, babandan kalmadıysa araba zaten imkansız,zaten olsada benzin koyamayacaksın. Tuttuğun takım umurun da olmaz, filmin sonu seni hiç ilgilendirmezdi, tencereyi kirletmek için pişirecek yiyecekte olmazdı, emin ol bu durumda radyonda da hiç istediğin müzik çalmazdı.

Söylemek istediğim şey, eğer yemek yeme işinizi ve tuvaletinizi kimsenin yardımı olmaksızın yapabiliyorsanız, dünyanın en zengin insanısınızdır. her zaman kendinizden yukarıdakilere değil, sizden daha kötü durumda olanlara bakıp halinize şükredin ve onlar için de dua edin.
( Sağlıcakla Kalın başlıklı yazı E.Özbodurlu tarafından 27.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu